copenhagen distillery
Marcus Gordon på Copenhagen Distillery. Foto: Robin Bery

Copenhagen Distillery åbner nyt spillested: “Nu skal vi bare bevise, at vi kan leve op til vores egne ambitioner”

Copenhagen Distillery har drømt om at skabe deres eget spillested, siden de åbnede dørene i 2014. Nu har de gjort drømmen til virkelighed – i en tid præget af coronarestriktioner og en hungren efter kulturelle tilbud.

Træder man ind ad dørene til Copenhagen Distillery, møder man et rum i bevægelse. En marketingøvelse af allerstørste kaliber. I det ene rum står boblende og larmende kobbermaskiner og producerer de gyldne dråber, det hele handler om. I det andet rum står den nye scene kun adskilt fra værkstedet af en kæmpe brandsikker rude og danner med destilleriets egne ord “Danmarks flotteste backdrop”.

Copenhagen Distillery, der har haft enorm succes med egen gin og whisky, har siden åbningen i 2014 haft en drøm om at åbne eget spillested blandt whiskytønderne. Og i 2020 blev drømmen sat i værk.

Imens spillesteder landet over har været tvunget til at lukke ned på grund af Covid-19, kunne Copenhagen Distillery afholde deres første koncert på den nye scene i starten af november. Siden er kalenderen blevet fyldt op med både kendte og ukendte navne, og lørdag var det Steen Jørgensens tur til at prøve det nye spillested af.

“Selvfølgelig skulle vi gøre det i denne coronatid. Jeg tænkte, at det måske var bedst at vente, men der var cheferne rimelig sikre i deres sag. Det skulle være nu,” fortæller Stefan Cristopher Petersen, der er program & venue director på projektet.

Selvom 2020 måske ikke lyder som et oplagt tidspunkt at starte et spillested, valgte Copenhagen Distillery alligevel at satse stort. Det skulle ikke udsættes mere. Og da det ikke kun er et spillested, men hovedsageligt tjener penge på destilleriet, har man haft mulighed for at holde dørene åbne på trods af de begrænsende coronarestriktioner – med en ukuelig tro på lysere dage.

“Lige nu for et hus som vores er det lidt ligegyldigt, om vi laver pengene på karussellen eller på gyngerne. Nu handler det bare om at skabe oplevelser –og det giver en frihed til at tage nogle beslutninger, som måske ikke er så kommercielle. Det betyder, at vi kan åbne dørene, selvom vores arrangementer måske ikke løber op én til én.”

En kæmpe brandglasvæg danner backdrop for den nye scene og forbinder spillestedet med værkstedet. Foto: Robin Bery

Fokus på håndværk

Stefan Cristopher Petersen, der står for at sammensætte musikprogrammet og udforme spillestedet, har mange års erfaring i musikbranchen og mener, at der er behov for risikovillige spillesteder netop nu.

“Det giver sindssygt god mening lige nu, fordi der er en strømning i branchen om at bryde ud af kutymer, og ‘sådan plejer vi at gøre’-tankegangen. Og det har jeg også en vision om at bryde med. Vi har jo ikke nogen måde, vi plejer at gøre tingene endnu, så det handler bare om at udfordre rammerne mest muligt.”

Samtidig har Copenhagen Distillery afholdt sig fra en storslået lancering af det nye venue. En beslutning, der giver plads til at snuble lidt og prøve forskellige formater af på et mindre publikum. Udover store navne som Steen Jørgensen vil de også give plads til upcoming-artister og skæve formater – som deres kommende Gin & Jazz-arrangement hvor artisterne spiller, hvad end husets spiritus får dem til at føle.

“Den eneste rettesnor, jeg har fået, er, at det, vi præsenterer på scenen, skal have en eller anden form for håndværk bag sig. For mig betyder det, at vi ikke kan præsentere musikere, der bare har lavet ét hit og lever højt på det. Der skal være noget nerve. Det skal handle om håndværk, og det skal handle om kunst,” fortæller han.

Udover at give spillestedet mulighed for at teste formater af på et mindre publikum end normalt, giver coronaristriktionerne også anledning til at hylde den livemusik, som mange har måttet undvære i lang tid.

“Der er et undertryk i markedet, både fra artisternes side, men også fra publikums side. Så det handler også om at komme ind og løfte, hvor der er nogle artister, som falder mellem stolene lige nu. Man skal bare ikke undervurdere livemusik. Det er godt for sjælen, og der er for lidt af det lige nu,” siger han og afslutter:

“Nu skal vi bare bevise, at vi kan leve op til vores egne ambitioner.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics