johnny depp
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix

Han gik ud af retten som vinder: Men stemningen er ved at vende sig mod Johnny Depp

Vi er tilbage efter en god og velfortjent ferie. Derfor ser vi også med fornyet energi på retssagen fra Hollywood, vi lykkeligt havde glemt. Zeitgeisten har nemlig taget en drejning.

Det er en lidt blandet affære overhovedet at skulle skrive om Johnny Depp og Amber Heard igen, igen. Den spektakulære sag om bagvaskelse hang os – ærligt talt – et godt stykke ud af halsen, da den omsider blev lukket og afgjort i Depps favør. Hele vejen igennem måtte man stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor har det her uoverskuelige ægteskabsdrama overhovedet vores interesse? Måske skulle vi – og her mener jeg medierne – have ladet dem være i fred. Men det greb jo om sig og blev jo som bekendt, og uagtet hvor medieskabt den så var, en begivenhed i sig selv. Og guess what, nu er vi her igen.

For selvom retssagen er ovre, er debatten mellem Depps tilhængere og MeToo-forkæmperne fortsat på de sociale medier. Og noget tyder på, at stemningen, som jo ellers har været overvejende pro-Depp og decideret anti-Heard, er ved at vende sig mod ham. Det skyldes formentlig, at Depps tilhængere har indsamlet penge og betalt klækkelige for at få adgang til nogle forseglede dokumenter fra retssagen. Hvilket skulle være med til at rense hans navn, men ironisk nok har stillet Depp i et dårligere lys. Blandt andet fordi Depps ekskæreste Ellen Barkin skulle have vidnet om, at hun fik et Rohypnol-lignende stof af Depp inden sex, og fordi hun kaldte ham en jaloux og kontrollerende kæreste.

Samtidig er der på sociale medier begyndt at florere relativt gamle artikler om Depps aggressive fortid, som påfaldende nok ikke er dukket op tidligere. Konkrete historier om, at han har overfaldet en hotelvagt i 1989, at han blev anholdt i 1994 for at have smadret et hotelværelse, mens han var sammen med Kate Moss, og at han har fået sine bodyguards til at overfalde en kvinde i 2011 under en koncert, og (ja, det fortsætter lidt endnu) at skulle have slået et crew-medlem til filmen ‘City of Lies’ i 2017 og tilbudt ham 100.000 dollar for at slå tilbage. Den slags historier. Desuden har en del Depp-tilhængere først her på bagkant fået øjnene op for skuespillerens grove sms’er med vennerne Marilyn Manson og Paul Bettany, hvor Depp blandt andet skriver, at han vil brænde Amber Heard.

Flere fans skriver, at de fortryder, at de i første omgang støttede Johnny Depp, ligesom at store profiler som Bella Hadid, skuespilleren Jamie Campbell Bower og musikeren Yungblud har været inde og fjerne deres likes af Depps Instagram-opslag om frifindelsen.

Og midt i det hele er det så kommet frem, at Johnny Depp fortsætter som Diors kølerfigur for deres parfume Sauvage, og at han netop har landet sin første store hovedrolle i filmen ‘Jeanne du Barry’. Nu er spørgsmålet så bare, om nogen stadig gider at se ham på lærredet – endsige dufte som Depp. For ikke at sige lugte.

Af Thomas Balslev


Foto: Tine Coltrup

Ingen over eller ved siden af Louisiana Literature

Louisiana imponerer år efter år med deres fremragende bookninger af store forfattere til deres festival, der understreger, at de er bøgernes Roskilde. Fredag kan man opleve Carl Frode Tiller, Deborah Levy, Ben Lerner og Ocean Vuong. Alle fantastiske forfattere, som man bør læse straks, hvis man ikke allerede har gjort det. Lørdag er der blandt andet Alex Shulmann, Linn Ulmann og Édouard Louis. Et vildt program, man bør unde sig selv. Flere af navnene har udgivet gode bøger i år, som du i øvrigt kan se på vores liste over de bedste bøger i 2022.

Emil Norsker


Jazzmøde

Den her gamle og ukendte dokumentar, hvor Thomas Blachman og Kresten Osgood, der også er trommeslager, mødes for at tale sammen og lave musik, er en overset og kunstfærdig lille internet-perle. Den er lavet af instruktøren Christian Bonke, jeg ved ikke hvornår, men for et godt stykke tid siden, og den er et interessant eksempel på, hvad der sker, hvis man sætter to kunstnere sammen, som ikke kender hinanden, men blot kender til og respekterer hinanden. I det her tilfælde en dybt personlig og filosofisk samtale om at udtrykke sig på et sit instrument. Nyd i øvrigt seancen omkring et kvarter inde i filmen, hvor Kresten Osgood prøver Blachmans trommer, hvilket får ham grine og klappe i ren og skær begejstring. Sådan har man sgu ikke set Blachman før.

Thomas Balslev


Madfestival

madland festival
Foto: PR

Fra på torsdag løber københavns Madland Festival og ‘Street om Søerne’ af stablen, og det betyder, at der er mulighed for at deltage i en masse gode arrangementer, komme til fællesspisninger, deltage i talks og handle friske råvarer og øl fra nogle af de mest interessante og progressive producenter lige for tiden. Det betyder også, at vi allerede ved nu, hvad vi skal lave sidst på ugen.


Det bedste af Heartbeats

Udvalgt af Emil Norsker

Vi er glade for at kunne præstere sæsonens første nye podcast-serie fra vores hånd. Den hedder ’Perkologi’ og har Fatimah Gabriella som vært. Her vil hun med et panel dele rørende, tragikomiske og alvorsfulde oplevelser om at være dansker med to kulturer i rygsækken. Der er to afsnit ude nu, og du kan høre det første her:

Hvis du vil lære Fatimah Gabriella lidt bedre at kende, har Thomas Balslev skrevet dette portræt af hende. Her fortæller hun, hvordan der er sket en udvikling i samfundet til det bedre.

”For ti år siden kunne jeg blive spyttet i ansigtet uden, at der var nogen, der brød ind. Fordi man passer jo sin egen butik. Men det har ændret sig nu og er blevet bedre.”

Ane Cortzen er heldigvis også tilbage fra ferie, og hun har set Netflix-dokumentaren om Woodstock-festivalen i 1999, hvor alt går galt. Hun ser paralleller fra festivalens kaos til dele af internettet i dag, når især utilpassede unge mænd får lov at gå amok i et indelukke uden regler og kontrol.

Footer graphics