cphf2_crop

Her er madskribent Lars Bjerregaards anbefalinger til Copenhagen Cooking & Food Festival

Fra på fredag og en uge frem fejres Københavns gastronomiscene og Danmark som madland.

PR-foto

Årets madfestival står for døren, og hovedstaden vælter over af spændende spisetilbud. Derfor har vi trukket madskribent og podcastvært Lars Bjerregaard i guidetøjet og spurgt, hvad han skal opleve på Copenhagen Cooking & Food Festival 2018.

Husk at høre hans podcast, ‘Hvor vi spiser’, med masser af madmennesker.

Festival løber af stablen fra d. 24. august til d. 2. september.

Frederiksberg Høstfest 2018 – Chefs’ Manifesto by Kamilla Seidler & friends
“Der er fuld plade i bæredygtighedsbingo ved årets festival. Utroligt mange af arrangementerne har dette vigtige emne som omdrejningspunkt, så lad os lægge ud med en af de mere festlige, nemlig Kamilla Seidler and Friends Chefs Manifesto-middag ved langbord 24.august.

Kamilla Seidler er efter min mening en af de mest interessante danske kokke, som efter flere år som køkkenchef på Gustu i Bolivia nu er vendt hjem for at arbejde for bæredygtigheden i og udenfor restaurantkøkkenerne. Chefs Manifesto er et initiativ fra over 100 kokke overalt på kloden, der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål indenfor bæredygtighed.”

Grønlandsk Kulinarisk Aften
“Vi glemmer indimellem, hvor langt kongeriget strækker sig, og kulinarisk er der – med enkelte færøske undtagelser – så godt som nul fokus på, hvad der sker helt oppe i det nordligste af Atlanterhavet. Men Grønland har fremragende råvarer, specielt når det gælder fisk og skaldyr, men også meget andet som man ikke ellers kommer i nærheden af, med mindre man flyver en tur derop. Og da festivalen drejer sig om at få oplevelser, man ellers ikke kan få, så foreslår jeg, at man tager en tur i Det Grønlandske Hus og lader kokken Mikael Møller servere en grønlandsk middag.”

Rigtig Cider – Copenhagen Cider Festival 2018
“Ciderfestivalen på Israels Plads er et must. Det er et stort cidervædet cirkus midt i byen, hvor mænd med skæg krammer og kindkysser alt og alle og med deltagelse af nogle af de fremmeste både danske og udenlandske ciderproducenter. Køb billet til en smagning og husk også at købe billet til den store cidermiddag om aftenen, hvor Rødder står for maden. Det bliver vådt!”

Taller x El Baquaeno – Latinamerikansk kokketræf hos Restaurant PMY
“Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor Karlos Ponte-fan. Den Venezuelanske koks begejstrede junglebodega PMY er et fantastisk sted, hvor syd- og mellemaemrikansk folkekøkken skinner omkap med pivstærke cocktail i en fuldstændig afslappet atmosfære. Og når Karlos inviterer sine egne helte og venner til at lave mad med ham, skal man bare dukke op og læne sig tilbage.”

Arabisk aften i Klub i samarbejde med Opposite Kitchen
“Den her er sjov. Jeg elsker, når nogen lægger sig i selen for ikke alene at underholde, men også gøre folk klogere undervejs. Opposite kitchen er et pop-up-koncept, som bruger maden til at bevise, hvor meget vi egentlig har tilfælles, uanset hvor den vi sidder overfor kommer fra. Det er drønsympatisk, enormt vigtigt og når der så samtidig er tale om arabisk og mellemøstligt køkken, som jeg virkeligt har en svaghed for, så er det et event, jeg umuligt kan ignorere.”

Footer graphics