jesper nielsen ejendomsmægler
Foto: Kenneth Stjernegaard

Do’s & don’ts med en ejendomsmægler: “Noget sagte loungemusik i baggrunden giver bare den der hyggelige stemning”

Priserne på boligmarkedet buldrer derudaf, og det sætter selvfølgelig krav til ejendomsmæglernes faglige formåen. Vi spurgte en af landets mest fremtrædende ejendomsmæglere, Jesper Nielsen, hvad han altid gør, og hvad han aldrig gør, når han skal sælge en bolig.

Do’s

Forbered dig

“Det er det allervigtigste. Det handler om at forberede sig godt og kende alt til fakta. Jeg beder altid mine kunder om at lave et faktaark med de ting, som har betydet noget for dem, men som man ikke nødvendigvis tænker på som mægler. Husk nu, at der er sol på terrassen til kl. 20 for eksempel, eller at taget er blevet efterisoleret. Alle de der detaljer skal man have styr på.” 

God kaffe

“Jeg kan godt lide at sørge for, at der altid er en god kop kaffe. Hos os kommer vi ud med et kaffe-kit og noget lækkert salgsmateriale, der føles godt, når du rører ved det. Det der med at få sanserne i spil, få brudt isen og stå med en kop kaffe – det er super vigtigt. Ligesom når man er hjemme hos folk privat og hygger sig, så er kaffen bare god, fordi den forener og gør afstanden mellem mennesker lidt kortere.“

Hav et safe area

“Som mægler skal man altid have sit safe area. Det er derfor, vi har kaffe-kit og hele molevitten med. Så kan mægler naturligt trække sig lidt tilbage og stå der. Der er jo ikke noget værre end en mægler, der jagter en køber rundt i huset og taler og taler og taler, så kan køberne slet ikke mærke efter.”

“Man tænker tit på en mægler som sådan en type med håret tilbage, der løber rundt og snakker hele tiden og kan det hele, men reelt set handler det også om at give ro og tid til at mærke efter, hvis man skal lave et salg.”

Sæt loungemusik på

“Når jeg viser frem, slår jeg altid dørene helt op og tænder alt lyset, og så handler det meget om, at der er noget sagte loungemusik i baggrunden, fordi det giver bare den der afslappede, hyggelige stemning. Musik kan jo noget med vores sanser, og hvis du samtidig kan gå rundt med en dejlig kop kaffe og føle dig i ro, så bliver fremvisningen bare bedre.”

“De boliger, man allerbedst kan huske – specielt kvinderne, og det er jo i sidste ende dem, der bestemmer, som jeg plejer at sige – husker man på sin mavefornemmelse. Det er følelsen omkring huset, der er vigtigst for mange kvinder. Mænd er mere visuelle og praktiske. Det prøver jeg at huske.“

Vær ordentlig

“Det er reelt set det mest elementære som ejendomsmægler. Jeg arbejder meget på at tale i øjenhøjde – at møde mennesker der, hvor de er. Så bliver situationen mere menneske-til-menneske. Jeg siger altid til mine sælgere, at de for guds skyld ikke må tage en mægler-hat på på arbejde. Du skal tage dig selv med på arbejde. Ikke være for mægler-ish, som jeg plejer at kalde det.”

https://www.youtube.com/watch?v=EJ9_Dcy_xsA

Jesper Nielsen

49 år, ejendomsmægler og ejer af firmaet Jesper Nielsen.

Har været selvstændig siden 1996. I dag har hans firma 12 forskellige afdelinger.

Har medvirket i tv-programmerne ‘Hammerslag’, ‘I hus til halsen’ og ‘Til middag hos’.

Dont’s

Vær ikke pushy

“Jo mere man presser, jo mere trækker køberne sig. Hvis du flytter dig lidt, så åbner pengeskabet. Det kan ikke åbne, hvis man står helt op ad det. Den klassiske situation er en mægler, der siger: “Jeg har også to andre kunder, der er interesseret.” Det er en så stor kliche, at man er ved at brække sig. Jeg plejer at sige, at der er en årsag til, at vi har to ører og en mund. Lyt mere, end du taler. Det der med at være sådan: Nu skal I bare høre og bum bum bum, det hele kører – det trætter kunderne. Less is more er et meget godt råd.”

Husk lige tandbørsten

“Da jeg startede som mægler, gik jeg altid i brede slips og jakkesæt, men nu er det mere loose. Det går bare ikke at komme og ligne en hjemløs. Det er vigtigt, at tøjet er pænt og præsentabelt. Men jeg tænker ikke, at man behøver andet end en t-shirt, en blazer-jakke, et par bukser og nogle fede sko. Men så er der også noget, der hedder skæg og hår. Det handler egentlig bare om, at man er lidt velsoigneret og kan finde ud af at børste sine tænder og barbere sit skæg i kanterne. Håret er en privat sag, men man kan godt lige sådan sætte det, du ved. Og det kan langt de fleste jo.”

Kom aldrig for sent

“At komme til tiden er en kæphest for mig. Jeg plejer at sige til mine ansatte, hvis de kommer for sent: “Vi kan da også bare skrive på vores hoveddør, at vi åbner cirka kl. 9.” Jeg har det virkelig svært med, at folk kommer for sent. Det handler om respekt for andres tid. Jeg kan simpelthen blive arrig. Nu har jeg selv været i Forsvaret og gået på Herlufsholm Kostskole, og dér lærte jeg at komme til tiden. Det vil jeg gerne give videre til andre mæglere: Stå der, når kunden kommer; huset er klar, materialet er klar, kaffen er klar.”

Glem ikke nøglen

“Jeg har selv prøvet mange gange at komme med den forkerte nøgle. Det er ærgerligt, og så skal man lynhurtigt komme med en icebreaker på den. Men det sker jo. Vi er også mennesker, og vi begår fejl. Man kan også komme ud til et hus med en køber, hvor sælger sidder og spiser frokost indenfor. Det er satme ikke godt. Og så tager man den lige udenfor først.”

Drop klichéerne

“Mit råd er, at man skal være ærlig, og tale med folk på en pæn og sober måde. Men nogle gange kan ærlighed godt forveksles med at være et billigt salgstrick. Og som køber kan du ikke kontrollere det. Men for eksempel siger jeg aldrig, at der to kunder, “der er super interesserede og på vej i banken”. Jeg vil hellere sige, at de findes, men at jeg ikke aner, om de køber huset nu, om to dage eller om en uge – eller slet ikke. Selvom det er fakta, at der er andre købere, som reelt er i banken, så skal man næsten lade være med at sige det, fordi det er så klicheagtigt.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics