PR-foto

Farvel til et årti: Rune Skyum-Nielsens bud på de stærkeste sange – # 12 Solange – ‘Losing You’ (2012)

Klokken 20 på de sidste 20 dage inden 2020’rne tæller forfatteren, journalisten og den pensionerede musikanmelder ned med sine personlige favoritter fra et døende årti.

Småsøskende, som ikke lukrerer uhæmmet på deres storesøskendes berømmelse fortjener al tænkelig respekt, og Solange Knowles er en af de sejeste lillesøstre, jeg lige kan komme på. Ikke nok med at hun har skullet finde sig i at blive målt med den nærmest overmenneskelige – og næsten for perfekte – Beyoncé hele sit liv; hun har også haft sin storesøsters ryg, hvis dennes mand var et svin, hvad overvågningsvideoen her vist nok skulle dokumentere.

I 2012 trådte Solange eftertrykkeligt ud af skyggerne, og det gjorde hun med ‘Losing You’. Allerførst lød det som et hengemt Madonna-nummer, for både melodigang, tekst og indpakning bragte mindelser om ‘La Isla Bonita’ og titelsangen fra True Blue-albummet, som i øvrigt blev udgivet samme år, som Solange kom til verden – I 1986. Men ved nærmere lytning kunne den på én gang boblende og længselsfulde skæring langt mere end det.

‘Losing You’ indkapsler, at livet er en bittersød forestilling. Efter formørkelse venter opklaring, og selvom Solange lige har en fornægtelses- og vredesfase at gennemføre, så lurer bedre tider i det fjerne. Det er hende, der begræder, at hun må gå, fordi hendes partner er faldet af på den. En svær beslutning, men også en beslutning, der forløser. Dog ikke bogstaveligt, ikke endnu, selvom groovet ulmer og bygger op med diskrete houseeffekter efter den trancenderende afsyngning af et omkvæd, som storesøster endnu har til gode at matche. Et af årtiets bedste, sådan set.

Find mere om
Footer graphics