Roskilde Festival: Kom i stemning inden dyreskuepladsen åbner lørdag
Radio & podcast
menu-close

Roskilde Festival: Kom i stemning inden dyreskuepladsen åbner på lørdag

25. juni 2019 |

På lørdag bliver Roskilde forvandlet til landets fjerdestørste by, når festivalspladsen åbner. Vi har fundet podcast og artikler om årets aktuelle kunstnere frem, så du kan komme i den helt rigtige stemning!

Om få dage åbner dyreskuepladsen i Roskilde endnu en gang op for otte festlige dage med musik, mad, kunst og events. Hvis du ikke allerede er kommet i stemning, så har vi dykket ned i arkiverne og fundet indhold frem med årets aktuelle kunstnere.

På søndag kan du opleve den danske duo ’Ravi Kuma’på Roskilde Festivals Countdown-scene.
I dette afsnit af podcasten
’Fies Finest’ var rapperen Sharon Kumaraswamy og produceren Aske Knudsen, som udgør duoen, gæster. Ravi Kuma havde taget en playliste med. Ud fra den taler de om inspirationer og zoomer ind på, hvordan det er at være kvindelig rapper i Danmark.

Lyt til ‘Fies Finest’ med Ravi Kuma her.


På onsdag kan du opleve den svenske rapper Silvana Imam. I dokumentarfilmen ‘Väck mig när ni vaknat’ fra 2017 kommer du tættere på den spændende musiker og hendes kæreste. Hvis du ikke når at se dokumentaren, så har journalist Martin Finnedal udpenslet de vigtigste pointer.

Læs artiklen om ”Väck mig när ni vaknat” af Martin Finnedal her.


”For mig har genren allermest hjerte”. Sådan har Rosalia sagt om flamenco, og for hende er det vigtigt at have et solidt fundament i den klassiske flamenco, når hun eksperimenterer med electronica, urban og R&B. På onsdag kan du danse med, når den spanske Rosalia indtager Avalon scenen. I den musikarkæologiske  podcast ‘Musikkens Rødder’ tager vi dig med på flamencoens rejse, som Rosalía er med til at viderebringe.

Lyt til ‘Musikkens Rødder’ om flamencoens historie her.


Musikanmelder Henrik Queitsch og forfatter Klaus Lynggaard sender ‘Rockhistorier’ på Heartbeats Radio hver tirsdag. En podcast der afsøger alle hjørner af rockmusikkens verden med sjove anekdoter og ofte med en gæst i studiet. I denne udsendelse af ’Rockhistorier’ sætter de  fokus på de andre kunstnere, som har lavet covernumre af årets helt store navn, Bob Dylan.

Lyt til ‘Rockhistorier’ med Bob Dylan covered her.


I 2019 er det 40 år (!) siden, at det første Cure-album, Three Imaginary Boys, blev udsendt. Og april samme år blev gruppens altdominerende sanger, sangskriver og guitarist Robert Smith 60! Som om det ikke var grund nok til at rydde programfladen i to timers ‘Rockhistorier’ med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch, er The Cure også det absolutte hovednavn på årets Roskilde Festival 🎶

Lyt til ‘Rockhistorier’ med The Cure her. 


Hele to gange sidste år røg rapperen Cardi B på programmet i podcasten ‘Fies Finest’. I februar var Sofie Aukdal med i studiet til en samtale om Cardi B’s betydning i og uden for musikken. I april var det Cardi B’s debatalbum ’Invasion of Privacy’, der kom en tur under luppen. Varm op med ’Fies Finest’ inden koncerten onsdag på Orange scene.

Lyt til ‘Fies Finest’ med Sofie Aukdal her og om Cardi B’s debutalbum her.


”Jeg kan godt lide, at man aldrig finder sit ståsted, at man altid er i udvikling”.
Rud Aslak fra Barselona var den første gæst hos Mads Axelsen i Studio 6 til premieren på ’Sunday Service’. Her kommer vi tættere på det helt unge band og på tankerne bag deres to nye albums, som de udgav samtidig. Den danske popduo spiller torsdag på Avalon scenen.

Lyt til ‘Sunday Service’ med Rud Aslak her.


I starten af året udkom Bikstok med en ny single, og til sommer lægger de vejen forbi flere af de danske festivaler. Du kan komme tættere på både Pharfar og Eagger i podcasten ’Et Livs Soundtrack’ med vært Jacob Bogh, inden de spiller lørdag på Orange Scene. I de to podcastafsnit fortæller medlemmerne af Bikstok (Røgsystem) hver især om deres rejse ind i musikken. Der kommer godt med basvibrationer, dancehall og pullup!

Lyt til ‘Et Livs Soundtrack’ med Pharfar her og Eagger her.


Hvem kan blotlægge sine følelser, besynge det knuste hjerte og trashtalke som ingen anden? Det kan Robyn! Og hvem kan dissekere en diskografi for at finde frem til det nummer, der opsummerer en kunstner bedre end nogen andre? Det kan podcasten ‘Indbegrebet Af’! Så forbered dig til det, der uden tvivl bliver en af dette års bedste Roskilde Festival-koncerter ved at høre dette afsnit, hvor værterne finder frem til Indbegrebet Af Robyn.

Lyt til ‘Indbegrebet af… Robyn’ her.


Heartbeats er tilstede på årets Roskilde Festival. Følg med her på sitet, på vores Facebook-side og på vores Instagram profil her.

Foto: Joeri Swerts via Roskilde Festival

Redaktionen