Pernille Aalunds datter: Mine diagnoser gør mig til den, jeg er
Radio & podcast
menu-close

Diagnosen: Pernille Aalunds datter: Mine diagnoser gør mig til den, jeg er

27. juni 2018 | | En del af serien Diagnosen

Pernille Aalund er tilbage i studiet til en omgang mere. Denne gang har hun taget sin datter Anine med, som også er beriget med diagnoser.

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge to at have diagnoser. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig.

Afspil podcast

Pernille Aalund er tilbage i studiet. Det kunne gøres bedre, synes hun, og derfor har hun denne gang også taget sin datter Anine med. Anine har ligesom sin mor Aspergers, som har givet hende en del udfordringer i hendes barndom, deriblandt tvangstanker og depression.

Men hendes diagnose har også givet hende en rig lærdom om sine egne grænser og sin person. Som blot 12-årig besluttede Anine sig for, at hun gerne ville udgive en bog. Som sagt, så gjort og Anine kan således skrive forfatter på CV’et i en alder af blot 12 år. Som 14-årig var det så Bornholm, der var målet for Anines stålsatte sind, da hun besluttede sig for at gå Bornholm rundt alene. Nu er Anine 17 år. Hun har et t-shirt brand og spiller hovedrollen i TV2’s kommende dramaserie ‘Håbet’.

Sammen med Morten og Jasper kan du høre Anine fortælle om at lære at kende sig selv. Sine muligheder og lyster, men også om at lære sine grænser at kende, og sige fra når det rumler lidt for meget.


Om podcasten: 

Morten og Jasper er så heldige begge to at have diagnoser. Det er de meget glade for. Det har givet dem en masse ekstra ting i livet, som ingen andre har. Selvom der er ting der er svære og udfordrende, så er der også en masse positive ting.

Derfor vil de i denne podcastserie snakke om de positive ting ved livet med en diagnose. Man kan nemlig sagtens blive til noget, selvom man har en diagnose. Med udgangspunkt i ADHD som de begge har, vil Jasper og Morten snakke med en række gæster, som også har lært at leve deres diagnoser og får det bedste ud af det. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig. Begge har de via deres diagnose oplevet en masse positive ting, som har givet dem et forspring i forhold til andre.

Morten Pedersen er direktør og partner i firmaet Dining Six, der driver seks restauranter heraf to, der bærer navnet Köd, og Jasper Ritz er tv-vært, tilrettelægger og konceptudvikler.

Lyt til alle afsnit af ‘Diagnosen’ på iTunes her.

Morten Pedersen & Jasper Ritz

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge to at have diagnoser. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig.