Dimitar Dilkoff Genya Savilov/AFP/Ritzau Scanpix

Først blev Banksy-værk skåret ud af mur i Ukraine: Nu står den hovedmistænkte til 12 års fængsel

En gruppe på otte blev anholdt i starten af december, mens de forsøgte at stjæle et streetart-værk lidt uden for Kyiv.

Det trak en del overskrifter, da otte ukrainere, som udgav sig for at være franske velgørere, den 3. december blev anholdt for at stjæle et af Banksys værker på åben gade.

De skar simpelthen den verdensberømte streetart-kunstners værk ud af muren. Tyveriet vækkede dog mistanke hos en lokal, der ringede til politiet, som kom og anholdt tyveknægtene.

Den hovedmistænkte bag tyveriet står nu til at få 12 år i fængsel. Det skriver Hypebeast.com.

Manden er endnu ikke dømt, og han fastholder, at de andre involverede ikke var klar over hans ulovlige hensigter. De skulle efter sigende have troet, at der var tale om en “lovlig demontering”.

Værket forestiller en person i en morgenkåbe, der bærer en gasmaske og en brandslukker, og er en del af et kuld på syv streetart-værker i byen Hostomel uden for Kyiv, som Banksy lavede sidste år på en uanmeldt tur til Ukraine.

Murmaleriet er vurderet til mere end 1.7 millioner kroner og er nu i politiets varetægt. De resterende værker, som Banksy lavede i solidaritet med Ukraine, er nu under politibeskyttelse.

“Disse billeder er et symbol på vores kamp mod fjenden. De er historier om hele den civiliserede verdens støtte og solidaritet med Ukraine. Lad os gøre alt for at bevare gadekunstværkerne som et symbol på vores fremtidige sejr,” har Oleksii Kuleba, chef for Kyivs militære administration, skrevet på Telegram.

Find mere om
Footer graphics