Podcast

TOP 10: Her er årets mest lyttede Heartbeats-podcasts

I 2018 fik vi mere end 20 nye podcasts på Heartbeats. Så hvor skal man starte? Vi guider dig til de 10 mest populære podcasts fra året, der gik. Så er der lidt at lytte til i juleferien.

1. Helt Ærligt, Mor

Den nye sæson af ‘Helt Ærligt, Mor’ fik besøg af mødre som Lina Rafn, Ida Wohlert og Andrea Elisabeth Rudolph. I afsnittet med gæsterne Petra Nagel og Sarah Grünewald fortæller vært Sisse Sejr-Nørgaard om sit første møde med barnet under armen, mens Petra havde sin søn med i studiet. I afsnittet taler de også om, hvad gør man, når ens barn slet ikke ligner det, man havde forventet?


2. Radio Godefroot

Mens Brian og Peter Sommer sidder og har en stille og rolig snak om musik, brager en tidligere Tour de France-vinder ind ad døren og fortæller om dengang, han reddede Brian Holm fra en bevæbnet mand på Mallorca.

Guess who? Lige præcis. Vi fik besøg af Bjarne Riis – øjeblikket, alle ventede på. Røverhistorierne står i kø i dette fantastiske afsnit af ‘Radio Godefroot’, som er blevet landets førende cykelrytter-podcast.


3. 30-årskrisen 

’30-årskrisen’ bød i 2018 på to sæsoner med folk, der gør status over livets første 30 år, hvor man udvikler sig helt vanvittigt meget. I denne podcast husker vi især øjeblikket, hvor radiovært Pelle Peter Jensen bekendtgjorde, at han egentlig bare gerne vil finde sig en sød pige, som han kan få nogle børn med. Ømt – og ærligt.


4. Yummi Yummi den pt bedste Kim Larsen podcast

Fuck fælleskoncerten på Rådhuspladsen! Lars Löbner og Thomas Brunstrøm gav Kim Larsen det farvel, han fortjente. Egentlig var ’Yummi Yummi’ tænkt som en hyldest og ikke som en nekrolog, men livet kan nogle gange være uforudsigeligt, og det ville gamle Larsen sikkert være enig i.

Lyt med og få dit manglende Kim Larsen-fix fra nogle af Danmarks allerstørste fans.


5. Diagnosen

I ‘Diagnosen’ arbejder ADHD-gutterne Morten og Jasper på, hvordan man kan bruge sin diagnose positivt. Alle gæster skal vise deres ‘diagnosekort’, så vi som lyttere ved, hvilke diagnoser, gæsten har fået stillet.

Et af de mest mindeværdige øjeblikke var, da Pernille Aalund efter en lang og følelsesladet udsendelse troppede op ugen efter med sin datter Anine i studiet. Anine har et stort diagnosekort og har gået Bornholm rundt alene som 13-årig, skabt sit eget t-shirt firma og startet en skuespilkarriere, hvor hun er aktuel i TV2’s dramasatsning, ‘Håbet’.


6. Indbegrebet af… 

Hvad er indbegrebet af Taylor Swift? Dette afsnit af ‘Indbegrebet af…’ kandiderer i vores øjne til en af årets bedste musikformidlinger og er samtidig en sjov gennemgang af en af popmusikkens allerstørste stjerner. Vi har allerede booket endnu en sæson i 2019, og det glæder vi os til!


7. PodPassion

‘PodPassion’ er en podcast om, hvad der giver energi til det, man laver. Det er en personlig samtale med en ven, hvor ærligheden er vigtig. I 2018 fik vært Mads Emil besøg af bl.a. Kesi, Burhan G, The Minds of 99, Reza, Hennedub og mange flere.

I andet sidste afsnit var årets måske bedste danske landsholdsspiller, Mathias Zanka Jørgensen, gæst hos Mads Emil for at tale om livet som professionel fodboldspiller med alle de muligheder og begrænsninger, det fører med sig.


8. Med døden til følge

Kristoffer Lind satte i foråret fokus på sekter, der dræber. I dette første afsnit af serien ‘Med døden til følge’ var det selvmordkulten ‘Heaven’s Gate’, som blev sat under lup. I 1997 begik den religiøse sekts 39 medlemmer kollektivt selvmord i en stor villa i San Diego, fordi de frygtede, at rumvæsener, kometer og andre elementer ville overtage deres liv.

Det var det største masseselvmord på amerikansk jord nogensinde. Lyt med, når vært Kristoffer Lind og religionshistoriker Mikael Rothstein finder hoved og hale i den vanvittige selvmordssekt.


9. Musikkens Rødder

I denne podcast undersøger vi den musikalske historie, som nutidens musikere står på skuldrene af. Intet er opstået ud af det blå, og i ‘Musikkens Rødder’ kommer du med på en musikarkæologisk udgravning, hvor vi bliver klogere på de strømninger og historier, der gør, at vi i dag har den musik, vi elsker så højt. Podcasten blev nomineret til ‘Årets musikprogram’ til Radiodays 2018.

Anbefalinger: Hop med på en auditiv rejse fra kolonitidens Syd- og Mellemamerika til verdenshittet ‘Despacito’.


10. Bagom Bogen

‘Bagom Bogen’ er en podcast om menneskerne bag ordene, hvor en markant personlighed inviterer sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste bog. Det handler om historien – og alt andet end historien.

I et spændende møde mellem to store kulturpersonligheder, Leonora Christina Skov og Abdel Aziz Mahmoud, fortælles historien om, hvor svært det er at springe ud som homoseksuel i traditionsbundne miljøer. Skov fortæller også om sit ekstremt problematiske forhold til sin mor og sit forsøg på at genskabe sig selv som forfatteren Leonora i stedet for Christina fra Helsinge.

Footer graphics