Status med PetiteKnit: “Jeg spiser chokolade hver dag og sover for lidt”

Hvad ser, læser, spiser, lytter og gør du for tiden for at give hverdagene værdi? Og hvad gør du for lidt? Det spørger Heartbeats nogle af tidens mest interessante personer om i ‘Status’. Her svarer kvinden bag den verdensomspændende strikkevirksomhed PetiteKnit, Mette Wendelbo Okkels, på alt.

Hvad er det første, du læser hver morgen?
Min arbejdsmail. Det er meget skamfuldt at sige, for det er virkelig en dårlig vane. Jeg kunne jo godt vente, til jeg kom op på kontoret. 

Hvad er din favoritavis? 
Jeg læser faktisk ikke ret meget avis selv, men vi holder Weekendavisen, fordi min mand læser den meget. Han læser også Information i weekenden. Men nogle gange læser jeg en artikel, hvis der lige er en, som han virkelig synes, jeg skal læse.

Hvad er den vigtigste bog, du har læst? 
‘Nu taler jeg’ af Rikke Viemose. Den er meget feministisk, og nogen ville også synes, hun er for meget, men jeg synes virkelig, at hun satte ord på nogle ting, som jeg ikke selv havde evnet at sætte ord på. Nu har vi fem børn, og det har ligesom bare været en selvfølge, at jeg har taget barslen, selvom vi begge to er karrieremennesker. Min mand har ikke sagt, at jeg skulle tage barslen, men jeg har heller ikke spurgt ham. Jeg har ofte haft børn med kontoret og været ret presset, og efter jeg havde læst bogen, tænkte jeg, at det kunne vi da godt have deltes lidt om. Det er ikke noget ondt ord om min mand, vi har bare begge to været fanget i et kønsrollemønster. 

Foto: PetiteKnit

Hvad gør du for at finde ro? 
Strikker. Jeg kan også finde på at løbe en tur. Men jeg har mit strikketøj med mig overalt, og jeg strikker gerne i frokostpausen, nogle gange også lidt om morgenen. Gerne om eftermiddagen også, haha. Og om aftenen laver jeg altid en kande te til.

Hvad lytter du til lige nu? 
‘Mørket bag dig’ af Kirsten Thorup. Til efteråret skal jeg deltage i en forelæsningsrække på Folkeuniversitetet, der handler om nyere dansk litteratur. De har udvalgt seks værker, som jeg er i gang med at komme igennem. 

Hvad er din største last?
Min telefon. Den følger mig overalt, og det er skideirritende. Jeg har en vane med at tjekke min mail for meget. 

Hvad spiser du rigtig tit?
Chokolade. Det er nok dagligt, sådan mellem frokost og aftensmad. Jeg kan rigtig godt lide Kinder-chokolade. Nogle gange prøver jeg at være sund og tage noget mørk, men altså… det er jo ikke det, jeg bedst kan lide. Jeg har altid et lager i min strikketaske, for der kigger mine børn ikke. 

Hvad har du lige hørt på Spotify?
Guldimund. Og så har mine børn hørt ‘Pizzasangen’. Den er forfærdelig, haha.

Hvad for en film vender du altid tilbage til?
Jeg er så dårlig til at se film, fordi jeg bliver rastløs. Men for nylig så jeg ‘Harry Potter’ med mine to ældste børn. 

Hvilken ting gør dit liv lettere?
Da vi flyttede ind i vores hus for seks år siden, skulle vi have nyt køkken, og vi var meget i tvivl, om vi skulle have en quooker. Men det fik vi, og for nylig gik den så i stykker. Der gik det op for mig, hvor meget pris jeg sætter på den. At jeg hurtigt kan lave kaffe og te. 

Mette Wendelboe Okkels

35 år. Stifter og indehaver af virksomheden PetiteKnit. Har en million følgere på Instagram-profilen af samme navn. Udvikler strikkeopskrifter til mænd, kvinder og børn, der er oversat til alt fra svensk til fransk. På hjemmesiden kan man købe strikkeopskrifter og tilbehør. Bor i Risskov ved Aarhus med sin mand, Niels, og deres fem børn. Har læst medicin i ti år på Aarhus Universitet, men gjorde ikke studiet færdig, fordi virksomheden voksede sig så stor.

Hvem inspirerer dig indenfor dit felt? 
Det gør alle ældre kvinder, der kan strikke i Danmark. De har en kæmpe viden om håndværket, som man kan lære en masse af.

Hvor får man det bedste måltid i Aarhus?
Restaurant L’estragon. Det er et sted, som vi altid vender tilbage til, og jeg fejrer altid min fødselsdag der. Det er super lækkert og friskt, og man kan få fem retter, uden det falder tungt. Det er en kvinde, der ejer stedet, og maden er på en måde meget feminin.

Hvor er dit yndlingssted i byen?
Latinerkvarteret i Aarhus. Jeg elsker at sidde og kigge på mennesker dernede. Det er spændende at kigge på, hvordan de unge går klædt, og det er bare et inspirerende sted for mig. 

Hvad gør du for lidt?
Sover. Jeg øver mig i at gå tidligere i seng, men jo senere mine børn går i seng, jo sværere er det for mig, fordi det er så dejligt at have lidt aften for sig selv. 

Hvad er dit motto?
Jeg tror ikke, jeg lige er motto-typen. 

Hvor er dit happy place på internettet?
Pinterest. Instagram er en del af mit arbejde, så når jeg går på Pinterest, føler jeg ikke nogen forpligtelse. Jeg har ikke en profil derinde, så det er bare et sted, hvor jeg kan suge inspiration uden et egentligt formål. 

Hvad streamer du for tiden?
Jeg ser ret meget ‘Bluey’ med mine børn, haha. Men jeg ser ikke ret meget fjernsyn ellers. Jeg ser heller ikke serier. Den eneste serie, jeg har set, er ‘Matador’, og hvis jeg ser fjernsyn, er det ‘Deadline’ eller ‘TV Avisen’. Jeg føler bare, at jeg har så få timer til mig selv i døgnet, og dem vil jeg hellere bruge på noget andet. Strik og lydbøger for eksempel.  

Foto: PetiteKnit

Hvem ville du ikke kunne modstå at tage en selfie med? 
Der er mange mennesker, der er skønne og seje, men jeg tror egentlig hellere, at jeg vil drikke en kop kaffe med dem end at tage en selfie med dem. I så fald skulle det være Margrethe Vestager. Jeg synes, hun er sådan, der står ved sin kvindelighed og er top professionel. Og så sidder hun i Europa Parlamentet og strikker, og det er altså bare badass. Hun står ved sig selv på en eller anden måde. 

Hvad ville du ønske flere kendte til?
Strik. Siger jeg helt objektivt, haha. Men altså det at sidde med et håndværk eller et håndarbejde og få den der fordybelse… Der er mange, der siger: “Det kan jeg ikke, fordi jeg er meget utålmodig.” Men det jeg er også selv meget utålmodig og rastløs, og det er ikke nødvendigvis nogen ulempe. Måske har man netop derfor endnu mere brug for fordybelsen. 

Hvad var din seneste Google-søgning?
Det var: “Hvordan tegner man en flagermus.” Det var min datter, der spurgte. 

Hvad er din skærmtid?
Alt for høj!

LÆS OGSÅ

Footer graphics