Facebook
Foto: Thought Catalog/ Unsplash

Morgenbeats: Hvad med at Facebook simpelthen skiftede navn til Boomerbook?

Det er store navneskifteuge. Radio LOUD bliver til 24syv og Facebook barsler også med nyt navn. Morgenbeats forbliver dog morgenbeats indtil videre, så læs roligt videre.

Hvad har du på hjerte, Facebook?

Ditte Giese
Ugens kommentar er skrevet af Ditte Giese.

Det forlyder, at verdens største, og nok også mest udskældte sociale medie, Facebook, vil skifte navn som led i en form for rebranding-kampagne, skrev teknologimediet The Verge i sidste uge. Og det er da heller ikke fedt at være Facebook for tiden, som bliver beskyldt for at overvåge deres brugere, facilitere kriminelle grupper, bidrage til unge pigers lave selvværd på Instagram, køre monopolvirksomhed og generelt bare lægge platform til hadtale, konspirationsteorier og råbedebat. Puha, det virker som længe siden, at vi allesammen sad og prikkede fredsommeligt til hinanden på Facebook og delte billeder af vores 2009-caffelatte… Her på Heartbeats vil vi gerne hjælpe Facebook med deres angivelige, kommende rebranding-navneskift (også fordi vi ligesom alle andre medier er håbløst afhængige af dem) og komme med nogle navnebud til den lille nye gamle. Ligesom da superkapitalist-boligspekulanterne i Blackstone skiftede navn til Kereby for ligesom at lyde søde og uskyldige, imens de opkøbte det meste af Københavns lejelejligheder og satte huslejen hysterisk højt, så vil også et nyt navn til Facebook måske kunne lukke lidt af de negative historier om Mark Zuckerbergs darling ned. Vi foreslår derfor i prioriteret rækkefølge: Boomer-book. Spy-book. SoMeAndYourMom. AllHateAllDay. Facey McBookFace. Freefriends. Bigbrotherbook. TrollBook. RussianWifeFinder. Instabook. Birthdaybook. Find selv på flere.

Æ synnejysk Springsteen

Vi mindes ikke at have stiftet bekendskab med sønderjysk 80’er-pop. Men det har vi nu. Det skyldes den 30-årige troubadour Rikke Thomsen, som netop har udgivet albummet ‘Opland’, der på alle måder er en kuriositet. Altså, hun synger på klingende sønderjysk og bevæger sig i et genrefelt mellem Bruce Springsteen, Allan Olsen og tidlig Sanne Salomonsen. Vi snakker ublu melodi grand prix-egnet popmusik, som bør høres på cd, mens man triller henover en endeløs hovedvej et sted langt ude på landet. Finkulturelt er det ikke. Slet ikke. Men prøv alligevel. TB


Da David Trads blev klædt af

Har debattør David Trads fået sit job på Radio Loud, øøøh, jeg mener 24syv, fordi han er mangeårig ven med radiostationens nyudnævnte programdirektør, Simon Andersen? Eller fordi han med sine 54 år er den bedste til at engagere kanalens unge målgruppe? Det spørgsmål – og mange andre – stillede journalist Filiz Yasar i sidste uge Trads i hans eget program ‘Opinion’, hvor hun var med som gæst. Og svaret? Det var et klassisk politiker-ikke svar: “Det er jo altid et interessant spørgsmål. Det er et godt spørgsmål, som du stiller nu til mig, selvom jeg er vært. Det er ok. Jeg skal nok forsøge at svare på det. Først vil jeg stille et retorisk spørgsmål”, sagde David Trads, inden han fik forvildet sig ud i en mildest sagt vanvittigt sammenligning med det legendariske DR-program ‘Tværs’ og radioværten Tine Bryld. I 26 minutter klædte den velforberedte Filiz Yasar David Trads, der tydeligvis havde undervurderet sin gæst, helt af. Her udsendelsen her. DOL

Drama på brugtbørsen

At handle brugt på nettet er en af internettets helt store gaver til det moderne menneske. Men at handle med fremmede mennesker er også en tillidsøvelse, der kan få det grimmeste frem i mennesket. På Instagram-profilen Trendsalesdrama samler nogle folk dagligt de skøreste og mest dramatiske samtaler fra moralsk anløbne brugere, der skambyder, lyver og prøver at score hinanden. Det er sært, men dragende. TB

https://www.instagram.com/p/CUw62pFBLLB/?utm_source=ig_web_copy_link


Det bedste fra Heartbeats

Fik du set det, du ville? Fremover vil vi fremhæve noget af det, vi er mest stolt af have publiceret i den forgangne uge.

Kunne du f.eks. tænke dig at hyre et tæskehold til at smadre din irriterende nabo, eller hvad med en falsk coronatest, så du hostende og hakkende kan rejse verden rundt? I nogle af Facebooks hemmelige afkroge, som nævnt i indledningen, er der frit spil for, hvad der virker som mere eller mindre udspekuleret og ubegavet kriminelle. Læs artiklen her, inden du logger på verdens største sociale medie igen:

Få kender København så godt som Ditte Giese. Født og opvokset i 70’erne og 80’erne husker hun også det kedelige København, som det så ud dengang, hvor der var to cafeer, og når man skulle spise ude, stod den på trist italiensk i Store Kongensgade. Men midt i vores hovedstads eksplosive forvandling til turistattraktiv metropol er der især i Indre By sket en tivolisering, som ikke altid er klædelig. Læs hendes fremragende klumme her:

Når man bliver far, opdager man mange nye gode (og mange knap så fine) sider af sig selv. Det er en tid med manglende søvn og evige skænderier – og stress i ballen. Vi vil i den kommende tid følge Thomas Balslevs udfordringer – læs første klumme her:

Der er meget mere, jeg vil fremhæve, men det bliver for omfattende, så jeg vil slutte af med, at vi har en masse velsmagende lækkerier på vej i den kommende uge med blandt andet en artikel om de mange nye bagerier, der (måske) er i gang med overbage croissanterne. Og så har vi været byen rundt og testet pomfritter. Velbekomme. EN


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics