#bookporn
Foto: Rachel Lees/Unsplash

Livsstilstosserne: Velkommen hjem. Lad nu de her 6 fikse ideer blive på sommerferien

Hver måned samler Heartbeats’ livsekspert Ditte Giese op på tidens livsstilstosseri. Denne gang er det feriemode, borgerlig agurketid og Tour de Jørgen Leth.

1. Mad-ubeslutsomhed

Det er moderne med deleøkonomi, deleforældre og så videre. Men jeg sætter grænsen ved delemad på restauranter. Det er de der mennesker (læs kvinder), der ikke kan beslutte sig og derfor foreslår: ”Vi kan da bare bestille en af hver og dele”. Det er en super dårlig deal for os andre, der sagtens kan træffe måltidsbeslutninger, for delerne ender altid med at æde det, der er bedst, og så sidder man der med deres livstrætte kål-bowl.


2. Bolig-optimeringssnak a la 2007

Det er detaljegraden, folkens! Det er super fedt for jer, at I er i gang med at få nyt køkken/gæstetoilet/carport/indbygget klædeskab, MEN må vi andre ikke nok slippe for at høre lange udførlige beskrivelser af håndværkerproblemer, omlægning af boliglån, ventetid på materialer etc? Det er simpelthen så 2007-agtigt at tale bolig på den måde. Hold nu bolig-optimeringssnakken på egen matrikel, tak.


3. De fortabte borgerlige

Denne sommer blev det et spørgsmål om den vestlige civilisations overlevelse at bevare retten til at spise foie gras i Torvehallerne. Man opdager ikke, hvor meget det borgerlige Danmark er fortabt, før man får sig et digitalt Berlingske-abo og læser avisens sommerdækning: Grumme fortællinger om hvordan det onde stattevæsen svigter hårdtarbejdende iværksættere ved at BESKATTE DEM! En milliardær i skattely der tysser de fattiges klimahysteri ned. Tricks til finansiering af sommerhuskøb. Wellness-guides for last movers. Revolutionen er overflødig, røde venner, det skib går ned helt af sig selv.


4. Tour de Jørgen Leth-kæleri

Denne hobby er især yngre samt midaldrende mænd skyldige i. Henover sommeren eksemplificeret ved en perlerække af mediemænd, der har kommenteret Tour de Leth på YouTube, hvor deres bidrag mest har været udsagn som: ”Det er en kæmpe ære” og ”tænk at jeg sidder her ved siden af Jørgen Leth”. Det er slemt nok, at hver sommer byder på tre ugers parforholdsterror med Tour de France, men nu skal man også se folk, man ellers respekterer, i ydmygende fluffing af landets sidste machoikon.


5. Hjembragt sydlandsk feriemode

Saron til mænd. Folk der sopper rundt mellem vandpytter i espadrillos (skosåler af reb er skabt til et andet klima, venner). Provencalsk hør, stråhat og lavendelfarvede skjorter. Det er ikke alene uklædeligt med disse forsøg på at importere stil og mañana-fashion, det er også turisternes svar på kulturel appropriation. Du skal ikke ryge cigarillos eller gå i sutsko der stinker af ged herhjemme – ferien er slut, mester!


6. #Bookporn fra strandstolen

Det er blevet moderne at læs. Eller i hvert fald at købe pæne bøger og vise dem frem som socialklassemarkør. Men nu har vi vist set nok brune kvindelår i strandstol med en bog som intellektuel undskyldning for at være afklædt. Fra nu af må man kun lægge bogfotos på Instagram, hvis man er klar på at blive ringet op af dansklærerforeningen og aflægge handlingsreferat, tekstanalyse, samt en original holdning til værket. Go!


Find mere om
Footer graphics