PRISMA Band Frida Sirid
Foto: Rita Kuhlmann

Søstrene Sirid & Frida er PRISMA: Spiller rockguitar og laver dyster musik om en presset ungdom

PRISMA har med deres tostemmige vokaler og rockguitarer fanget anmelderne. Det er deres helt særlige bånd, der er kernen i succesen. Og så sender de en kærlig tak til særligt én anmeldelse.

I barndomshjemmet på Fyn hev de som teenagere farens guitarer ned fra væggen og begyndte at spille lidt for sjov. Siden har de to søstre fra PRISMA ikke set sig tilbage og har nu kometfart mod stjernerne.

Søstrene er som nord og syd, og med hver deres elektriske guitar og stemmer i stereo udsender de elektriske bølger med en energi, som sjældent er set på den danske musikscene.

Selvom PRISMA er et nyt navn, der kun har udgivet to ep’er, har de allerede spillet i DR Koncerthuset, været i heftig radiorotation på P6 BEAT og P3 og senest optrådt på SPOT Festival i Aarhus.

I 2020 udgav Sirid Møl Kristensen og Frida Møl Kristensen deres debut-ep ‘Her’ med seks melankolske og indadvendte numre. Men det var én god anmeldelse af deres nyeste og mere vrede ep-udgivelse, ‘Inside Out’, fra i år, som for alvor fik sparket døren ind til den succes, der gør, at de har fart på karrieren.

PRISMA Band Frida Sirid

Fandt hinanden i musikken

Som børn gik Sirid Møl Kristensen og Frida Møl Kristensen på Rudolf Steiner skole i Odense, sang i kor sammen og skændtes som mange andre søskendepar. Det var først i teenageårene, at de fandt hinanden, og det gjorde de i musikken, hvor de utrætteligt hørte The Kooks og The Strokes sammen på værelserne.

Odense er senere skiftet ud med en fælles lejlighed i København, hvor de efter tre år snart flytter hver til sit for at passe på søskenderelationen og den fælles musikkarriere.

Det er 21-årige Sirid Møl Kristensen med det mørke pagehår og 24-årige Frida Møl Kristensen med det lyse. De afslutter hinandens sætninger og griner enstemmigt. Når de synger, spejler deres stemmer sig i hinanden, ligesom i et prisme, som også er her, inspirationen til bandnavnet kommer fra.

Prismerne hang i stuevinduet i barndomshjemmet, og når solen skinnede på dem, lyste de regnbuer ud i hele stuen. I stedet for regnbuer er det musikken, der lyser op mellem søstrene.

Musikken bevæger sig på en særegen måde i en sfære mellem det indie-rockede og støjpoppede. Selv tænker de langt mere i stemninger end deciderede genrer og bruger hellere energien på at mixe, hvad de selv synes lyder fedt.

Heartbeats har mødt søster-duoen til en snak om at være forbilleder for yngre piger, om deres vej forbi gate keepers i musikbranchen, og om hvor helbredende det er at råbe sine frustrationer ud over scenekanten.

Hvornår vidste I, at PRISMA var fedt?

Sirid: “Fra vores første demo syntes jeg, det var fedt. Det er klart, at jeg elsker det, for det er os, der skriver det, og sådan det helst skulle være. Men jeg føler også, at det ikke er noget, jeg har hørt før. Jeg synes, det er svært at finde noget, der minder om vores lyd.”

Frida: “Det er energien mellem os, der bærer det hele. Det er virkelig en wow-følelse, når vi laver noget godt sammen.”

Kan I beskrive hinanden?

Sirid: “Vi er meget som nord og syd, meget forskellige og meget ens. Vi går lidt op i stjernetegn, og da vi fandt ud af, hvordan vores stjernetegn var, så var det bare som om, det hele gav mening. For vi er bare så langt væk fra hinanden som muligt.”

Frida: “Ja, vi er hinandens modpoler. Du er meget struktureret, laver lister og der skal være styr på det hele. Jeg er mere det her bløde følelsesdyr, der agerer ud fra min mavefornemmelse. Jeg skal lige mærke efter, om det er noget, jeg synes er sjovt. Jeg kan slet ikke se den struktur, som du har inde i hovedet, men er meget i følelserne. Og jeg tror, at det er meget godt, at vi kan have begge dele at smide ind i den fælles pulje.”

PRISMA Band Frida Sirid

Hvordan fungerer I som søstre og musikalsk duo på samme tid?

Frida: “Vi har ligesom en fælles drøm om, at det her med musikken skal gå rigtig godt. Det der med at dyrke relationen og bevare den bæredygtige kommunikation er vigtig for os, ellers brister vores relation, og så ødelægger vi det for hinanden.”

Sirid: “Vi kan jo virkelig ødelægge det for hinanden, og det har vi ikke lyst til. Lige meget hvad så er det vores søskenderelation, der skal bestå. Altså, hvis der er noget, der skal gå i stykker, så er det projektet. Vi ville slet ikke kunne bære, hvis vores relation gik i stykker. Og vi er bare så tætte, som noget kan være og har været bedste veninder, siden vi var teenagere.”

Om PRISMA

Består af Frida Møl Kristensen, 24 år, og Sirid Møl Kristensen, 21 år

Er født og opvokset i Odense, men har i tre år boet sammen i København

Har sunget i kor og gået på Rudolf Steiner-skole

Udgav ep’en ‘Her’ i 2020

I år udkom ep’en ‘Inside Out’ med numrene ‘Villains of the Night’ og ‘Seven Greedy Girls’

Hvordan får man succes i et band med sin søster?

Sirid: “Jeg tror ikke, det er alle, der kan gøre det. Men jeg har aldrig overvejet scenariet, at vi ikke spillede sammen og bare havde en almindelig søskenderelation igen, hvor man ses engang imellem. For du ved alt, hvad der foregår i mit liv hele tiden og omvendt, der er slet ikke noget, der er usagt.”

Frida: “Jeg ved ikke, hvorfor vores relation er blevet sådan her, men det føltes bare som om, du er min forlængede arm.”

Sirid: “Jeg tror også, at det, der er med til at gøre, at vi får succes, er, at vores kerne er så stærk, og at vi er så meget i symbiose hele tiden. Jeg tror slet ikke, der er noget, der kan rykke ved det. Vi har bare en fælles energi, som går den sammen vej, uden vi behøver snakke om det, som er med til at give det her et flow“.

Hvad har det givet jer at lave ‘Inside Out’?

Sirid: “Det er virkelig helbredende. Jeg har fået det meget bedre psykisk og angstmæssigt, efter at sangene er lavet. Og det hjælper også, hver gang vi spiller dem, lige at få råbt dem ud, fordi det nogle gange har været så frustrerende. Så ja det har været ret terapeutisk.”

Frida: “Det har givet os energi, men også noget ro.”

Sirid: “I ‘Villains of the night’ er man på flugt og løber og dagdrømmer sig væk.

Frida: “Presset ligger bare hele tiden bagved og truer dig. Man tænker, giv mig nu fred. Men det indhenter dig.”

Er I ‘Villains of the Night’?

Frida: “Ja, og vi har virkelig fået sat os selv ind som karakterer i det her computerspil, vi har fået lavet. Man kan spille os, der løber væk fra politiet.”

Sirid: “Det er en lidt dyster ep om pressede, unge mennesker.”

Frida: “Ja, og forsøget på at frigøre sig. Prøve at se fremad og skubbe det fra sig.”

Se en teaser for spillet, som søstrenes lillebror har lavet, her:

https://www.instagram.com/p/CTq_HS-MVGl/?utm_source=ig_web_copy_link

Hvad har gennem jeres musikkarriere overrasket jer mest?

Frida: “Det der med, hvor mange gate keepers, der sidder og har magt over, om du kan blive til noget. Om du kan få åbnet døren ind til at få lov til at spille på SPOT Festival. Der sidder så mange og har magt over din karriere, det har overrasket mig. Men når du først har åbnet en dør, så åbner de sig bare på stribe.”

Sirid: “I lang tid har det været som om, at ingen forstod os. Så det har været overraskende endelig at finde nogen, der gør os trygge og stoler på, at det kan noget.”

Frida: “Jeg havde ikke regnet med, at den ene anmeldelse (fra GAFFA) ville være grunden til, at vi står her. Hvis den ikke var blevet skrevet, så havde vi været et helt andet sted. Vi havde ikke regnet med, at den ville have nogen betydning for os. Man har ingen kontrol over det.”

PRISMA Band Frida Sirid

Hvad vil I gerne opnå med PRISMA?

Sirid: “Jeg vil gerne have den vildeste rejse for os to.”

Frida: “Jeg drømmer om at kunne være forbillede for en masse piger, som kunne få lyst til at spille på nogle instrumenter og udfolde sig musikalsk. Vi havde ikke mange at spejle os i, det var mænd primært. Og det kan man jo også, men der er et eller andet vildt i at se en kvinde spille rockguitar. De få gange, jeg har set det, har det da givet en følelse af ”FEDT, jeg bliver ved”.”

Sirid: “Vi har et ansvar for hinanden. Når jeg er ude og se andre kvindelige artister, føler jeg virkelig et bånd mellem os. Vi støtter dem, og de støtter os, det er mega rart.”

Hør PRISMA’s anmelderroste ep ‘Inside Out’:


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics