Heartbeats anbefaler: Infernal-drop, fransk landkøkken og texansk country

Hvad skal du se, spise og høre i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid på lige nu.

Infernal i nye toner

Der kan ikke være mange i det her land, der ikke har lavet en solid fistpump til ‘From Paris to Berlin’. Infernal er Danmarks ubestridte numero unos på dance-scenen, og sammen har Lina Rafn og Paw Lagermann lavet award-vindende festmusik siden 1997.

Nu er duoen altså aktuel med nummeret ‘Saw It All Coming’, der er deres første udgivelse siden albummet HORMESIS fra 2022. Det er ikke en club-banger, tværtimod, det nye track visere en blidere side af Infernal, Lina Rafns vokal er naturligvis fuld af power som sædvanligt, men den er pakket ind i på én gang catchy mellow vibe. Omkvædet og melodien – som er über behagelig – sidder fast, og det er svært ikke at blive ved med at nynne, når nummeret er slut.

‘Saw It All Coming’ er det perfekte lydtæppe til en cykeltur gennem København. Den emmer af lyserød himmel over Søerne. Selvfølgelig tilsat nogle hurtige electro-trommer undervejs. Det er jo Infernal.

/Louise Elly Meyer

Smuk catering

Gemt væk i den stille ende af Ægirsgade på Nørrebro ligger en lille dragende perle. Amadlí hedder den. Skiltet er håndmalet på ruden, florlette lysegrønne gardiner rammer vinduet ind, og hvis man kigger ind, får man øje på, hvad der ligner en rustik og idyllisk fransk spisestue. Det er umuligt ikke at tænke: “Der gad jeg godt sidde og nyde en middag.” Og det er lige netop, hvad man kan. Bare ikke på den sædvanlige restaurant-måde. Amadlí er nemlig en cateringvirksomhed, som både tager ud til fester og events, men som også tilbyder deres smukke lokale og ikke mindst fængende vibe.

Man kan altså holde sin fødselsdag i, hvad der ligner, det lille franske landkøkken og lade sig forkæle med stifter Amalie Seiffert Vedels mundvandsfremkaldende menu. Amadlí importerer også vin fra Frankrig og lover, at maden og druerne matcher hinanden perfekt. Om tirsdagen og om torsdagen kan man også svinge ind og få en hjemmebagt bolle med ost og en god kop kaffe fra 07:30-11:00 i spisestuen.

/Louise Elly Meyer

Blød country

Det er formentlig ikke særlig mange, der havde forudset, at country-genren ville få en renæssance og blive en del af popkulturen her i 2020’erne. Men når man lytter til Kacey Musgraves forstår man det egentlig godt. Den texanskfødte stjerne har netop udgivet sit syvende album ‘Deeper Well’, og her folder hun sig virkelig ud i et eftertænksomt og blødt countryunivers, der bygger store stemninger med ganske få virkemidler. Åbningsnummeret ‘Cardinal’ er en af den slags sange, der virker som en instant classic, man tror, man har hørt før, men i virkeligheden er det bare, fordi den er så god. Det her år bliver Kacey Musgraves’ år.

/Thomas Balslev

Det uerstattelige menneske 

I øjeblikket kan man opleve udstillingen ’Det uerstattelige menneske’ på Louisiana. Udstillingen, der løber indtil den 1. april 2024, er en ærlig præsentation af kreativitetens betingelser i en tid, hvor kunstig intelligens rejser spørgsmål om, hvad der er særligt menneskeligt. For hvad er det vi kan, som computeren og kunstig intelligens ikke kan? Heldigvis antyder titlen en modstand mod ideen om, at kunstig intelligens kan erstatte os mennesker og overtage alt. Udstillingen udforsker spørgsmålet gennem værker af mere end 60 kunstnere, som alle har arbejdet med begrebet ‘kreativitet’. 

Et af de første værker, man møder, er et ret uhyggeligt japansk kunstværk, som skildrer skoledrenge, der sidder på en lige række. De er helt ens med tomme blikke, og nogle af dem er forvandlet til mikroskoper. Værket er en kommentar til den ensretning, effektivisering og målbarhed, vi ser i samfundet i dag. Samlet set er ’Det uerstattelige menneske’ en dybt tankevækkende udstilling, som i den grad skaber et rum for refleksion og samtale om, hvad der gør os mennesker unikke, og hvordan vi kan bevare vores kreative evner i en mere teknologisk fremtid.

/Asger Lorenzen

Foto: ©Tetsuya Ishida Estate

LÆS OGSÅ

Find mere om
Footer graphics