Fotos: Kristina Pedersen og Rita Kuhlmann

Karse-core: Denne frisure præger Roskilde Festival

Festivalgæsterne har haft gang i trimmeren og hårfarverne for at se helt skarpe ud på Roskilde.

Sidste år var det mullets. De var overalt på Roskilde Festival. Men nu er firserhåret nærmest blevet mainstream, så hvad stiller man op, hvis man gerne vil skille sig ud på hårfronten?

Du tager det af. Næsten det hele, og så farver du det i alle regnbuens farver – supplerer måske med flammer, hjerter eller blomster, anything goes, for lige nu har moden kun ét credo: Du må alt. Lige bortset fra at være kedelig. Og det er nok det sidste, festivalgæsterne er på Roskilde.

Vi kunne passende kalde det karse-core. Og hvis man var ung i halvfemserne, vil man nok få heftige Dennis Rodman-associationer, mens man vandrer rundt på festivalpladsen og ser den ene bebobbede pangfarve efter den anden passere forbi.

Kommer fra skateboarding

En af dem, der har valgt at få den iøjnefaldende frisure, er 23-årige Kasper fra Søborg. Han er selv frisør og fik en af sine kollegaer til at klippe ham for en uge siden.

“Jeg har haft karse før og haft det afbleget, men jeg har ikke haft andre farver i før nu. Men jeg så på de sociale medier, at der var nogen i udlandet, der havde gjort det, og så fik jeg lyst til selv at gøre det,” fortæller han.

Han forbinder sin frisure med skate-kultur, men ser det også som en tendens fra sydeuropa, hvor han for nylig var på ferie.

“Jeg var i Spanien for nylig og så mange med alle mulige mærkelige former og farver. Men jeg tror, det er startet i street-kulturen. Jeg så i hvert fald mange skatere med den her frisure til Copenhagen Open (skateboard-event red.) for nylig,” siger han.

I løbet af Roskilde Festival har han fået en hel del henvendelser og kommentarer fra de andre gæster, som har rost hans hår.

“Jeg har fået rigtig mange reaktioner, og det har været meget positivt. Måske har der været en eller to dårlige kommentarer, men rigtig mange vil gerne have taget et billede, og der er rigtig mange, der er synes, det er mega sejt og modigt og fedt, at man tør gøre det.”

Når han møder andre med kort, farvet karse, opstår der et lille moment, hvor der udveksles blikke, fortæller han.

“Jeg mødte en, som også havde hjerter i, og så gik jeg hen til hende og hilste på. Det var ret sjovt og nice. Der er sådan et lille fællesskab.”

Har ikke vasket hår

Med så kort hår har man selvfølgelig tiden imod sig. Hår gror som bekendt ud, og Kasper har faktisk ikke været i bad i en uge, fordi hjerterne i hans hår ikke er rigtigt permanente.

“Det holder kort tid, og mine hjerter kan faktisk skylles ud. Så ja, jeg har ikke været i bad i en uge lige nu, haha. Eller jeg har faktisk været i bad, bare ikke vasket mit hår, rolig nu,” siger han og fortæller, at han vil starte forfra, når hjerterne er vokset ud.

“Måske får jeg fjer i, eller farver det skrigende pink, eller også skal jeg have smiley’er i. Det tror jeg bliver cool,” siger han.

Julius på 25 år har netop spillet på Roskilde Festival med sit band Kind Mod Kind. Han har også fået en helt frisk klipning for at se helt skarp ud til festlighederne.

“Det startede egentlig under corona, hvor jeg afblegede mit hår. Men inden jeg skulle spille, fik jeg lyst til at farve det knaldrødt, fordi det kunne være sygt lækkert,” siger han.

Han har selv stået for farvningen og fortæller, at han har set “fucking mange” med samme frisure.

Der er dog ikke bare tale om et party trick for hans vedkommende, og han overvejer at få hjælp til at få lavet nogle mønstre, når den røde farve er forsvundet.

“Jeg har haft en blå sommerfugl i nakken, og det kommenterede folk rigtig meget. I kombination med, at jeg har spillet har jeg fået mange reaktioner fra folk, som kunne genkende mig her på festivalen på grund af farven,” siger han.

Ja, det kan være svært at kigge væk. Her har vi samlet de bedste, korte og farvede frisurer, vi har set i år.

Find mere om
Footer graphics