tine Høeg
Foto: Nellie Møberg

Tine Høeg om sin sommerferie: Jeg skal spise virkelig mange vaffelis og læse Rachel Cusk

Tine Høeg er højgravid og må undvære kolde drinks denne sommer, hvor hun skal til Sverige med familien. Til gengæld har hun en stor appetit efter vaffelis. Meget stor faktisk.

Hvor god er du til at holde ferie?

“Jeg er ret god til det, synes jeg. Men det, jeg laver som forfatter, er også et mærkeligt arbejde, hvor jeg aldrig helt har ferie. Det er meget sjældent, at jeg ikke skriver. Selvom jeg holder ferie og lægger alt væk, er der alligevel altid et eller andet, der arbejder samtidig. Nogle noter, der skal tages. Men det er lystbetonet, det er ikke som hårdt arbejde. Jeg slukker heller ikke min telefon, men bruger den klart mindre, når jeg er på ferie. Jeg tager den ikke med mig alle vegne og laver på den måde nogle frie tidslommer.”

Hvordan ser den mest optimale time på døgnet ud på din ferie?

“Jeg er til dase-ferier, og de bedste ferier, jeg har haft, har været sådan nogle, hvor jeg har haft en hel uge et sted og ikke behøver at flytte mig særlig meget, men bare får lov til at bade og ligge i skyggen og læse. Det er på den måde jeg slapper bedst af. Den bedste time på dagen er for mig sidst på eftermiddagen, hvor jeg er hjemme og tager et bad og sætter mig i en have eller på en terrasse med en kold drink og forbereder mig på, at jeg skal ud at spise.” 

Hvor skal du hen til sommer?

“Vi skal til Sverige, min familie og jeg. Vi har ikke fundet ud af præcis hvor endnu. Men noget med noget dejlig natur og mulighed for at bade. Jeg er højgravid og har termin efter sommer, så det er ikke i år, vi skal på cykelferie. Det skal være noget, hvor jeg kan få lov til at ligge ned.”

Hvem skal du være sammen med?

“Min kæreste og hans børn, og så har jeg én uge hvor jeg skal alene på skriveophold på Hald Hovedgaard, som ligger ned til en skovsø et vildt smukt sted. Det bliver dejligt. Når man står overfor at blive mor, er det jo også sidste chance i lang for at være helt alene i en uge.”

Er du strandklar?

“Jeg er gået væk fra at tænke over det. Men jeg føler mig fuldstændig strandklar, og det er egentlig bare, fordi jeg har lyst til at komme på stranden.  Jeg tror det er det, man skal gå efter. Lige præcis i år har jeg alligevel en meget anden form end jeg plejer, men jeg føler, at den her krop er helt klar til stranden.”

Foto: Nellie Møberg

Tine Høeg

Født 1985, forfatter

Har skrevet romanerne ‘Nye rejsende’ (2017) og ‘Tour de chambre’ (2020)

Er aktuel med romanen ‘SULT’, der handler om, hvad fertilitetsbehandling gør ved et menneske og et parforhold

Hvad gør du altid, når du holder ferie?

“Jeg finder og køber altid de bøger, jeg vil læse hen over sommeren. Jeg får aldrig læst dem alle sammen, men jeg kan godt lide det der med at samle sammen til sommerferien.” 

Hvilken bog skal du læse?

“‘Et livsværk’ af Rachel Cusk, som handler om moderskab. Nu tænker jeg, at jeg skal dykke ned i det. Jeg læser mest skønlitteratur. Det at læse er sindssygt vigtigt for at kunne skrive, så jeg læser mest skønlitteratur. Men jeg tror faktisk også, jeg skal have en bog om fødselsforberedelse med.”

Hvad skal du spise?

“Jeg skal spise virkelig mange vaffelis. Gammeldags flødeis med flødeskum, syltetøj og flødebolle. Det er meget sommeragtigt for mig, og jeg kan sagtens spise en hver dag. Det kan sagtens gøre det ud for et måltid. Guf er så modbydeligt – det forstår jeg simpelthen ikke, at nogen kan vælge. Det ødelægger det hele. Det bliver alt for klistret og sødt. Det kommer meget an på hvor store kuglerne er, men jeg plejer at vælge tre kugler med flødeskum og flødebolle og syltetøj. Jeg kører meget klassiske varianter og aldrig sorbet. Jeg prøver også at få børnene til at vælge noget, jeg kan lide, fordi det er ikke altid, de kan spise op, og så skal jeg jo spise op for dem, når jeg er færdig med min egen.”

Hvad skal du drikke?

“Iskold rosé er så dejligt. Men det kan jeg ikke nu, og det er en lille sorg for mig. Men jeg kan også længes intenst efter iskolde fadøl. Det er som om, at lysten bliver større, fordi jeg ved, jeg ikke må. “

Hvad skal du have på?

“I år bliver det noget med at have så lidt på som muligt. Der er så meget, der strammer. Det første, jeg gør, når jeg kommer hjem, er at tage alt mit tøj af, fordi jeg har brug for at slippe kroppen fri. Men hvis jeg skal bevæge mig ud, tager jeg en ret slidt, prikket kimono på, som jeg er meget glad for. Den er meget let og blød.” 

Har du et godt ferieminde, du vil dele?

“Sidste år tog vi nattoget til Berlin. Det var simpelthen så hyggeligt og slet ikke klaustrofobisk. Det er en dejlig måde at rejse på. Som barn var jeg også tit med sovebys til Spanien, og der er et eller andet ved det at køre om natten gennem fremmede landskaber, som er meget vidunderligt. For min far, som var to meter høj, var det en rædsel. Men for andre vil jeg klart anbefale togturen til Berlin med nattoget.”

Find mere om
Footer graphics