Foto: Lotta Lemche/TV2

Morgenbeats: Luften er tyk af bromance i ‘Bachelorette’

Denne uges morgenpost har alt, hvad du skal bruge af erotik, bromance og seriedramaer.

Der er en sitrende stemning i luften for tiden. Og her taler jeg ikke om varmeflimmer eller den latente klimaangst, der følger med. Jeg taler om, at datingprogrammet ‘Bachelorette’ kører for fuld drøn, og at alle os, der følger med, konstant går rundt og venter på at møde en sjælefrænde at dele de seneste begivenheder med. Man har en trang. Ting hober sig op inde i en, når man ser det program.

Hvis man ikke ser det, skal man se at komme i gang. Også selvom man er skeptisk overfor konceptet og reality-tv i det hele taget. Det var jeg selv, og da jeg så første afsnit fik jeg bekræftet alle mine fordomme om, hvor åndssvagt det er, at lade 16 mænd date 2 kvinder på et luksusresort i Mexico. Men det er meget mere end det, og nu er jeg godt gammeldags hooked.

Man kan selvfølgelig sagtens bare se det for cringe-faktoren, for der er masser af pinligheder at fortabe sig i. Men man kan også se det med nogle lidt andre briller, nemlig som et studie i, hvad der sker med mænd og kvinders måde at date og flirte på i en tid, hvor kønsnormerne er i konstant udvikling. For tingene er slet ikke, som de plejer. Der er godt nok et par af mændene, som repræsenterer det klassiske maskuline ideal med store muskler og beskyttertrang, men i det her program er de i undertal. Blandt de 16 bejlere er langt de fleste bløde og følsomme mænd. De dyrker yoga hver morgen, taler om følelser med hinanden, lægger perleplader, de kysser med hinanden, skriver og synger personlige sange, og de giver tydeligt udtryk for, hvor glade de er for hinanden, når en af dem ryger ud af programmet og må sige farvel. Luften er tyk af bromance.

Det var nok ikke folkene bag programmets ønskescenarie. Der skulle jo gerne være noget konkurrence og noget aggressiv kurtisering for at skabe lidt drama. Men de her mænd disrupter hele konceptet med en naturlig vrangvillighed overfor ideen om kun at vinde kvinders gunst gennem kamp. De vil også ses og vise, hvem de i virkeligheden er.

I et af de seneste afsnit skabte det godt nok drama, da det viste sig, at en af mændene havde løjet overfor de andre om, at han ikke havde kysset med en af kvinderne. Men det er sigende, at det er en moralsk strid om fairness og godhed, der skaber drama hos de her mænd. Det er også sigende, at mændene nærmest laver en intervention overfor den ene kvinde, fordi hun ikke giver nok af sig selv og ikke er åben nok omkring sine inderste tanker. At hun ligner en million er ikke attraktivt nok i sig selv.

Og selvom kvinderne umiddelbart er meget fristet af de mænd, der kan løfte en tung vægt, efterspørger de også følsomheden. Det blev tydeligt, da den ene kvinde kritiserede en mandlig deltager for at flirte for eksplicit med hende fremfor at kigge hende i øjnene under en tantra-øvelse.

Man sidder med en fornemmelse af, at hvis ikke det var, fordi programmets vært Petra Nagel hele tiden plagede deltagerne med irriterende benspænd, ville de her mennesker leve i harmoni med hinanden. Uden kvinderne ville mændene nærmest være i nirvana. Og det er jo både smukt og opmuntrende på fremtidens vegne. Særligt i en tid, hvor kurtiseringen mellem kønnene igen og igen skaber en heftig og fortvivlet debat, fordi ingen ved, hvad man må og ikke må. Budskabet for nu må være: Hakuna matata. Ovre i flirteland går parringslegen rigtig fint. I hvert fald mellem mændene.

/Thomas Balslev


Erotiske noveller

I morgen udkommer to nye erotiske novellesamlinger med titlerne S3X 1 og S3X 2, som er skrevet af 23 forskellige forfattere. Det er Peech, der er kendt for deres sexlegetøj, som udgiver bøgerne i samarbejde med forlaget People’s. Historierne udfolder sig i forskellige miljøer og udforsker forskellige aspekter af den seksuelle akt gennem rejser af nærhed og intimitet. Der skulle efter sigende også være historier med robotter, feer og kentaurer, og det lyder jo ærligt talt rimelig pirrende. God læselyst!

/Thomas Balslev


Tourens medrivende tortur

Sportsdokumentaren har de seneste år fået et nyt liv i kraft af, at de store streamingtjenester har fået unik adgang, og vi kommer tæt på som aldrig før. Det får vi også i Netflix’ nye Tour de France-serie, hvor vi får sidste års topdrama med Danmark og Jonas Vingegaards triumf. Men dokumentarens styrke er, at det ikke kun er vinderens fortælling. I hver eneste afsnit og hver etape er der et særskilt, særligt drama. Samtidigt får man indblik i hvor grad cykelsporten ikke blot er et udholdelsessport, men også et taktisk spil.

Det er fremragende underholdning og perfekt optakt til sommerens Tour.

Se den på Netflix

/Emil Norsker

Stormfuld dokumentar

Den danske dokumentarfilminstruktør Christoffer Guldbrandsens døde under optagelserne til sin seneste film ‘A Storm Forestold’ om Donald Trump-strategen Roger Stone. Ikke fordi han truede ham på livet, hvilket han faktisk gjorde, men det skete i et fitnesscenter, og på mirakuløs vis blev han genoplivet. Det har selvsagt været helt afgørende for, at filmen overhovedet findes i dag. I sig selv er filmen dog ret stormfuld, fordi den følger lige i røven af den skruppelløse Roger Stone under Trumps sidste tre måneder som USA’s præsident. At der findes mennesker som Roger Stone, og at visse dele af den politiske verden er så vanvittige kan være svært at fatte, men man kan jo starte med at se den her film på DR.

/Thomas Balslev


Det bedste fra Heartbeats

Udvalgt af Emil Norsker

”Den der ting I gør med flæskesteg til jul…det er fremragende.” Vi har spurgt en (ualmindelig cool) herboende franskmand om, hvordan han ser på vores kultur, når det gælder tøjstil, dating og mad. Læs hans bedømmelse her.

Du sidder mandag aften og har lyst til at koble af med en god serie, men du ender med at bruge en time på at finde rundt i streaming-jungles store udvalg. Men fortvivl ikke længere. For vi har samlet en række af vores anbefalinger, som du forhåbentligt kan bruge.

Det er sommer, og kærlighedshormonerne konkurrerer med de galoperende pollental. Vi har sendt vores dating-ekspert, Nurullah Karatas, rundt i byen for at finde de bedste steder til dit næste (og bedste) stævnemøde.

Footer graphics