pernille rosendahl
Privatfoto

Pernille Rosendahls lockdown: “Jeg er nok en af dem, der har spillet mest under Corona”

Den kommende tid ringer Heartbeats til kunstnere, restauratører og byfolk og spørger, hvad de bruger deres lockdown-tid på. I dag med indre by-cool cat-sangerinden Pernille Rosendahl, der er blevet et naturbarn og har spillet med Sting.

Pernille Rosendahl, sangerinde:

Hvad laver du under din lockdown?

”Lige nu sidder jeg i bilen på vej ind i en skov på Lolland. Jeg arbejder sammen med Sara Fredelund, som er lysdesigner, på et projekt, vi kalder ’Velværeværk’. Vi har fået et stykke skov ved herregården Christianssæde, hvor vi vil skabe et værk med lyd og lys. For mig som kunstner har det været ekstremt provokerende at følge debatten under Corona om, hvorvidt vi har brug for kunst og kultur, så nu er vi i gang med at undersøge, hvad musik og lys gør ved din hjerne og sundhed. Det er jo ikke nyt, du kan købe lysterapilamper i Elgiganten, og hjerneforsker Peter Vuust forsker i musiks rolle i plejesektoren, for eksempel med demente der har stor gavn af at lytte til kendte sange. Så jeg arbejder i en skov, hvor vi går nænsomt til projektet og skal finde ud af, hvordan vi ikke generer dyrene, men skaber noget til menneskene”.  

Har du fået nogen hjælpepakker? Jeg går ud fra, at alle dine jobs blev aflyst?

”Ja, de røg. Men jeg har ikke søgt hjælpepakker endnu, fordi jeg indtil videre har holdt mig flydende. Jeg har det meget svært med alle former for statslige systemer, en enkelt gang har jeg været på kortvarig understøttelse, og det gav mig angst, at systemet skulle bestemme og godkende mig. Jeg er en arbejdshest, der ikke kan sidde stille, og det er ikke for ikke at anerkende, at min branche er meget hårdt ramt, men jeg er nok en af dem, der har spillet mest under Corona. Jeg gik i gang med at finde på noget, nørdede som jeg plejer, og har spillet online for virksomheder som Nordea og Novo Nordisk, blandt andet sammen med Sting. Kunstnere kan sætte lyd til sjælestrengene inde i mennesker på en anden måde end HR og ledelsen, så jeg har arbejdet med at at lytte til de udfordringer, hver virksomhed står i, og så sætter jeg mine ord på. Jeg har vel prøvet at vende de mørke tider til noget håbefuldt og progressivt”.

Pernille Rosendahl skov
Privatfoto

Har du fået nogen nye hobbyer eller interesser under lockdown?

”Ja, jeg er blevet et naturbarn. Jeg har købt nogle gode vandrestøvler, og så er min kæreste og jeg ude at prøve vandreruter med kaffe og rygsæk om søndagen. Jeg har ikke noget sommerhus, men har haft samme behov som mange andre danskere efter at komme ud af byen og få luft. Det er ret fedt, at vi alle genforelsker os i naturen, og jeg har lige set, at Nordea har givet et kæmpebeløb til nye arkitekttegnede shelters rundt om i landet. Vi vil ud at sove i naturen og sidde ved et bålsted. Så jeg er tit i gummistøvler og termotøj nu”.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics