Elbus
Elbus på linje 18. Foto: Movia/Twitter

Nu kommer de endelig: Københavnerne får 41 nye elbusser fra december

Efter to års testperiode vil buslinjerne 2A og 18 fra 8. december køre på el.

De københavnske buschauffører er i disse dage i fuld gang med at teste deres nye miljøvenlige køretøjer. Fra 8. december vil buslinjerne 2A og 18 nemlig udelukkende køre på el.

Det sker efter en testperiode på to år, hvor kommunen sammen med Movia og energiselskabet E.ON har testet elbusser på linje 3A, der kører mellem Nordhavn og Valbyparken.

Nu har de fundet ud af, at det var en rigtig god idé.

Derfor er kommunen igang med at omlægge hele busflåden på det københavnske busnet til grøn eldrift. Til en start vil det gavne dem, der kører med 2A mellem Tingbjerg og Refshaleøen og 18’eren mellem Lergravsparken og Emdrup Torv via Jagtvej.

Den sidste dieselbus skal efter planen køre sin allersidste rundtur i år 2025.

“Hver gang vi udskifter diesel med el, kan det mærkes på klimaregnskabet – og vi slipper for støj og giftig os, så det hjælper på luftkvaliteten og sundheden også,” skriver overborgmester Frank Jensen på Facebook.

Med de to nye, elkørende buslinjer vil 15 procent af Københavns Kommunes bustrafik foreløbigt køre på el. Og der er stort set kun gode ting at sige om elbusserne.

De er 3-4 gange mere energieffektive end normale dieselbusser, de støjer mindre og har ingen lokal udledning, når de kører i gaderne. Det betyder i kolde tal, at københavnerne spares for mere end 26.690 tons CO2, når omlægningen er helt gennemført.

Footer graphics