solcreme
Foto: Shutterstock

Din gamle solcreme fra L’Oréal eller Bioderma kan være kræftfremkaldende

De produkter, vi smører os ind i for at undgå hudkræft og modermærkekræft, kan i visse tilfælde vise sig at være kræftfremkaldende.

Foråret er så småt på vej, og vi bevæger os snart ud for at nyde solens stråler. Men inden du hiver solcremen fra sidste år frem, kan det være en god idé at undersøge dit hengemte produkt lidt nærmere.

Det er nemlig ikke godt at anvende kosmetikprodukter, som er blevet opbevaret for længe, viser nyt studie.

Et internationalt forskerteam har fundet et kemisk stof i visse sol- og antiage-cremer samt selvbrunere og fugtighedscremer, der mistænkes for at være kræftfremkaldende. Det skriver den franske avis Le Monde.

Det betyder, at produkterne risikerer at have den omvendte virkning, end man gik og forestillede sig.

Blandt de undersøgte produkter finder man velkendte mærker som L’Oréal, Garnier, Bioderma, Uriage og La Roche-Posay, så her kan man med fordel være ekstra vågen. Selve undersøgelsen er foregået ved hjælp af en accelereret ældningsproces, som svarer til, at man har haft produkterne stående åbne i et år ved stuetemperatur.

Forskerne har konkret påvist, at det kemiske solfilter octocrylen, som findes i produkterne, over tid omdannes til det hormonforstyrrende og potentielt kræftfremkaldende stof benzophenon.

Benzophenon er ikke oprindeligt tilstede i kosmetikprodukterne, men det opstår hurtigt, når først produkterne er åbne.

Det er altså stoffet octocrylen og ikke benzophenon, man skal kigge efter på ingredienslisten på sine gamle solcremer, hvis man vil tage sine forholdsregler, inden man begiver sig ud i den kommende forårssol.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics