Très bien: McDonald’s får genbrugelig service på alle deres restauranter i Frankrig

Fast food-kæden har været nødt til at indføre ny service på grund af fransk lovgivning. Den parisiske designvirksomhed Elium Studio står bag resultatet.

Burgerpapir, sugerør, sugerørspapir, pomfritposer, dressingbreve og papkrus.

Alle, der har spist på McDonald’s, ved, at deres menuer genererer en hel del affald. Også selvom man faktisk spiser sin mad på deres restauranter.

Men nu er det slut. I hvert fald i Frankrig.

Den amerikanske fast food-kæde har nemlig netop indført genbrugeligt service på alle deres restauranter. Det skyldes fransk lovgivning, der kræver, at restauranter med plads til mere end 20 spisende gæster skal tilbyde genanvendelig og vaskbar service.

McDonald’s har samarbejdet med Elium Studio om det stilrene design, som består af røde og hvide krus, kopper, bakker og riflede beholdere til deres pomfrittes. Servicen er lavet i det bløde og holdbare plastikmateriale tritan, der efter sigende er velegnet til at holde på varmen og smagen i maden.

Selvom service generelt ikke er politisk stof, har McDonald’s nye tiltag allerede fanget Emmanuel Macrons opmærksomhed.

“Antiaffaldsloven er ikke kun enden på plastiksugerør,” tweetede præsidenten i november, da servicen blev testet. “Se dig omkring: I Frankrig er ændringer på vej for at ændre vores forbrugsmønstre og reducere vores spild. Vi presser på for at gøre det globalt. Lad os ændre situationen!”

Find mere om
Footer graphics