Ukendte pensionister har lavet årets måske bedste raptrack

Trænger du til et skud beskidt rap, der både er gakket og genialt, er vi faldet over det helt rette i årets måske mest catchy nummer. Men bagmændene er ikke, som rappere er flest.

Her på redaktionen er vi på Twitter faldet over hiphop-gruppen The Northern Boys, der har lige dele humor og godt flow tilsat en utrolig omgang lyrik i deres nye sang ‘Party time’, der er lavet over hittet ‘American boy’ med Estelle og Kanye West.

Musikvideoen starter med en venligt udseende mand i jakkesæt, der danser lidt som dværgen i Twin Peaks. Men hvis du tror, at sangen – som forlægget – er en sød serenade til en mand, bliver du nok paf. Den er rettere en beskidt grime-opremsning af stoffer og hor, spyttet fra 70-årige munde.

Teksten byder blandt andet på guld som “gangbang to Jackson Five” og “I gotta take a number three / that’s a piss, and a shit and a wank in a tree”.

Der er ikke meget info at finde på de tre herrer i The Northern Boys, der tilsyneladende kun har udgivet et enkelt nummer sammen. Men to af de tre medlemmer i videoen er efter sigende Patrick Karneigh Junior og Norman Pain (ham, der kan lide at råbe). Begge har før udgivet musik: Patrick Karneigh har tre sange liggende på Youtube, hvor han sørger over sin afdøde tvilling, og Norman Pain har flere tracks på sin egen Youtube-kanal.

Kender man til oldboys-duoen Pete & Bas, der siden 2018 har vist verden, hvordan grime skal gøres, vil man derudover måske genkende de to nordenglændere fra Pete & Bas-slænget, der holder til i det sydøstlige London.

I videoen til Pete & Bas-nummeret ‘Mr. Worldwide’, der er lavet over hittet ‘Mi gente’, optræder de i hvert fald både med at spille (oldboys-)fodbold og hænge ud på bilkølere i tilbagelænet grandpa-stil.

Pete & Bas har i skrivende stund i underkanten af 400.000 følgere på deres Instagram og omkring det samme antal månedlige lyt på Spotify. Da de startede i 2018, opfattede mange dem som et sjovt internetfænomen, men gruppen har siden vundet hævd i grime-miljøet og lavet et nummer i samarbejde med rapperen M24.

Om Northern Boys kan opnå samme fame, må tiden vise. Du kan se dem herunder i Pete & Bas-videoen omtalt ovenfor.

Find mere om
Footer graphics