flemming møldrup
Foto: DR

Heartbeats mener: Der er ingen som dig, Flemming

Velkommen tilbage efter en velfortjent Kristi Himmelfartsferie. Vi er klar med friske Morgenbeats. Værsgo!

Det skulle jo ske. Flemming Møldrup stopper i ‘Kender Du Typen?’. Det kom frem i sidste uge, hvor han var ude at takke af med et varmhjertet Instagram-post om, at man nogle gange skal forlade noget, man elsker, fordi Thomas Helmig engang har sagt det. Tja, det ved jeg nu ikke, om jeg egentlig er enig i, folk forlader ting så tit, men det må Flemming Møldrup jo selv bestemme. Bare ærgerligt for os andre. Men her oven på nyheden er det på sin plads med en god gammeldags taksigelse.

‘Kender Du Typen?’ bliver aldrig det samme igen uden Flemming Møldrup, der – lad os bare sige det, som det er – nok er den dårligste livsstilsekspert i hele det licensbetalte kongerige. Han ved aldrig rigtig noget om danskernes remouladeforbrug (for eksempel) og har i sin ekspertrolle altid bare givet udtryk for, hvor hyggeligt folk bor, mens han har trådt sig selv over tæerne med et lidt forlegent smil.

I modsætning til Anne Glad, der altid har analyseret grundigt over sine quiz-svar, har han altid bare gættet lidt tilfældigt på noget. På sin vis er Flemming Møldrup et godt eksempel på, hvor langt man kan komme uden rigtig at kunne noget, uden at have læst pensum og uden i det mindste at foregive, at man har. Mange taler om impostor syndrom, altså den her tvivlen på egne evner og frygten for at blive afsløret, og i den sammenhæng er fænomenet Flemming Møldrup nok et appendiks værd.

Nu kan det selvfølgelig godt komme til at lyde lidt negativt, det her, men det er det ikke. Det her er ment som et hyldestskrift. Jeg elsker Flemming Møldrup. Hvis jeg skulle have en guru, ville han være på min top tre. Han er en menneskelig tebolle, lun og med smeltet smør. Han er en tihi-mand, ikke en tøhø-mand med dårlige jokes og en patetisk hang til at vinde. Og så er han flink og god til at flirte. Tænk lige over det. Først charmerede han Mads Steffensen, og nu er Anna Lin solgt til stanglakrids. Hvem skal hun nu fjolle med på tv? Det er meget svært at se en arvtager for sig her midt i det hele, for ja, der er ganske enkelt ingen som dig, Flemming. Så tak. Håber du fanger en god bølge at ride på derude helt for dig selv, nu hvor du – som Helmig vist også engang har sagt – har brændt mig af.

Skrevet af Thomas Balslev


Bliss

Her på redaktionen har vi længe set frem til, at Liss skulle udgive deres debutalbum. Af gode grunde blev albumplanerne taget op til genovervejelse, da bandet desværre mistede forsanger Søren Holm til selvmord sidste år. Nu har de besluttet at udgive albummet, som de nåede at lave sammen, og deres seneste single derfra er et strålende eksempel på, hvor gode de er til at skrive popmusik. Her i en næsten grunget variant med samme naivitet i udtrykket, som nogle måske vil huske fra bandet Dinosaur Jr.

Thomas Balslev


Mega moderkage

For nylig lavede det danske bageri Emmerys en flot rød kage i anledningen af mors dag, som simpelthen hed ‘Moderkage’, hvilket vi var mange, der grundede lidt over, fordi ja, det var jo ret så besynderligt. Men måske er moderkager bare på mode. I hvert fald har Museet for Samtidskunst nu meldt ud, at de kommer på Roskilde Festival med en mega moderkage. Den er 3,4 x 11 meter stor og er lavet af kunstneren Marie Munk, som gerne vil give festivalgængerne noget lækkert at slænge sig på. Hmm, vi ved ikke helt…

Thomas Balslev


Spis dig i sommerhumør

Nu til nogle andre røde kager. Man kan ikke sige sommer uden at sige rabarber. Smagen af sommer er endelig tilbage, og lige nu kan man ikke gå ind i nogen af Københavns mange dyre og luksuriøse bagerier, uden at spandauere og snurrer er byttet ud med tærter og crumbles. 

Hos Juno Bakery på Østerbro har du hele fire muligheder for at sætte tænderne i sommerens svar på fastelavnsboller. Prøv eksempelvis deres vandbakkelse med rabarberkompot, fløjlsblød flødeskum pisket med Earl Grey te og ikke mindst flormelis og papirtynde skiver af mandler på toppen. Mums.

Befinder du dig nordøst for København, kan du i formiddagstimerne hver weekend sommeren over svinge forbi den hippe glampingplads Lillero, der i fællesskab med Nørrebro-baserede Bageriet Benji langer bagværk og rabarbertærter over disken til de surdejshungrende feriegæster i sommerlandet. Så er det sommer! 

Julie Bruun

Foto: Juno

Det bedste fra Heartbeats

Festivalsæsonen er for alvor ved at begynde, og på Frederiksberg er der en helt ny spiller i gamet. Festivalen Syd For Solen løber af stablen 10.-12. juni – altså lige om lidt – og i den forbindelse har vi interviewet manden bag det hele om, hvordan det er at booke Liam Gallagher, og hvorfor han føler slægtsskab med okapier.

Og så skal vi sige velkommen til et nyt ansigt her på redaktionen, Julie Bruun. Hej! Julie er skrivende journalist, og hun har allerede skrevet om hendes personlige erfaringer med den nye, sexpositive dating-app Feeld i denne klumme. Go!

Og fra sexpositivisme til woke-washing og skønhedsidealer. Ditte Giese har skrevet en kommentar til Sports Illustrateds seneste magasinforside, hvor model og musiker Yumi Nu optræder i badetøj. Dét er nemlig faldet visse folk for brystet, fordi hun altså er det, som man i modeverdenen kalder plus size.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics