julehjælp

Panik hos Julehjælpen: MobilePay hjælper nu de rekordmange ansøgere

De velgørende organisationer har rekordmange ansøgere om julehjælp i år, især fra enlige forsørgere ramt af kontanthjælpsloftet. Men der er kommet historisk få donationer denne jul, så nu vil MobilePay hjælpe med slutspurten.

Foto: Folkekirken.dk

Om en uge får trængende danske familier vished om, hvorvidt de i år får tildelt julehjælp. Som det ser ud nu, kommer mange i år til at undvære den hjælpende hånd fra velgørende organisationer. Derfor vil MobilePay donere 10 øre til Dansk Folkehjælp ved hver eneste digitale handel i de danske butikker indtil juleaften.

Frelsens Hær har modtaget cirka 11.500 ansøgninger om julehjælp fra danske familier, og de håber at kunne tilbyde hjæp til mellem 8.500-9.000 af dem. Hos Dansk Folkehjælp har de modtaget 15.239 ansøgninger, hvilket er 1.000 flere end sidste år. Ifølge organisationen mangler de 10 millioner kroner, og med så kort tid til jul er de højst sandsynligt nødsaget til at afvise mere end halvdelen af ansøgerne.

Mere digital julehandel skal hjælpe de trængende familier

En af årsagerne til faldet i donationer er, at færre danskere i dag går rundt med kontanter på lommen. Frelsens Hær, Dansk Folkehjælp og Mødrehjælpen, som alle tilbyder julehjælp, har primært samlet ind via gammeldags indsamlingsdåser, hvor folk kan smide deres småmønter i. I vores mere eller mindre kontantløse samfund har mange indsamlingsdåser derfor stået tomme.

Det får nu MobilePay til at melde sig ind i kampen og ved hver eneste betaling med MobilePay i butikkerne rundt om i landet, vil der automatisk blive doneret 10 øre til Dansk Folkehjælp. Indsamlingen løber frem til  juleaften, og alle indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælpen.

Fakta om Julehjælpen:

Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp har en samlet værdi af 1.500 kr. pr. familie og består af:

  • Kolonialvarekurv til værdi á 500 kr.
  • 1 x gavekort til børnene til legetøj til værdi á 500 kr.
  • 1 x gavekort til børnene til sportstøj til værdi á 500 kr.

Familierne, der modtager Julehjælp, skal være enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år.

Du kan give et bidrag på følgende måder:

  • MobilePay til 13 221
  • Støt online på www.folkehjaelp.dk
  • SMS JULEGAVE til 1999 og støt med 150 kr.
    Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk.
  • Indsæt penge på: Reg.nr.: 5301 og konto: 0 333 666. Mærk din indbetaling ‘JULEGAVE’.
Find mere om
Footer graphics