Foto: Showtime

Bagværk fra Juno stjæler scenen i stor amerikansk serie: “Those buns are no joke”

Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen, Nikolaj Coster-Waldau? Glem det. Den største A-list celebrity fra Danmark lige nu er en kardemommesnurre.

“Fuck, Ryan. That’s good!”

Sådan lyder det fra en af karaktererne i den amerikanske HBO-serie ‘Billions’, umiddelbart efter at han har sat tænderne i en kardemommesnurre fra Juno.

Eller retteligt er det faktisk en kopi af en kardemommesnurre fra det danske kaffebrand La Cabra Bakery, der har en café i New York, hvor de serverer snurrer inspireret af det berømte bagværk fra Juno.

Men det er detaljer. Essensen er bare, at dansk bagværk har made it. Big time.

I det sidste afsnit af seriens syvende sæson stjæler kardemommesnurren nemlig åbningsscenen under et forretningsmøde, hvor en kok serverer hans version af en københavnsk kardemommesnurre.

“Those buns are no joke,” lyder det anerkendende fra den notorisk hårde hund, Axe.

Bedre reklame kan man næppe forestille sig at få som et lille surdejsbageri på Østerbro.

Og selvom det ikke er nogen nyhed, at danish pastry har et seriøst godt ry ovre i USA, så er det alligevel som om, det har fået et nyk op på skalaen på det seneste.

For nylig var det Hart Bageri, der stjal fokus i hitserien ‘The Bear’, da en af karaktererne var på inspirationsrejse til København og købte en kanelsnegl, som han stykke for stykke pillede fra hinanden og spiste som var det en bid af selve himlen.

Det har ifølge Hart ført til, at de har fået langt flere amerikanske kunder end tidligere.

Den slags hæder skal man selvfølgelig være stolt af. Problemet med Juno er bare, at køen i forvejen er alt for lang.

Find mere om
Footer graphics