northside
Pr-foto

Firstmover-festival: NorthSide bliver den første store festival med 100 procent grøn strøm

Den aarhusianske festival var i forvejen blandt de grønneste, men i fremtiden kan den bryste sig af udelukkende at benytte grøn strøm fra elnettet.

For tiden er det meste ganske vist usikkert på festivalfronten. Men efter planen løber NorthSide af stablen til næste år fra 3.-5. juni. Det sker blandt andet med koncert fra det danske rockband Kashmir, og så sker det på den hidtil mest klimavenlige måde.

Fra 2021 vil NorthSide nemlig blive afviklet udelukkende ved hjælp af grøn strøm fra elnettet. Og så vidt de ved, er de den første store festival til at gøre netop det.

“Vi har armene helt oppe over, at det er lykkedes, for det er skelsættende i branchen. Bortset fra vores norske søsterfestival Øya, der er halvt så stor som NorthSide, er der ikke andre festivaler, der tilgodeser klima og miljø ved udelukkende at bruge grøn strøm fra el-nettet,” siger Martin Thim, som er sustainability- og partner-manager hos NorthSide, i en pressemeddelelse.

Omstillingen, der omfatter etablering af yderligere 1.725 ampere strøm og omprojektering af talrige eltavler, kan blandt andet realiseres takket være Aarhus Kommunes Klimafond, der har bevilget 2,1 millioner kroner til projektet i Eskelunden, hvor festivalen fremover vil foregå.

Med den klimavenlige energiforsyning på eventpladsen er der samtidig lagt op til, at flere begivenheder, som kultur- og motionsarrangementer, også kan benytte sig af de forbedrede forhold.

Aarhus Kommune er dermed også et skridt nærmere deres ambition om at være CO2-neutrale i 2030. Og opgør man forbedringen i konkrete tal, er der ifølge festivalen tale om en betydelig CO2-reduktion.

“Vi er begejstrede for, at Aarhus Kommune har været lydhør over for, hvor stort det er at kunne tilbyde grøn strøm på eventpladsen. I runde tal kommer NorthSide til at forbedre CO2-regnskabet med minimum 88 tons CO2 per år, når vi afvikler festival i fremtiden,” udtaler Martin Thim.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics