Abdel Aziz Mahmoud møder Leonora Christina Skov
Radio & podcast
menu-close

Bagom Bogen: Abdel Aziz Mahmoud møder Leonora Christina Skov

22. juli 2019 | | En del af serien Bagom Bogen

Forfatter Leonora Christina Skov turde ikke skrive sin bestseller-bog, 'Den der lever stille', før hendes mor var død.

Afspil podcast

Genudgivelse. Udgivet første gang 11. oktober 2018

‘Bagom Bogen’ er sponsoreret af Mofibo

Abdel Aziz Mahmoud og Leonora Christina Skov har begge kæmpet med nogle svære familieforhold på grund af deres seksualitet. I ‘Den der lever stille’ fortæller Leonora historien om sit svære forhold til sin familie, som slog hånden af hende, da hun fortalte dem, at hun er lesbisk. I dette afsnit af ‘Bagom bogen’ har Abdel inviteret Leonora i studiet for at tale om den svære proces, det er at dele ud af sig selv. Det er både muntert og alvorligt, men altid ærligt.

Om ‘Den der lever stille’:
Da Leonora Christina Skovs mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende.

Og om den unge litteraturstuderende, der flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over.

‘Den, der lever stille’ er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Om forfatteren:

Leonora Christina Skov (f. 1976) har udgivet romanerne ‘Hvor intet bryder vinden’, ‘Førsteelskeren’, ‘Silhuet af en synder’, ‘Champagnepigen’ og ‘Rygsvømmeren’. Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk. Hun er litteraturanmelder ved Weekendavisen, mag.art. i litteraturvidenskab og har modtaget Kunstfondens treårige arbejdslegat. På baggrund af sin mors lange kræftforløb skrev hun sidste år et stort essay i Politiken om sine erfaringer med den svære samtale om døden, og siden har hun holdt en lang række foredrag for hospitalspersonale, der arbejder med kræftsyge.


Om podcasten:
‘Bagom Bogen’ tager dig med ind bag ordene og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en markant person sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste værk. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien – og om alt andet end historien.

Hvis du endnu ikke er kunde hos Mofibo, kan du få 2 måneders gratis abonnement med koden HEARTBEATS. Tilmeld dig her.

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Bagom Bogen’ på iTunes her.

Redaktionen