katte

Drømmejob? Bliv professionel kattedame i det græske ø-hav

Et jobopslag som kattepasser på øen Syros gik viralt og blev søgt af 35.000, heriblandt både flygtninge og krigsveteraner.

Da Joan og Richard Bowell slog jobbet som kattepasser op på Facebook, havde de ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, hvad der ventede dem. For, som Richard siger: ”At redde katte er ikke nemt”. Deres kattelogi for omtrent 70 katte ligger på en græsk ø, langt væk fra by og larm, så man kunne godt glemme alt om fancy restauranter, biografture og en fed pensionsopsparing.

Ansøgere skulle nøjes med små 3.800 kroner om måneden og et lille hus på stranden. Jobbets afsides beliggenhed krævede derfor også, at man er særlig glad for naturen, for sit eget selskab og selvfølgelig for katte. Det er jo trods alt dem, man ville få penge for at holde øje med.

Men de potentielle udfordringer holdt ikke folk tilbage fra at ansøge. Tværtimod måtte ægteparret få uger senere, sammen med fem frivillige, kigge mere end 35.000 ansøgninger igennem.

Inspirerende og rystende

”Det har været inspirerende, nedslående og en smule rystende at læse nogle folks årsager for at ansøge. Vi har haft flygtninge, der ville finde en vej ud af krigszoner, folk fra Rusland og Indien, der havde nået et lavpunkt i livet og følt sig ude af stand til at tage sig af deres egne dyr,” siger Joan Bowell, der er fra Danmark, til The Guardian.

Ægteparret solgte i 2011 deres hus i Danmark og flyttede til Grækenland for at passe og redde katte på den græske ø Syros.

Joan tilføjer, at de blandt ansøgerne også har haft en selvudnævnt kattehvisker fra Australien, en amerikansk krigsveteran (der kunne tilføre ‘sikkerhed’ til arbejdet), en teenager fra Mexico samt en indonesisk kvinde, der kortfattet og kontant ønskede sig jobbet med beskeden ”Vil have jobbet. Venligst ring”.

I bunken af ansøgninger var såmen også en forfatter fra Seattle, der skrev: ”Jeg er nok den mest ukvalificerede person til arbejdet. Jeg er 49 år gammel, og jeg ved ikke, hvad jeg skal med mit liv. Men jeg har altid opfostret katte”.

Historien melder ikke, hvem jobbet gik til. Og hvis du er ærgerlig over, at du ikke nåede selve at søge, så bare rolig. Der dukker nemlig med jævne mellemrum skøre og anderledes jobs op. Herunder har The Guardian samlet en række af de drømmejobs, vi andre – ja, kun kan drømme om.

Se listen og læs hele interviewet med Joan her.

Foto øverst: Privat

Find mere om
Footer graphics