Tessa
Foto fra musikvideo

2020’s mest læste på Heartbeats: Rod i parforholdet, benhårde Tessa og en blod tigerfortælling

Det er opsamlingstid på et mærkeligt, uhyggeligt år. Her kommer den årlige top 10 over, hvad der blev læst mest på Heartbeats.dk i 2020.

1. ‘9 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg fik livstruende brystkræft’

Heartbeats redaktionschef Ditte Giese skrev en meget læst klumme om de ting, som hun ikke anede, før hun fik alvorlig brystkræft. Klummen var fuld af tips til, hvad kvinder selv kan gøre for måske at undgå at få den frygtede sygdom eller opdage den tidligt. Heartbeats opfordrer alle med bryster til at læse den og holde øje med deres barm.

2. ‘Folk står i kø for at købe… grå joggingbukser’

En ægte Corona-historie der blev til ved simpel undren. Butikken Jørnæs Production på Østerbrogade har solgt de samme grå joggingbukser siden 1987, men Corona-hjemmelivet fik vores kærlighed til blød buks og leasure wear til at eksplodere. Og især blandt unge piger og kvinder blev det på Instagram utroligt populært med den helt klassiske grå joggingbuks fra Fruit of the Loom, som folk stadig ofte står i kø for.

3. ‘Do’s & don’ts med en ærkekøbenhavner’

Dette interview var der meget debat omkring. Heartbeats-formatet do’s & don’ts plejer ikke at afføde SÅ meget ballade, men trendsætter Oliver Enné delte vandene med interne markører som, at rigtige københavnere altid sidder på bagsædet i en taxa, aldrig foran, og at man bør undgå Strøget og holde sig fra at smøre smør på et helt stykke brød på restaurant, men derimod bør skære små stykker ad gangen.

4. ‘Kære Anders Hemmingsen: Du er en del af problemet, og en #Blacklivesmatter-post gør dig ikke til en del af løsningen’

Debattør Lior Foighel skriver ofte klummer til Heartbeats om aktuelle emner indenfor det, man bredt kan kalde identitetspolitik. I denne klumme kritiserede Foighel, at Anders Hemmingsen, en af landets største influencere, laver støtte-posts til Black Lives Matter, samtidig med at han deler hygge-racisme på sin profil. Læs selv, om du er enig:

5. ‘Den danske ‘Tiger King’: Her er den blodige historie om Næstved Zoo’

Heartbeats’ reporter Thomas Balslev dykkede i foråret ned i rygterne omkring Næstved Zoo og deres måde at behandle vilde dyr på. Afsættet var, at vi var mange, der så ‘Tiger King’-serien på Netflix, men at noget næsten ligeså vildt foregik på Sydsjælland kom bag på de fleste.

6. ‘Stor guide: Sådan overlever dit flossede parforhold Corona-krisen’

Hvis der var en ting, vi opdagede under Corona-nedlukningen, var det, at det er svært at være sammen med ens kæreste i døgndrift, hjemme og uden iltning fra andre mennesker. Derfor skrev Heartbeats’ Ditte Giese denne guide til at undgå at blive skilt, undgå at kede sig og undgå at slå hinanden ihjel – trods et helt år hjemme, sammen.

7. ‘Trine Lundager: Den langtidsholdbare – og hjerteknusende svære – kærlighed’

Freelancejournalist Trine Lundager skriver smukt som få om kærlighed og parforhold, hverdag og uvejr på hjemmefronten. I denne klumme skrev hun om, hvordan hendes flotte, stabile korthus af et sølvbryllups-parforhold blev blæst omkuld af midtvejskrise, rastløshed og hvordan man dog skal lykkes med at finde tilbage til hinanden, når den ene er begyndt at strejfe følelsesmæssigt.

8. ‘6 ting unge kvinder kan lære af Tessa (og en enkelt som de bare skal gå udenom)’

2020 var på mange måder rapperen Tessa’s år. DR3 havde skabt en fremragende miniserie om Tessa fra Hundige, hendes gennembrud og alvorlige emner som hævnporno og luderstigma. I denne klumme skrev Ditte Giese om, hvad andre unge kvinder kan lære af Tessas ukuelige drive, mod og måde at skabe sin egen karriere på. Det kan koges ned til: Mindre over-jeg – mere her kommer jeg.

9. ‘Fans har talt: Her er de 10 mest skuffende seriefinaler’

Skal man please tv-seriens fans og give dem en romantisk happy end eller slå alle ihjel og lade mørket sænke sig? De langvarige, elskede serier slutter sjældent uden debat og skuffelse. Så der var lagt op til debat med denne liste over de 10 mest skuffende seriefinaler.

10. ’28-årig mand vælter sig i sex på Tinder: “Da Danmark lukkede ned, sprang det med damer totalt i luften”’

Mens flertallet gik og øvede sig på sund, social distance og høj (hånd)hygiejne, kastede andre håndklædet i ringen overfor libidoen. Heartbeats talte med en sexlysten, ung singlemand, som havde endda meget travlt på Tinder. Ifølge ham så gjorde forbuddet mod social omgang det kun endnu mere frækt og tillokkende at knalde rundt.

Og så boblerne:

Danske hospitaler starter ny hormonbehandling for patienter med Corona

Trendsætter beskyldes for plagiat: “Jeg har lavet 1.000 ting, der er mine egne og ikke passer ind i det narrativ”

Ord der skal dø: Her er 20 irriterende udtryk, som giver os spat

Ditte Giese: Her er, hvad boomer-kvinderne kan lære af de unge kvinders kamp

Louise træner israelsk selvforsvar: “Allerede da han skubbede mig op ad væggen, vidste jeg, at det var for meget”

‘Hammerslag’ mangler pingpong: Vestjyde gjorde alt for at charmere seerne – det gik ikke

Lukas Graham om ny dokumentar: ”Jeg synes, jeg er mere røvhul end menneske i den film”

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics