Underdanig, dominant eller switch? Datingappen Feeld tvang mig til at tage stilling til min seksualitet

Vi har swipet rundt på den sexpositive datingapp Feeld for at se, om den er et match værd.

Der har aldrig været flere muligheder for at finde kærligheden, end der er lige nu, siges det. Datingjunglen er vild og tætbevokset, og det er let at fare vild mellem dem, der ”elsker at rejse og hænge ud med deres venner” og dem, der uopfordret sender billeder af deres knap så ædle dele midt i morgenkaffen.

Efter et forår med mere ghosting end goodwill besluttede jeg mig for at tage endnu en tur gennem junglen. Jeg downloadede derfor en ny datingapp i ren og skær desperation og med håbet om flere sommerfugle og færre spøgelser.

Feeld er navnet på appen, og efter at have søgt i App Store tre gange i løbet af de seneste par måneder uden held, lykkedes det mig endelig at finde frem til den rigtige stavemåde og den rigtige app. Så langt, så godt.

Queervenlig datingapp for alle

Jeg blev første gang introduceret for Feeld tilbage i januar, da en veninde fortalte om en queervenlig datingapp, der var for alle uanset kønsopfattelse og seksualitet. Det lød både nyt, interessant og nutidigt, og da min veninde fortalte, at hun havde hørt, at matchraten var god – også for appens heteroseksuelle brugere – besluttede jeg mig for at bytte Tinder ud med Feeld for en stund.

Og rigtigt nok, så havde jeg ved oprettelsen over ti forskellige kønsidentiteter at vælge imellem og over dobbelt så mange, da jeg skulle vælge min seksualitet. For slet ikke at nævne mine kinks. Dem vender jeg tilbage til.

Efter at have uploadet mine billeder og skrevet alder og lokation i min profil, blev jeg bedt om at skrive et ’imaginary name’. Jeg skrev mit fornavn. Så meget for at være en del af den kreative branche. Med profilen på plads var det tid til at komme i gang.

”The spiciest dating app in town”

Appen fungerer på samme måde som de fleste andre datingapps med en swipe-funktion, hvilket gør Feeld dejligt overskuelig og brugervenlig. Når begge parter har swipet hinanden til højre, opstår der et match, en såkaldt ’connection’, som gør det muligt for parterne at chatte og sende eksplicit indhold til hinanden.

Men her stopper sammenligningerne. Det britiske magasin Time Out kaldte i 2020 Feeld for ”the spiciest dating app in town”, og jeg forstår hvorfor. I stedet for at vælge en temasang, som man eksempelvis kan gøre på Tinder, så beder Feeld deres brugere om at udfylde deres ’desires’ (lyster).

Switch, threeway, group, kinks og casual er nogle af de mange desires, man kan vælge. Derudover er det også muligt at swipe som et par ved at linke sin partner til sin egen profil. Det gør appen optimal, hvis man lever en polyamorøs tilværelse eller bare drømmer om at spice parforholdet lidt op.

Feeld vs. Tinder

Jagten på en date gik ind, og jeg begyndte at swipe. Ret hurtigt gik det op for mig, at jeg havde set en del af mændene før, men på Tinder. Den eneste forskel var bare, at jeg nu var indviet i deres seksuelle lyster, og de i mine, selvom jeg unægtelig følte mig rimelig kedelig med ”dates” og ”singles” som mine eneste to desires.

De første connections begyndte at tjekke ind, og spørgsmål om hvorfor jeg er på Feeld, og hvad jeg godt kan lide, fulgte hurtigt trop. Spørgsmål, der normalt kan få mig til at slette et match på Tinder, fordi jeg synes, det går for hurtigt. Men fordi præmissen på Feeld byder op til, at man deler sine lyster, så føles det på en måde mere trygt.

Efter at have tænkt godt og grundigt over spørgsmålene kom jeg desværre frem til en sørgelig erkendelse: Jeg måtte være svar skyldig. Mest af alt var jeg bare nysgerrig på appen og ivrig efter at komme på date.

Fremtiden er sexpositiv

Som heteroseksuel ciskvinde og mangeårig bruger af Tinder føles det næsten overvældende pludselig at skulle tage stilling til, hvordan jeg konkret definerer mig selv seksuelt. Ganske enkelt fordi jeg ikke har gjort det før.

For nogle kan det også føles grænseoverskridende at invitere personer, man ikke kender, ind i soveværelset. Både fordi det er intimt, men måske også fordi der stadig sidder en rest skam tilbage fra den normative seksualundervisning, der omsider er ved at blive gjort op med. Og det hjælper Feeld med.

I modsætning til Tinder, der har tendens til hurtigt at blive unuanceret og overfladisk, så fungerer Feeld nemlig som et safe space, hvor der er plads til at udforske forskellige kinks og seksualiteter. Og det gør dig ikke bare klogere på dig selv, det gør dig også til en bedre partner, vil jeg vove at påstå. 

I en tid hvor sexpositivisme fylder mere og mere på sociale medier, og vi generelt i samfundet har fået et sprog for at tale om sex på en mere åben og fordomsfri måde, så er der ikke noget at sige til, at appens bedømmelse rangerer højere i App Store end både Tinder og Happn.

App-junglen er ikke for alle

Feeld formår til en vis grænse at kombinere Tinder, Grindr, Hinge og alle deres beslægtede datingapps. Det er et tiltrængt indspark og en god øvelse for alle uanset køn, seksualitet og alder at tage stilling til, hvad vi godt kan lide, og hvad vi begærer. Men det kan man også godt gøre uden en datingapp.

Feeld er for personer, der har mod på og lyst til at undersøge deres grænser, lyster og kinks sammen med ligesindede under trygge rammer. Men drømmer man om romantiske picnics i Dyrehaven, så er jeg ikke sikker på, at Feeld er det rigtige sted at være.

Som altid, når man bevæger sig gennem datingjunglen, så er der forskel på, om man tager en tur i jeepen for at krydse flest mulige dyr af på listen, eller om det er for at svinge sig i lianen og se det hele oppefra. Efterhånden føles det som om, jeg har set de fleste dyr, som junglen med datingapps har at byde på.

Så for en stund vil jeg bevæge mig væk fra den, og i stedet se hvad virkeligheden har at byde på. 

Find mere om
Footer graphics