treo jul
Foto: Shutterstock

Jul på hjemmearbejdspladsen: “Jeg ved nu, at jeg kan drikke 15 granatæbleshots. Ikke 16”

Mandag i december og de moralske tømmermænd har lagt sig som en tung dyne henover vores hjemsendte heltinde Birgitte, der vist nok har forgrebet sig på en klementin.

I dag er det den syvende december.

”Husk at pille nellikerne ud og skræl klementinerne, inden du putter dem i munden”. Og kun i munden, altså helt ærligt. Det ved jeg nu. Learning by doing kan være en ubarmhjertig lærerinde, og jeg kan nok aldrig se på en klementin igen uden at rødme.

Faktisk lærte jeg utroligt meget om mig selv i forbindelse med julefredagsbaren på Teams. Eller rettere mens jeg ventede på, at julefredagsbaren på Teams ikke gik i gang. Jeg ved nu, at jeg kan drikke 15 granatæbleshots. Ikke 16. Jeg ved, at jeg skal passe på med, hvem jeg sms’er til om natten, og at det bliver godt for mig at starte på det anger-management-kursus til januar, som min chef ringede og tilbød mig i morges. Eller tilbød og tilbød…

Ellers har det været sådan en dejlig, stille adventsweekend. Tænk, for første gang nogensinde missede jeg at tænde lys i kransen søndag. Jeg sov simpelthen over mig. Jeg sov stort set fra fredag nat til sent søndag aften, kun afbrudt af alle julekalendere på alle tv-kanaler akkompagneret af 250 gram blød nougat og en rulle risengrød fra Netto. Tømmermænd i 50’erne er ikke for svage sjæle.

Heldigvis var der også den rituelle åbning af pakkekalender fra mig til mig, fordi man skal huske at være god ved sig selv i julen. Jeg fik klejner i kalendergave. Masser af klejner, som jeg nu har bundet sløjfer i og hængt op overalt, så man altid lige har en julesnack ved hånden. Det bliver en god uge. Jeg er vist begyndt at tale mere med mig selv.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Hvis der er nogen, der glæder sig i denne tid, så er det Birgitte. 52 år, ny i det fermenterede køkken, men hardcore elitebilist på alle de veje, der fører hjem til jul. Hjemsendt siden marts og i et efterhånden relativt kompliceret forhold til virkeligheden og hverdagen som proaktiv, løsningsorienteret hjemmearbejder.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julefreden ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats’ coronavenlige hjemmearbejds-julekalender.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics