Nordbro

Hallo, er der nogen hjemme? Nørrebros nye studiebolig-tårn har det hele, men mangler lejere

En månedlig husleje på 7.697 kr. er formentlig en del af svaret på, at halvdelen af lejemålene i Nordbro-tårnet endnu ikke har nogen lejere.

Det er svært for byen at følge med. Hvert år flytter studerende til hovedstaden i tusindvis, og hvert år er boligmangel et problem. Lige nu er der akut mangel på 8.400 boliger i København alene, ifølge tal fra interesseorganisationen Dansk Byggeri.

På Borgmestervangen på Nørrebro findes en del af løsningen – eller det burde den i hvert fald at gøre. Det spritnye Nordbro-tårn er nemlig fyldt med studieboliger. Cirka 95 af slagsen, hvoraf godt 50 imidlertid stadig står ledig efter studiestart.

Det skriver Mit Nørrebro.

Nordbro skyder op i 28 etager og har i det hele taget været en stor satsning, hvor man har søgt at højne niveauet i studieboligerne på flere områder. Blandt andet har man prioriteret at indrette køkkener i alle boliger og valgt at etablere et fitnesscenter, mens man samtidig har haft fokus på gode fælles forhold og den overordnede arkitektur med både tagterrasse og en iøjnefaldende facade.

Prisen er også derefter. En etværelseslejlighed koster fra  7.696 kr., og toværelseslejligheder starter ved 8.995 kr. Derfor kommer det heller ikke bag på formanden for Nørrebro Lokaludvalg, Mogens Pedersen, at det stadig ikke er lykkedes at leje alle boliger ud.

“Nu er det blevet en meget dyr løsning for folk uden penge – for dem, der har den slags penge, kan det jo bedre betale sig at købe en bolig,” siger han til Mit Nørrebro og henviser til, at en toværelses andel på Nørrebro normalt koster 3.500-4.000 i husleje.

Som studerende på en videregående uddannelse har man i 2019 udsigt til en månedlig indtægt på 6.166 kr. før skat, hvis man er på SU. Gør man brug af et fuldt SU-lån, kan man skrive 3.155 ekstra på budgettet. Det giver i sidste ende et stramt budget, hvis man vil bo alene i en af Nordbros tårnboliger som studerende. Dog skal det påpeges, at etværelseslejlighederne er indrettet på en måde, som tilgodeser muligheden for at bo der som par.

Hos bygherren vurderer man, at studieboligerne nok skal blive lejet ud. Det handler bare om tid.

“At der stadig er lejligheder ledige, skyldes primært, at vi kom lidt sent i gang med udlejningen”, siger Klaus Gorm Hansen, der er projektudviklingsdirektør i Danica Ejendomme, til Mit Nørrebro.

I de omkringliggende punkthuse, som også er en del af Nordbro, er der knap 400 studieværelser, og de er ifølge Klaus Gorm Hansen alle udlejet. Det skyldes formentlig, at de stod færdige før tårnlejlighederne og at priserne her er en del lavere.

Foto: Nordbro

Footer graphics