rose
Foto: Shutterstock

Rosésalget slår rekord i 2020, og det skyldes især kvinder i Nordsjælland

Rosévinsalget i Danmark stiger for hver sommer. Ifølge nye tal fra Coop kommer sommeren 2020 til at slå alle rekorder – og det er de +55-årige, der tager mest fra.

Voksensaft. Sommersjus. Pink lady. Rosé Hour. Elsket drink har mange kælenavne, og de senere år har danskerne virkelig taget den franske, lyserøde sommervin til sig.

Nu melder Coop, at allerede i juni 2020 er tidligere sommerrekorder slået. Der er stort udsving i danskernes lyst til rosé, som sjovt nok er tæt forbundet med sol og fri.

Lars Aarup, analysechef, fortæller, at det særligt er kvinder, der drikker rosé. De drikker dobbelt så meget som danske mænd. Tallene afslører også, at de, som har rundet 55 år, drikker tre en halv gang så meget rosé som dem under 35 år. Og der bliver, måske ikke så overraskende, drukket mest rosé fredag og lørdag, hvor forbruget ligger henholdsvis 50 procent og 92 procent over gennemsnittet.

Salget af rosévin fra januar 2009 til og med juni 2020. Kilde: Coop

Nordsjælland i førertrøjen

Det er lige til Snobberne med Poul og Fritz, for København Nord indtager en klar førsteplads, når det gælder rosé-drikning. Her drikker man 58 procent mere rosé end den gennemsnitlige dansker, mens sønderjyderne omvendt drikker 50 procent mindre end landsgennemsnittet – og altså cirka en tredjedel af, hvad de gør nord for København. Skål.

Om undersøgelsen:

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år. Salgstal stammer fra Coops butikker i perioden januar 2009 til juni 2020.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics