Heartbreaks: “Hvorfor mener dem, der mener, hvad jeg mener, det de mener?”

Hver måned gør livseksperterne på Heartbeats op med tidsånden – det dumme svin. Fra Charlie Hebdo til Ole Birk Olesen.

1. Ole smører hele pladen fuld

Her gik vi og troede, at man skulle have boet HELE sit liv i København for at være ærkekøbenhavner, men så kommer Ole Birk Olesen fra Gram og fortæller os, at man kun har brug for 23 år. Husk at det hele startede lige her på Heartbeats med dette interview, når Ole Birk Olesen en dag er blevet Overborgmester.

2. Je suis Charlie

7. januar 2015 brød to bevæbnede islamister ind på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion i Paris og dræbte 13 og sårede 11. Da gerningsmændene tre dage senere blev skudt af politiet, var i alt 20 mennesker døde. I denne uge startede retssagen mod de bagmænd, som var med til at orkestrere terrorangrebet. Den kommer til at køre i de næste tre måneder, og de tiltalte står til op imod 20 års fængsel for deres hjælp med planlægning og logistik.

3. Straf det gulv!

Krisen har været hård ved musikerne, og når man er et populært danseorkester, der tjener sin skattepligtige årsindkomst ved fester og koncerter landet over, så er det sgu ikke så sjovt at være et populært danseorkester. Godt at vi lever i en kommerciel verden, hvor snu forretningstyper kan finde på kreative løsninger, så Infernal kan “approve” (dansegulvet) – og vi kan få en lejlighed til at genhøre klassikeren ‘Straf det gulv’ fra ‘Banjos Likørstue’ med Kenned (Jan Elhøj) og Lina Rafn i smuk duet.

Tak til Kristoffer Dahy Ernst for at være hurtig med mobilen.

4. Putin, din svindler

På et hospital i Berlin ligger Aleksi Navalny. Han er en af de stærkeste oppositionspolitikere i Rusland og Putins største kritiker. Men nu er han blevet forgiftet med novichok og ligger i koma. Vi får en klump i halsen over det og bøjer os i støvet for Angela Merkel, som uden så meget bullshit kalder en spade for en spade og Putin for en forbryder.

5. Nærmest Løkkelig

Man kan ikke lade være med at holde lidt af Lars Løkke Rasmussen. Som de fleste nok har opdaget, udgav han i denne uge sine erindringer, og i torsdags var han i ‘Slotsholmen’ på P1, hvor værten Issa Mahmoud Jeppesen kom i Løkkes skole. Den er ikke sjov at gå i, når man stiller insisterende spørgsmål og gerne vil have svar på, hvorfor Løkke ikke kan lade være med at sige det modsatte af, hvad Venstres nye formand, Jacob Ellemann-Jensen, siger. Det blev til dette guldstøv, som Løkke strøg ud over lytteren med så let og hurtig hånd, som Roger Federer server en tennisbold: “Vi kommer til at springe noget over, som er vigtigere end, hvad jeg mener, nemlig, hvorfor mener dem, der mener, hvad jeg mener, det de mener?” Vi fjerner den forræderiske tåre i øjenkrogen over dansk politisk frækkeste slagterhund.

6. Danser med tigre

Næstefter den der virus må tv-serien ‘Tiger King’ alligevel være det stykke absurde virkelighed, som vi talte mest om i 2020. Nu skal Carole Baskin – som er hende, der er knap så gode venner med Joe Exotic – være med i den næste udgave af ‘Dancing with the Stars’, og vi snøfter lidt over, at verden hele tiden forsøger at overgå sig selv i at være langt ude.

7. Bye bye J-dag

Der er mange mærkedage, man gerne vil være foruden. Valentinsdag, Fars Dag, Halloween, Black Friday og mandage i det hele taget. Men over dem alle står alligevel J-dag, som nu må ofres på Covidens bål. Men det tårerne presser sig på over er mere, at der kun er et år til, at vi skal finde på en ny undskyldning for ikke at deltage i Pøllefesten.

8. Pia shamer Sofie

“Pas på, Blachmann, jeg har menstruation på andendagen,” sagde Sofie Linde i et afsnit af ‘X-faktor’ tidligere i år, så man for første gang så ægte frygt i det skaldede sludrechatols øjne. Danmarks sejeste kvinde lige nu hedder Sofie Linde, og få formår som hende at være både sjov, sød, sexet, klog og et forbillede for kvinder og mænd i alle aldre. Og så er hun modig som få. En ting er at stille sig op til ZULU Awards og tale om #MeToo, ligestilling og sexisme i mediebranchen. Noget andet er at turde blive og fortætte slagsmålet bagefter, hvor de fleste nok havde dukket sig. Til gengæld knuser Pia Kjærsgaard endnu en gang vores hjerter med sine boomer-floskler og totale mangel på basal viden om, hvad forskellen på sex og sexisme er.

10. Denne samtale slutter her

‘Dan & Mogens’ er hverken navnet på en dokumentarudsendelse om mindre bemidlede eksistenser på DR2 eller en party-duo fra provinsen, der optræder til halballer og guldbryllupper på landevejskroer. Nej. Dan & Mogens er politikere. De er ministre. De styrer med andre ord det land. Og det er kun komisk, fordi det er så sørgeligt.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk. Hvis du kunne lide, hvad du læste, kan du hoppe hen på forsiden og læse mere HER.

Footer graphics