Grafik: Mia McCaul.

Heartbeats mener: Kære Tinder, tillykke med fødselsdagen

Det er næsten ikke til at tro, men i dag kan Tinder fejre sin første runde fødselsdag. I den anledning har Heartbeats skrevet et fødselsdagskort til vores alle sammens dating-app.

I dag er det Tinders fødselsdag, hurra, hurra, hurraaa!

Kære Tinder

Ti år er der gået, siden du gik i luften med din betaversion. Og sikke en rejse du og resten af os har været på fra 2012 til i dag.

Du blev hurtigt den populære pige i klassen: Efter 17 måneder havde du i 2014 matchet 1 milliard par, og du var allestedsnærværende, tilgængelig på flere kontinenter. Samme år blev dine forældres indsats prissat til 1 milliard dollar. Og det forstår vi godt.

Du er en app, der på mange måder har taget det første spadestik til en ny måde at date på. En måde, der, som mange nok kan være enige i, er blevet ændret fundamentalt, siden du kom til. Du var first mover. Men du har også skullet lægge øre til meget.

Du er blevet beskyldt for at forstærke tendensen med ‘for kræsne’ ugifte singlekvinder i storbyerne. For at gøre det endnu sværere for de mænd, der ikke vandt i det darwinistiske genlotteri. For at gøre kødmarkedet endnu mere overfladisk og kynisk.

Men trods dette har du været vores alle sammens Kirsten Giftekniv. Du har ført folk sammen, der i dag er gift og har både børn og realkreditlån sammen. Du har givet os latterlige, surrealistiske og vidunderlige oplevelser. Men du har også fået frienemies i Bumble, Happn, Grindr og mange andre apps. Og dog er du stadig vores sikre havn og valg. En nyklassiker og ny normal. Du kan se redaktionens bedste dates her.

Hvad din fremtid byder på, er svært at spå om. Engang var du ung med de unge millennials, men nu er du måske mere dating-appens svar på Facebook – et ikke særlig hipt, men alligevel grundlæggende socialt medie. Vi må se, hvad Gen Z gør med dig.

Her på redaktionen vil vi gerne sige tak til dig, fordi du har været i vores liv. Må du få mange gode år endnu – med dejlig chokolade og kager til.

Kærlige hilsner Heartbeats

/Louise Rimkjær


Pizzatid

Netflix’ serie om ekstraordinære kokke fra hele verden, ‘Chef’s Table’, er efter to års slumretid tilbage med en ny sæson. Og nu handler det kun om pizza. Eller det vil sige: ‘Chef’s Table’ har i virkeligheden aldrig rigtig handlet så meget om mad, som det i virkeligheden har handlet om passionerede mennesker, deres livsstil og -valg. Det er nok derfor, det er så godt.

Det første afsnit, der er et fængende portræt af Chris Bianco – også kendt som Leonardo da Vinci inden for pizza – er absolut ingen undtagelse. Alene Biancos New Yorker-stemme kunne jeg høre på igen og igen, men også visuelt er ‘Chef’s Table’ formuleret i en formsprog, der er så forbandet mundvandsfremkaldende, at man ikke kan slippe det. Derfor må jeg anbefale serien på det kraftigste.

/Thomas Balslev


Kridtkunst på Nørrebrogade

I 1970’erne holdt man bilfri søndage under oliekrisen. Nu står vi i en anden slags ressourcekrise med gas- og elpriser så høje som Rundetårn, og derfor er Bilfri Søndag på Nørrebrogade den 18. september måske kærkommen.

I hvert fald kan du slukke lyset derhjemme og lade bilen stå, når gaden skal dekoreres med kridt. Er dine hænder rigeligt udtørrede i forvejen, er der blandt andet også silent disco, loppemarked, danse-battle, akroyoga, sæbekasseløb, teater, højtlæsning og – gud forbyde et københavnsk udendørsarrangement uden det – langbordsmiddag. Arrangementet starter klokken 14 efter Copenhagen Half Marathon og slutter klokken 18.

/Louise Rimkjær

Tegning: Nørrebro Lokaludvalg.

Det bedste fra Heartbeats

Udvalgt af Emil Norsker

Ditte Giese er ligeglad med mink og ulve og Barbara Bertelsens skrappe SMS’er. Det er ikke derfor, hun føler sig hjemløs, selvom hun tidligere har tilhørt centrum-venstrefløjen. Det er snarere klima og udlændingepolitikken, der gør, at hun nu overvejer at stemme blankt.

Læs hendes præcise (og sjove) analyse af de rødes problemer her op til det snarlige folketingsvalg.

Engang var en bolle med ost blot et klassisk pap-rundstykke med velanbragt tandsmør og en ost uden meget smag. Det har ændret sig nu. Alle de nye københavnske bagere konkurrerer om at lave den bedste ’bmo’, og vi har været rundt og testsmage syv af dem – og fundet en klar vinder.

Journalist Emilie Stein Thorsen er skilsmissebarn, men oplevede, at det var et tabu, at det også er bøvlet at have to hjem og hele tiden skulle dele sol og vind lige mellem sine forældre og møde nye kærester. Det fortæller hun om i dette interview om at tilhøre den første generation med 7/7-deleordninger.

Footer graphics