Det er efterhånden umuligt at cykle en tur gennem København uden at støde ind i en brise af friskbagt brød og butterdej. Så forkælede er vi. Og nu kan hovedstaden føje endnu en perle til snoren.
Riviera hedder den, og den ligger på Nansensgade lige midt i byens hjertekule. Det er den italienske kok og bager, Chiara Barla, der står bag stedet, og hun fortæller, at maden er præget af hendes italienske rødder.
“Vi bruger mange ingredienser, der minder mig om den italienske riviera, hvor jeg kommer fra. Olivenolie, tomater og citroner. Selvfølgelig kombineret med den danske tradition for surdej og kager,” siger Chiara Barla.
Drømmen er at blive en del af det københavnske ‘bakery map’, som både turister og indbyggere valfarter til. Men det skal også være et sted, hvor de lokale har lyst til at hænge ud.
Autodidakt
Egentlig arbejdede hun med marketing i Italien, men en dag fik hun nok. Det var tid til at lave noget helt andet, så hun spurgte, om hun kunne starte som praktikant på en restaurant i Milano. Det kunne hun, og resten er efterhånden historie.
“Jeg så mig ikke tilbage,” fortæller Barla, der også står bag to andre æstetiske bagerier med fuld smæk på velsmag, Lido og Apotek 57, i København.
Grebet af madens verden fik den italienske kokkespire lyst til at prøve kræfter med den danske madscene, der var godt i gang med at høste international anseelse. Snart stod hun i lære på 108, der var en del af Noma-familien, men alt imens knopskød nye bagerier af højeste klasse også.
“Det fik mig til at søge job som bager hos Andersen & Maillard, selvom jeg aldrig havde arbejdet med brød og kager før. Jeg fik jobbet og blev forelsket både i håndværket og i København. Så jeg besluttede mig for at blive,” fortæller hun.
Barndomsminder
Forelskelsen i København betyder altså, at det nu er muligt at nyde bagværksklassikere med et drys af Italien på Nansensgade. For eksempel kan man få Chiara Barlas yndlingsmorgenmad fra barndommen: en cornetto med abrikosmarmelade.
“Cornettoen er den italienske version af den franske croissant, dejen er rigere og fyldigere, og vi fylder den med pistaciecreme, chokolade eller marmelade. Cornettoen er nok vores signatur-kage på Riviera, men her om sommeren har vi også stort fokus på frugt, der er i sæson. Vi laver for eksempel en kage med abrikos og ricotta, og vi bruger citroner fra Amalfi og hasselnødder fra Piemonte,” siger Chiara Barla.
Hun forklarer, at man ikke kan sige, at hendes opskrifter i sig selv er italienske, men de bringer en aura med sig fra Rivieraen. På bageriet har de blandt andet en versionering af den gode gamle traver ‘bagerens dårlige øje’ på menuen, hvor Danmark møder Italien: en spandauer med pocheret fersken og vanillecreme.
Til surdejsbrødet og bollerne bliver der serveret silkeblødt pisket smør. Kaffen er selvfølgelig brygget på en italiensk Mazzocco-maskine, fordi den ifølge Chiara Barla er the best.
Riviera, Nansensgade 64, 1366 København K, åbent torsdag til mandag mellem 8:00 og 17:00
LÆS OGSÅ