Efter en brændvarm, tørkepræget og nærmest endeløs sommer er dette endelig ugen, hvor efterårssæsonen går i gang. Personligt har jeg glædet mig uhørt meget i år. Det er en mærkelig fornemmelse, for her i sensommerens august plejer jeg, og sikkert mange af læserne, at være præget af melankoli og sommer-desperation efter at forlænge de lyse aftenener, badeturene og de brune fødder i frihedens sandaler. Men ikke i år. Nu er det faktisk nok.
Det viser sig, at der er grænser for, hvor mange skåle med pasta på terrassen, og hvor mange svulstige jordbær, store is og fulde festivaler man egentlig orker. Som min nabo stønnede forleden fra sin solstol i skyggen: “Sommer. Jeg er færdig med det lort”.
En del af forklaringen er nok, at vi hertillands er bygget til skiftende årstider. Der er skønhed i alle fire årstider, og det er på mange måder dejligt at få bekræftet, at drømmen om en endeløs sommer er en utopi for en solsky skandinav som undertegnede. Det må være rædselsfuldt at bo steder, hvor det er 25 grader året rundt uden variation eller frost. Lige nu kan jeg slet ikke huske, hvordan det er at fryse!
Det handler sikkert også om, at vi danskere er så skide sociale hele tiden om sommeren, og at alle weekender i august er plastret til med runde fødselsdage, bryllupper og havefester som en slags opsparet festivitas fra resten af året.
Men det er udmattende at se familie og venner hele tiden og drikke punch i folks haver og sommerhuse og sniksnakke. Næh, stik os nu noget rusk og regn og en indedag på sofaen uden dårlig samvittighed over ikke at nyde “det gode vejr” udenfor, men bare ro med en bog eller en af efterårssæsonens mange nye kvalitets-serier. For nu kommer svampene og gryderetterne, nu kommer indehyggen, kastanjerne, de gyldne farver, de tændte stearinlys i vindueskarmene, en blød sweater og et mere roligt og indadvendt familieliv på matriklen. Ahh.
/Ditte Giese
Så løber mellemlederne igen
Over 100.000 er tilmeldt løbet DHL de næste par dage, løbet som indgyder til gruppepres og voksenmobning på arbejdspladser over hele landet, hvor kollegaer skal presses og ydmyges for deres ringe løbeevner af folk i bedre form. Det er vigtigt at have for øje, at dette årlige sportsløb fungerer som branding for et multinationalt transportfirma, og at ingen bør føle sig presset til at løbe 5 kilometer eller iklæde sig firma-t-shirt for at komme ind i varmen på jobbet. Må vi bede om at få en sjovere firmafest, tak, og helst en der slet ikke behøver at afspærre indre by i Aarhus og København.
/Ditte Giese
Bistro på shawarma-bæltet
Der er netop åbnet en klassisk, fin bistro på Nørrebrogade 160 i København. Vi snakker hvide duge og en menu med moules frites, kantareltoast og tournedos. Den slags ser man ikke hver dag midt på shawarma-bæltet, men rygtet svirrer allerede ude i byen, at Bistro RK, som den hedder, skulle være aldeles god. Priserne ligger et stykke over Kebabistan, men man bliver ikke flået, på trods at serveringerne skulle være på Michelin-niveau.
/Thomas Balslev
Penge til biodiversitet
På torsdag den 1. september er der frist for ansøgninger til Københavns Kommunes Biodiversitetspulje 2022. Både privatpersoner, foreninger og havefolk med alment grønne fingre kan her søge om midler til at gøre hovedstaden grønnere i stil med det landsdækkende vild med vilje-projekt. Så har du en drøm om at omdanne fortov og asfalt til eng og blomster, at skabe mere krat, at hjælpe insekterne eller frøbombe din villavej, så skynd dig at søge gysser på: info@miljopunkt-osterbro.dk.
/Ditte Giese
Det bedste fra Heartbeats
Udvalgt af Emil Norsker
‘Gift ved første blik’ er tilbage. Og selvom programmet nok kan være underholdende i sig selv, så er det sjovere at læse Thomas Balslevs anmeldelser. Hver uge uddeler han ubarmhjertige procenter på, hvor stor sandsynligheden er for, at ægteskaberne holder. Det går hurtigt op og ned – også i ægteskabet.
Sensommeren er sæsonen for en masse bær, og så begynder maden og vinen at få en mørkere farve. Vi har talt med restauratør Simon Leo om, hvad han elsker ved årstiden. Og så løfter han sløret for sin guilty pleasure.
Når vi taler om guilty pleasures, så kan selve professionelle podcastere nyde en omgang ’Mads & A-holdet’ eller ’Det, vi taler om’. Her kan du se alle de podcasts, vi hører i smug.