Corona håndsprit
København august 2020. Foto: Daniel Rasmussen/ Visit Copenhagen

De bedste ting, der er sket for København i 2020: Morgenbeats tager ja-hatten på

Var der slet ikke noget at glæde sig over i 2020? Selvfølgelig var der det. Heartbeats har iført sig verdens største ja-hat og ser med varme følelser tilbage på et ikke helt gennemført forfærdeligt annus horribilis.

Udendørs work-out

Yoga udendørs
Foto: Shutterstock

Normalt er en københavnsk sommersæson højt belagt med kæmpe store sportsløb som maraton, triatlon, cykling for semi-prof-motionister, der gør hovedstaden til et zig-zag-løb for os andre dødelige, der bare gerne vil fra a til b uden pulsur. Men de store løb var væk i år, til gengæld var der normale, ikke-anmassende motionister overalt i byens parker, baggårde og private haver. Aldrig har så mange københavnere gået ture med deres savnede venner og familier eller startet en lille løbeklub. Vi har lært at være sammen i bevægelse i modsætning til omkring et spisebord, og det kan helt klart noget. Det har været herligt at iagttage, hvor meget vores ellers dase-venlige og ofte tomme parker og pladser har kunnet bruges til helt gratis gyms for den jævne københavner, der ikke kunne komme i fitnesscenter eller til yoga. Her under anden bølge er det selvfølgelig noget mere køligt at træne udendørs, men jeg tænker, at det var en ting, vi sagtens kan tage med os fra Corona-tiden: At vi ikke behøver træne og svede i knaldvarme, møgdyre og indelukkede små lokaler, men har godt af den friske luft, den åbne himmel og fødder på græs, mens vi får pulsen op – sammen eller foran en app.

Kreative erhvervsdrivende

Kristoffer Zøllner

Man kan sige meget grimt om 2020, men en af de positive bivirkninger var den kreativitet, som alle blev tvunget til at finde frem for at overleve. Online covid-koncerter i private hjem, live-streamede fester, baggårdskoncerter, gourmet-take-away og destillerier som omlagde produktionen af alkohol til håndsprit. Her på Heartbeats gik der ikke en dag, uden at erhvervsdrivende, kunstnere og kreative sjæle henvendte sig med deres idéer. Og selvom vi ikke kommer til at savne teknisk udfordrede Zoom-møder, er streamede koncerter som vores egne ‘Home Sessions’, nærmest blevet en new normal-genre. Årets vinder må alligevel være det stunt, som Noma, med vanlig sans for selviscenesættelse og zeitgeist, stod for i maj, da vi stadigvæk talte lockdown 1.0. Nomaburgeren til 125 kroner fik københavnerne til at stå i køer så lange som Mette Frederiksens to-do-lister, og de, som var heldige at få fat i den, var mere eller mindre enige i, at her var noget nær den ultimative cheeseburger. Eller som Jules (Samuel L. Jackson) siger det så lakonisk i ‘Pulp Fiction’: “That is a tasty burger.”

Slut med lort i vandet

Foto: Hofor
Emilie animation
Emilie Søndergaard

I sommeren 2020 var jeg turist i egen by, mens Corona holdt en midlertidig pause og lod os drikke kolde øl i solen, høre musik under åben himmel og bade i havnen – bortset fra at jeg faktisk aldrig kom i vandet. Dér på Islands Brygge inden vores fødder lettede fra havnekanten, blev der nemlig råbt fra den anden side af vandet: ‘Der lort i vandet! Ikke hop i’, og det satte en brat stopper for årets første dukkert. I år fandt vi nemlig ud af, at der er blevet udledt litervis af spildevand i Københavns yndlings badespots, der ikke ligefrem indbyder til en forfriskende badetur. Men i september lovede den daværende borgmester Frank Jensen (S) at nu skulle det altså være slut med lort i vandet i lorteåret, og i september satte Hofor gang i en strategi for at sikre rent badevand.

Løbehjulenes sortie

El-løbehjul
PR-foto: Voi
thomas balslev
Thomas Balslev

Et af tidens mest diskuterede emner har som bekendt været de fordømte el-løbehjul, som på ganske kort tid eksploderede i antal og sidenhen begyndte at flyde skødesløst rundt omkring på gader og stræder i vores ellers så pæne København. Det kunne virkelig få mange borgere op i det røde felt; folk var rasende over at skræve over dem på fortovene. Og selvom jeg hverken var rigtig for eller imod, men egentlig hele tiden bare var mest optaget af, at alle og enhver så tåbelige ud, når de lod sig transportere i oprejst stilling med 29 kilometer i timen, blev jeg nu glad, da løbehjulene endegyldigt fik sparket. Det skete inde på rådhuset i starten af oktober, at politikerne besluttede sig for, at de udlejede løbehjul ikke længere må benyttes centralt i København, medmindre man afleverer dem tilbage til udlejeren efter endt brug. Og når det er så besværligt, er der selvfølgelig ikke nogen, der gider bruge dem. Det var træls, så længe det varede. Godt for byen, at det er slut nu.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics