Foto fra filmen

Palle alene i København: “Vi har endnu ikke set nogen gøre det på denne måde. Ingen har valgt at bruge den forladte kulisse til noget opløftende”

Under normale omstændigheder ville det kræve et millionbudget at genskabe København uden et eneste menneske. Men ikke under COVID-19.

Kan man spille golf midt på Kongens Nytorv og squash på Hovedbanegården? Og kan man se film op ad Nationalbankens facade?

Det kan man godt, hvis man er helt alene i København uden mennesker. HELT uden mennesker.

Det har de to filmfolk, Christian Wienberg og Nikolaj Trane Karstenberg, forsøgt at skildre i kortfilmen ‘Covidhagen’, som du kan se her på Heartbeats.

“Vi har set mange filmmagere og fotografer skildre København og andre storbyer verden over, helt forladt, før og under Corona. Men ens for alle film og billeder er den dystopiske vinkel, sovset ind i melankolsk musik. Og vi har endnu ikke set nogen gøre det på denne måde. Ingen har valgt at bruge den forladte kulisse til noget opløftende,” som de to filmfolk siger.

Deres mål med filmen er tværtimod at få folk til at smile i en tid, hvor der ellers ikke er så meget at grine af.

Budskabet har de pakket ind i en ‘Palle Alene i Verden’-historie, hvor man følger en ung mand vandre hvileløst gennem København, hungrende efter nye oplevelser.

“Med det opløftende blik kan man næsten kunne gå så langt som at kalde det en personificering på den kollektive næstekærlighed, vi selv har oplevet i denne tid,” siger de.

De to filmfolk har med teknisk snilde fjernet enkelte personer og biler i billederne for at opnå et helt mennesketomt København. De første optagelser begyndte allerede 12. marts – dagen efter at Danmark fik nyheden om nedlukningen –  og siden har de brugt mange timer på at få tilladelser til at optage på svært tilgængelige steder og på at strejfe omkring i de københavnske gader.

På lydsporet hører man den danske 1980’er-klassiker ‘Sunshine Reggae’ af Laid Back, som stadigvæk er en lige så uundgåelig del af den danske sommer som Roskilde Festival og Havnebad.

“Vi tog med ærefrygt kontakt til Laid Back for at høre, om de ville være med til at sende det budskab gennem brug af deres musik. De var meget positive og ville gerne hjælpe med at give det smil på folks læber.” 

Footer graphics