løber
Foto: Shutterstock

Morgenbeats: På Vesterbro råber de, at man er et fjols, når man løber mod uret

Det er mandagen, vi har ventet på. Nu må vi igen gå ud og spise og drikke. Mange jubler, men Morgenbeats er alligevel lidt morgensure. Bøvs!

1. Meyers perfekthed

I sidste uge bad Politiken byens kokke fortælle, hvad de guffer i sig, når ingen kigger. De spurgte også madmogulen Claus Meyer, som i et kort citat bedyrer, at han har en ting for Bugles. Men inden da gør han det klart, at han altså dyrker en del sport og derfor ofte er i væskeunderskud. Undskyld, salt- OG væskeunderskud, siger han faktisk. Her på redaktionen er den slags udsagn stærkt provokerende. Stop med at være perfekt, gamle kanelkok! Du skal osse til at stoppe med at tale, som man skriver. Man siger jo ikke ‘inciterende’ om chips i daglige tale, FFS!

Claus Meyer vil sikkert sige, at dette æble smager “pikant” lige om lidt. Foto fra Meyers Facebook

2. Dårligt dansk

Og nu vi alligevel er ved sproget. Siden hvornår er ‘divers’ blevet et dansk ord? Den går altså ikke. Det er ikke, fordi Heartbeats er imod anglicismer, vi er for eksempel meget glade for ordet ‘fuck’, men kan folk ikke bare sige ‘alsidig’? Pretty please. I øvrigt er ‘basically’ også et skodord på dansk.

3. Nommenom på Noma

Inden vi kommer i alt for dårligt humør denne mandag morgen, skal vi måske lige huske hinanden på, at det er i dag, at barer og restauranter åbner for gæster. Vi er oppe at køre over at kunne spise ude igen! Et af de steder, som vi gerne snart vil frekventere, er Noma, der har meldt ud, at de genåbner i en version 3.0, hvor de midlertidigt vil lave burgere og servere vin i stedet for tang fra Nordsjælland. En gastronomisk genistreg, hvis du spørger os.

Foto: Ditte Isager / Noma

4. Boy på cykel

Den danske forfatter og journalist (og ven af redaktionen), Victor Boy Lindholm, udgiver sin essaysamling ‘Stræk tiden’ på onsdag. Eller faktisk genudgives den nu med et nyt forord og et nyt omslag, originalen er fra 2016. Det er en lille bog om at cykle og at eksistere, mens man okser gennem Italien, Tyskland, Frankrig, Schweiz og Danmark. Vi kunne kalde det længselsfuld litterær reportage, og det er klart det hotteste bog-tip, du får den her sommer.

5. Ensretning

Mens Danmark er ved at blive så ensrettet, at man ikke engang kan kigge på hinanden i bussen uden at blive opfattet som en trussel, burde sosserne overveje, om man kunne få lov til at søge dispensation fra dødsblikke i det offentlige rum, hvis man er en meget distræt borger. Det er i hvert fald træls at blive råbt ad og kaldt fjols, hver gang man løber rundt på Vestre Kirkegaard – helt uforvarende om, at når man jogger under coronaen, jogger man mod uret. Vi skulle hilse fra en ven.

6. Koldings nye punks

Vi vidste ikke, at Kolding havde en scene for undergrundsmusik, og måske har de det slet ikke, men postpunkbandet Animaux Animé kommer fra Kolding, og de lyder som noget, der lige er blevet trukket op af jorden. Især på deres helt nye sortrandede single ‘Sweden’, der bærer præg af, at kvintetten har botaniseret i Duran Durans diskografi, givet deres forsanger en viagrapille og er gået direkte i øvelokalet for at smadre goth og grundigt igennem i et par minutter. Det er storladent og melodisk, men ikke musik, man smiler til 🙁

7. Ferie på søen

Vi ved godt, at vi skal holde sommerferie i Danmark i år. Det er også skønt, men hvis nu vi kunne gøre noget andet, er den her flydende hytte i Sverige et godt bud.

8. Godt forsøgt

Nedsat pris på varer med snarlig udløbsdato – det kan gå an. Men det her reklamefremstød på Instagram er desperat. Selvom det er krisetid, vil ingen købe det der skidne produkt, nogensinde.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk. Hvis du kunne lide, hvad du læste, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev HER eller hoppe hen på forsiden og læse mere HER. Du må også meget gerne dele os med dit netværk, så vi kommer bredere ud. Tak

Footer graphics