Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Her er de bedste fest-restauranter i København lige nu

Altid hedonisme over fine dining, ikke sandt? Heldigvis bugner byen af restauranter, der sætter den gode stemning lige så højt som den gode mad. Her er listen over de bedste restauranter til en festlig aften.

1. Cleo

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det er på Cleo på Nørrebro, det sker. Sommeren 2023 stod på alle måder i Cleos tegn, og Heartbeats’ helt egne To Sultne Piger har allerede udråbt stedet til en københavnerklassiker. Stedet har dj’s torsdag til lørdag og en kæmpe bar, og det er der selvfølgelig en grund til. Nemlig drinks. Men maden er også ok hedonistisk – for eksempel har de en nakkekotelet med overhældt nduja-bearnaise og et confiteret hvidløg ’on the side’ på menuen, og det er den slags ret, som giver en lyst til at danse på bordene. Cleo kommer ud af Frank, Polly, June og Grimal-familien og har en fast menu på otte retter til under 400 bobs, men det er tænkt som en mere uformel og smart afart, hvilket det unge kreative og hypermoderne segment allerede har omfavnet. Det perfekte sted til en festlig aften i godt selskab med nye og gamle venner.

2. Kima

Kima er stort set lige åbnet, men er allerede blevet et decideret hotspot. Med sin placering på kanten af Nørrebro og Nordvest har stedet tydeligvis udfyldt et tomrum på den københavnske restaurantscene. Folk med mullets strømmer til allerede. Måske fordi øllet er billigt og stemningen er upåklagelig, fuldstændig i stil med sine søsterrestauranter Omar, Safari og Lamar, der har for vane at kombinere deleretter fra middelhavskøkkenet med sydamerikansk og asiatisk spice. På Kima kører man kun a la carte med relativt små priser, og så er der altid hiphop på anlægget, hvilket ansporer den livlige stemning og hurtigt overtaler en til at blive hængende, købe en flaske gakket naturvin mere og tale med folkene ved nabobordet.

3. Anarki

Festen er ikke helt så højlydt, som restaurantens navn ellers kunne antyde, men det er et perfekt sted at tage en gruppe venner hen. Man får god fransk bistromad til overkommelige priser, og alt lige fra omgangstonen til indretningen er dejlig uprætentiøs.

Her kommer også familier og par, så hvis du planlægger at være alt for højlydt, skal du nok stryge hen til vildere steder på denne liste, men hvis du bare vil varme op, eller blot nyde en god aften i venners lag, bliver det ikke meget bedre.  

4. Sunset Noodle

Sunset Noodle er Sovino Brands’ nyeste skud på stammen, og med en thai-inspireret menu står stjernekokkene Will Smith og Andreas Bagh, som også er kendt for hhv. Goldfinch og Esmee, bag en anderledes form for thai-style. Interiøret skriger plastik i alverdens farver, og i indgangen bliver du mødt af dk’s (måske) største vinke-kat. Menuen inkluderer både soft-ice maskine, Mai Tais, og store øltårne. Der er der dj’s i weekenderne, højlydt stemning og chance for et show, mens du spiser. Dette er altså stedet for dig, der søger value for money til en god pre-byen middag og en smart story til din Insta. Stedet har åbent til 02 torsdag til lørdag og byder gerne større selskaber velkomne.

5. Barabba

Medejeren af restaurant Barabba, Riccardo Marcon, har engang sagt, at det er et sted, hvor “vi kan synde og stadig tilgives af Guds nåde.” Og det har formentlig noget at gøre med, at de serverer pasta indtil klokken to om natten på Barabba, hvilket i sig selv kvalificerer stedet til at være en del af en festlig aften ude. Barabba ligger i Store Kongensgade tæt på dakkedak all night og er en moderne italiensk restaurant med billeder af Pavarotti og fodboldguden Roberto Baggio på væggene, og selvom vi er ovre i den finere ende af restaurantspektret med tasting menu og hele svineriet, så skal man ikke tage fejl af Barabba. Personalet elsker dig, og så spiller de på en eller anden måde kun god musik.

6. Friheden

Friheden skal selvfølgelig have en plads på denne liste. Det er et perfekt sted at tage hen, hvis man er en større flok, som gerne vil spise og drikke godt aftenen igennem. Med udsigt til en skatepark og et libertinsk navn som Friheden er stemningen ligesom lagt: Det er et sted, man kommer for at have det godt under de kulørte lamper. Når det er sagt, er det heller ikke maden, det hele handler om, men lige så meget de cocktails, øl og ciders, som er på kortet. Og selvfølgelig det gode klientel af smarte kasketkarle og cool chicks med smalle solbriller. Menuen kan enten køres som en fast femretters eller som a la carte, men begge varianter består af deleretter, som bedst gouteres med surdejsbrød og olivenolie ved siden af.

7. Gaarden & Gaden

Gaarden & Gaden er måske den eneste restaurant i København, hvor man kan sidde klokken 01.00 og drikke negroni i baren, mens John Coltrane torturerer sin saxofon på en roterende vinyl ovre i hjørnet. Det er efterhånden blevet et centralt sted at gå ud for Nørrebros lokalbefolkning, som enten kommer for at spise eller snacke charcuterie og oliven i baren – eller blot ryge cigaretter under varmelamperne på Nørrebrogade, hvilket indiskutabelt er med til at gøre restauranten til et af byens allerbedste steder til people watching. Gaarden & Gaden er officielt både en bar og en bistro, og der er en fast franskinspireret femretters menu til 375 kr., som skifter jævnligt, men også mulighed for at gå a la carte og spise bagt Mont d’Or eller løgtærte, inden man kaster sig over det naturlige og overdådige vinkort. Er man en større flok, kan man med fordel booke restaurantens selskabslokale og få det lige præcis som, man vil have det.

8. Baka d’ Busk

Man skal altid være varsom med at stole på hypen, men når det kommer til vegetar-restaruranten Baka d’ Busk er der god grund til at lade sig rive med. Det er virkelig en anden verden, ikke bare på tallerkenen, hvor folkene bag har formået at lave en fuldfed og nærmest syndig menu fuld af tahinmagi og deforme roer, men også i de farverige og stearinlysoplyste lokaler, der har pakket gæsterne godt og tæt og givet dem byens mest aparte service at spise med. På busken, som det hedder i folkemunde, er musikken høj og stemingen uformel og hedonistisk på den måde, hvor tjenerne rigtig gerne vil drikke et vodkashot med dig i løbet af aftenen. Således ikke det dårligste sted at tage hen som gruppe, hvis man selv er tørstig og ude på lidt ballade.

9. Fiskebaren

I et København, hvor nye restauranter nærmest åbner på ugebasis, er Fiskebaren efterhånden en klassiker og et fast holdepunkt i det københavnske festlag. Med sin placering i Kødbyen er du centralt placeret til at tage din fest videre, eller blot lade se den passere dig forbi, mens du nyder deres fine drinks og virkelig gode mad.

Der er noget særligt dejligt dekadent over over at æde skaldyr og hælde vin ned, så hagen glinser. Med fest på Fiskebaren får du både klasse, kvalitet og (hvis du vil) en herlig brandert.

Footer graphics