Lost
Vi var nok den del, der mistede orienteringen undervejs i den komplekse serie, 'Lost'.

Fans har talt: Her er de 10 mest skuffende seriefinaler

Skal man please tv-seriens fans og give dem en romantisk happy end eller slå alle ihjel og lade mørket sænke sig? De langvarige, elskede serier slutter sjældent uden debat og skuffelse. Her kommer listen over de 10 mest skuffende.

Sådan en tv-serie kan efterhånden som binge-watching udvikler sig til hverdag gå hen og bliver som et nært familiemedlem.

Det kan derfor være en dealbreaker på linje med utroskab, hvis ens kæreste ser et afsnit alene. Det kan være årets højdepunkt, når der lander en spritny sæson på streamingtjenesterne. Og det kan betyde tomhed og tristesse at sige farvel til en elsket tv-serie efter år i hinandens selskab.

Den digitale elektronik-markedsplads, OnBuy, spurgte derfor for nylig deres brugere, hvilke tv-serie-afslutninger de var blevet mest skuffede over. 1.835 dedikerede serie-fans svarede på undersøgelsen.

Og det var især verdens mest hypede tv-serie, ‘Game of Thrones’, som efter otte sæsoner sluttede med et antiklimatisk afsnit efter det store slag mellem de levende og de døde og siden mellem dragemoderen og resten. Faktisk var det hele 87 procent af deltagerne, der mente, at ‘GoT’ var den største skuffer.

OnBuy tv-serie
Illustration: OnBuy

1. Game of Thrones (87%)

Der var maaaange løse ender, der skulle bindes sløjfer på historien om de mange familier, riger og slag i afsnit nummer 73, som var det allersidste efter en kort sæson otte af ‘GoT’. Så det gik pludseligt stærkt, og det endte meget lyst og optimistisk, og måske var det derfor, at fans’ne ikke var glade. Næsten alle overlevede. Og hvorfor blev Daenerys pludselig ond? Hvorfor døde The Night King så nemt? Hvad betød det for handlingen, at Jon Snow viste sig at være en Targaryan? Svarene kom aldrig, så derfor øv.

Tyrion GoT
Tyrion Lannister ser også lidt skuffet ud.

2. How I Met Your Mother (54%)

Det lå ligesom i titlen i serien, at vi skulle få en afklaring på, hvordan far mødte mor, og det tog altså ni lange sæsoner. Men endelig mødte Ted moderen til sine børn, Tracy, men det var altså et skuffende møde, ifølge brugerundersøgelsen. Mod slutningen af serien møder Ted Tracy og får børn, men i de sidste minutter af finaleafsnittet bliver Tracy syg og dør, og en ny romance når at opstå. Og det var altså ikke godt nok ifølge seriens faste fans.

3. Sherlock (42%)

Fortællingen om mesterdetektiven og geniet Sherlock Holmes er lige så britisk som earl grey-the og Topshop-t-shirts. Den mest moderne version af Holmes-fortællingerne er tv-serien med den blændende Benedict Cumberbatch som Sherlock og herlige Martin Freeman som Dr. Watson. Der var tre sæsoner, men mange fans følte, at det brød med seriens logik, at Mycroft og Sherlock pludselig havde en søster, Eurus, i finalen.

sherlock
Og hvad med ham Moriaty, hva’?

4. Lost (29%)

En tv-serie kan faktisk også fare vild i sig selv. ‘Lost’ føltes lidt som en uendelig historie uden logik eller forklaring. Vi har altså fulgt et hold overlevende fra en flyulykke på en øde stillehavsø gennem seks sæsoner med masser af flash backs til deres gamle liv, overnaturlige twists og cliffhangers. Kritikken af finaleafsnittet på 2,5 time (!) gik især på, at man stadig ikke helt vidste, hvad der skete med de overlevende, om de hele tiden havde været døde, og om Jack var død.

5. Dexter (27%)

Hvordan slutter man en serie om en klog seriemorder? Ikke sådan, lyder det fra de deltagende fans i undersøgelsen. Det hænger ikke logisk sammen og er urealistisk, at hovedpersonen og morder Dextor ville efterlade sin søn hos en anden seriemorder (Hannah) og starte et nyt liv med en ny identitet – bare lige sådan.

6. Prison Break (16%)

Et af fængselsseriens helt store problemer, som også er et problem for mange andre serier, er, at den blev trukket for længe i forhold til, hvor serien startede og kunne bære. De første par sæsoner var spændende, mens vi fulgte to brødre, der kæmpede for at slippe ud af fængslet. Men fem sæsoner senere var mange seere faldet fra, fordi de kedede sig, og slutningen var sådan lidt kedelig, fordi Michael bare kom hjem til sin kone og sit barn.

7. Gossip Girl (13%)

Overklasse-teenagedramaet ‘Gossip Girl’ fik seks sæsoner uden at afsløre, hvem der egentlig stod bag XOXO-sladder-opdateringerne. Men det var altså Dan Humphrey, som ellers var seriens mest moralske karakter. Det blev dog ikke rigtig forklaret, hvordan det gik til, at Dan “Lonely Boy” Humphrey kunne være en berømt blogger eller lave opdateringer om sig selv og se overrasket ud over at modtage dem imens. Men når nu han var Gossip Girl, hvorfor ville Serena så alligevel giftes med ham – efter at Gossip Girl havde ødelagt hendes liv og styret vennegruppens liv som en ondskabsfuld dukkefører i årevis? Meget mystisk.

Gossip Girl
Det ender med en Lily. Også i ‘Gossip Girl’, hvor de fire hovedpersoner blev gift med dem, de hele tiden havde været vilde med.

8. Two and a Half Men (12%)

Her er en serie, hvor skaberne virkelig pressede citronen for længe. 12 sæsoner! Den havde en vis charme og snappy humor i starten, men levede ikke så meget, efter at seriens hovedperson Charlie Harper, spillet af Charlie Sheen, blev fyret fra serien og erstattet med Ashton Kutcher. Det er altid svært at skifte hovedperson i en serie, men i det kritiserede slutafsnit skulle Charlie Sheen have spillet med igen, men ville pludselig ikke alligevel. Så slutningen er mest af alt sær og fuld af forviklinger omkring, hvorvidt Charlie er i live eller ej.

9. og 10. The Vampire Diaries and How To Get Away With Murder (11%)

På en delt 9. og 10. plads kommer så finaleafsnittene til ‘The Vampire Diaries’ og ‘How To Get Away With Murder’, der også skuffede en del. Vampyrdagbøgerne fik otte sæsoner, men seriens fans var skuffede over, at Damon og Elena aldrig fandt sammen igen og følte sig snydt for en happy ending.

Også krimiserien ‘How to Get Away with Murder’ fik en for mange skuffende slutning efter 6 sæsoner med vilde plottwists, konspirationer og kompleksitet. Debatten om slutningen går mest på, om hovedpersonen Annalise (Viola Davis) blev skudt og er død eller hvad.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics