Sidste chance: Det skal du nå, inden det er væk

Er der noget mere irriterende end at opdage fede ting, når det er for sent. Nej vel? Her kommer 8 ting du skal nå at se, hører og opleve inden vi går i vinterhi.

’Taboo’ fjernes fra Netflix
Tom Hardys underspillede gryntende skuespil kommer fuldstændig til sin ret i denne mørke historiske miniserie. I 1814 vender Tom Hardys karakter, James Delaney, hjem til London efter at have sejlet jorden rundt. I London skal han opkræve arven fra sin afdøde far, som består af et landområde mellem Canada og USA. Et landområde som det mægtige Østindiske kompagni har stor interesse i, og som de vil gøre ALT for at fingrene i. Serien har kun en sæson af otte afsnits varighed, så man kan sagtens nå at se den uden at skulle max binge fra nu af.  

Sidste chance 10. september, Netflix.

Fredagsrock takker af for i år 
Hvis ikke du har fået nok udendørs koncerter i løbet af sommeren, kan du stadig nå det til Fredagsrock i Tivoli, og det er et temmelig solidt line-up her i slutspurten. På fredag spiller en af Danmarks helt store popidoler, Drew Sycamore som helt sikkert bliver en fest. D. 8/9 spiller Hans Philip, som i foråret indtog Vega for fulde huse hele seks gange. D. 15/9 spiller intet mindre end to store kunstnere i form af Lis Sørensen og Annika Aakjær. D. 22/9 er sæsonens sidste fredagsrock, som bliver med et brag af en afslutning, når Tobias Rahim lukker plænen.

Tobias Rahim
Tobias Rahim. Foto: Rita Kuhlmann

Hypet filmduo
Måske du har haft travlt med at rejse væk fra gråvejret herhjemme, og har derfor ikke nået at se årets ultra-hypede filmkombination ’Barbie’ og ’Oppenheimer’, men frygt ej, du kan stadig nå det. De to film om hhv. skaberen af atombomben og dukken i det lyserøde tøj, fik i august folk til at strømme til biograferne for, at se begge film i træk, altså et biografmaraton på omkring 5 timer. ’Barbie’ rundede i 1. august 414.421 solgte billetter i Danmark, hvor ’Oppenheimer’ har rundet omkring 181.000, hvilket gør kombinationen til en af de største biografsensationer nogensinde. Så hvis du stadig skal nå med på hypen, vises begge film i hvert fald frem til midt-september. 

Foto: Shutterstock

Up-coming musik i Byhaven 
Byhaven er en lille oase i midten af København, hvor du hele sommeren kan gå gratis til koncerter med upcoming musik. Men eftersom sommeren snart er slut, er det også snart slut for Byhavens koncerter i denne omgang. Du kan dog stadig nå at komme ind og opdage dit nye danske yndlingsband, da de har åbent frem til slutseptember. Udover koncerter er der også hyggelige fester, karaoke, bingoaftener, kulørte lamper og øl, selvfølgelig. Byhaven har åbent til og med september, men koncertprogrammet slutter d. 16. september. 

Byhaven. Foto: Anders Berg

Sæson afslutningsfest på Reffen 
Nordens største street-foodmarked Reffen, lukker også snart ned for denne sæson. Men det bliver ikke uden kæmpe fest hen over weekenden mellem d. 22 – 24. september. Programmet er endnu ikke blevet offentliggjort, men Reffen lover det bliver et brag af en fest. Indtil da, kan du forsat nyde en masse street-food, drinks og god stemning. 

Foto: Shutterstock

Fra bacon til bourgeois på Louisiana 
Hvis du er kunstelsker, eller bare ønsker et samlet overblik over kunst i tiderne, bør du besøge udstillingen ’Fra Bacon til Bourgeois’ på Louisiana. På denne udstilling, kan du nemlig opleve et stort udvalg af hovedstrømninger indenfor klassisk kunst helt tilbage fra 2. verdenskrig og, næsten, frem til i dag. Her finder man alt fra Picasso til minimalisme, pop og skulpturer. Udstillingen leder dig gennem de forskellige strømninger indenfor kunst, med start ved tiden efter 2. Verdenskrig og slutter ved det 20. århundrede. 

Udstillingen kan ses frem til 10. september. 

Installationsfoto. Foto: Louisiana Museum of Modern Art / Kim Hansen

Blink-182 i Royal Arena
Det amerikanske punk-rockband Blink-182 har været et af de mest definerende rockbands i deres generation, og har da også fungeret som soundtrack til min teenage emo-fase. Nu genforenes de efter næsten ti år hver for sig, på en massiv verdensturné og de kommer selvfølgelig også til Danmark. Det bliver med den spritnye single ”Edging” som markerer bandets første udgivelse i ti år.

Blink-182 spiller i Royal Arena d. 12. september 

Foto: Shutterstock

Tivoli have- og blomsterfestival
For dem med grønne fingre, er der i øjeblikket have- og blomsterfestival i Tivoli. Her kan du opleve alt lige fra spiselige haver til japansk moskunst. Du kan lære, hvordan du binder din egen buket så du er klar med gaven til den næste store familiebegivenhed, tage med til høstfest og smage på krydderurter og se en masse dygtige kunstnere folde sig ud med blomsterne. 

Tivoli have- og blomsterfestival slutter 10. september 

Stemning ved Chaplon, Foto: Lasse Salling


Find mere om
Footer graphics