Give peace a chance: Hør Kasper Winding fortælle om sit fredshus i Nordhavn

Kasper Winding har i mange år arbejdet på sit House of Peace-projekt. Nu kan du møde både den legendariske musiker og arkitekten bag.

Kasper Winding vil have fred. Altså ikke sådan i al almindelighed, for den gamle hitlistehærger og avantgardeekvilibrist kan stadigvæk få fundamentet under selv det mest solide parcelhus til at skælve med sine trommesoloer og et catchy omkvæd. Men Winding vil gerne give os andre muligheden for fred. 

Siden de tidlige 00’ere har han arbejdet på idéen om et fredshus. Et hus uden tilknytning til hverken religion, politik eller andre dogmer, men som simpelthen skal bruges til stilhed og fordybelse.

Idéen opstod efter sigende til en middag for flere år siden, hvor fire venner, deriblandt Alexander Kølpin og Kasper Winding, talte om behovet for at skabe et sted, der indbød til ro og fordybelse.

I 2003 blev den private institution HOPE (House of Peace) grundlagt, og siden har Kasper Winding og hans partnere arbejdet på at få realiseret fredshuset, som skal ligge i Københavns Nordhavn som en flydende sky med vandet som gulv, og hvor det er meningen, at man kan sejle rundt i små både og nyde freden. 

Bygningen, der opføres i hvid beton og glas, skal både være symbol for fred i verden i al almindelighed og fred som i indre ro og fordybelse – og på samme tid være en bygning, en skulptur og et fredssymbol.

185 millioner kroner vil det anslået koste at bygge og drive det højtflyvende projekt.

”Muligheden for stilhed er i stigende grad blevet vigtig i en verden, hvor vi konstant bombarderes med information og støj. Ved at blande vand og lys, giver ‘The Cloud’ de besøgende en mulighed for at frigøre deres sind. Dette vil reaktivere deres sanser og skabe en balance i sindet, som er afgørende for at skabe indre fred,” som gruppen bag House of Peace formulerer det.

Arkitekten Junya Ishigami og Kasper Winding. PR-foto

I næste uge kommer Kasper Winding til København (han bor til daglig i Paris) for at tale om projektet sammen med den japanske arkitekt Junya Ishigami, der i 2014 vandt konkurrencen om a tegne bygningen sammen med  Svendborg Architects. Samtalen foregår 23. oktober kl. 17-18, og der vil bagefter være mulighed for at stille spørgsmål.

Footer graphics