Le Gammeltoft

Liveradio eller on demand: Heartbeats lægger fokus på musikformidling på podcast

Ambitionen om at skabe en ny musikradio for alternativ musik på tværs af genrer rykker over på podcast.

Kære Heartbeats-lyttere.

Som I måske ved, har der været meget uro omkring medieforliget og dermed udbuddet af diverse radiokanaler gennem de seneste seks måneder. Vi har på Heartbeats selvfølgelig fulgt nysgerrigt med, for vores hjerter banker for radio. Desværre har politikerne ikke formået at skabe nogen udbud eller rammer for musikradio, som lider i Danmark – og kommer til at lide endnu mere, hvis P6 Beat og P8 Jazz lukker til nytår.

Vi har hele tiden haft ambitionen om at skabe en ny musikradio for alternativ musik på tværs af genrer, men med de priser der er på blandt andet Koda og Gramex og for adgang til frekvenser på DAB+ og FM båndet, må vi sande, at det er for dyrt på nuværende tidspunkt for Heartbeats at flytte sig fra nettet til de ”rigtige radio-bånd”.

Bare for at spille musik på for eksempel en DAB+ kanal, koster det omkring 3.000.000 kroner i listepriser, inden man har så meget som hyret en radiovært eller betalt husleje. Forhandler man sig frem til en bedre aftale, vil det betyde, at medievirksomheden skal aflevere 20 procent af sin omsætning på radioen tre gange – til Koda, Gramex og til Teracom, der driver DAB+ frekvenserne.

Priserne på at sende via FM er langt, langt højere. Samtidig er sandheden den, at danskerne stadig er relativt traditionelle i deres radiolytning – de vælger at lytte på netop FM båndet eller DAB+ – ikke via internetradio.

Derfor har vi truffet et strategisk valg. Vi lukker ned for liveprogrammerne på radioen, når vi går på sommerferie. I stedet for at bruge tid, ressourcer og kræfter på at sende live for få lyttere, vil vi hellere arbejde endnu mere koncentreret med podcastformatet – også indenfor musikformidling.

Vi er i fuld gang med at arbejde på spændende formater, og håber at I vil følge med efter sommerferien, når vi lægger de første ud. I vil selvfølgelig stadig kunne lytte til en masse af vores radioværter – men måske under nye programnavne og temaer.

Heartbeats ser det stadig som vores fineste opgave at blive ved med at spille, formidle og udbrede alternativ musik og give alle jer og de danske musikere et sted at gå på opdagelse og blive opdaget. Men altså – for nu – ikke mere liveradio efter sommerferien.

Vi lyttes ved!

Le Gammeltoft og resten af Heartbeats-radioholdet.

Footer graphics