Månedens heartbreaks: “Kløen er stærkest på de steder, hvor miden er, men kløen rammer efterhånden hele kroppen…”

Det månedlige opgør med tidsånden, det dumme svin. Og nej, Corona er IKKE på listen, for der er ting, vi frygter langt mere.

1. Sort snak

“Hvorfor kan fodboldspilleren Braithwaite være dansker og mulat på samme tid?”, spørger den spanske sportsavis, Marca, og det er faktisk ikke så svært at svare på, for Martins far er fra det lille land, Guayana i Sydamerika, og hans mor er fra Esbjerg – hvor han også er født op opvokset – så det er ikke så svært. Det mere komplicerede spørgsmål er snarere, hvorfor en avis som Marca overhovedet kan finde på at stille det spørgsmål? hvilket vi ikke er de eneste, der undrer os over.

2. Bada Bing!

Kan du huske Tony Sopranos stripklub i nå ja, ‘Sopranos’? Bada Bing! hed den. Godt navn til en fiktiv gentleman’s club for gangstere, yes sir, men når nu stripklubben ligger i Gothersgade, og gæsterne er malerlærlinge og rekrutter på orlov, er det knap så gangsta. Og sådan en HT-bus bliver heller aldrig rigtig fræk, vel?

3. Så hellere en cool Corona

Oh my freaking god!

Ja-ja, det ville da være totalt ufedt at få coronavirus, men hey, tænk på alle de serier, du ville kunne binge i din isolation under dynen. Fnat derimod, OMG! “Scabies kaldes på dansk for fnat. Det er en hudsygdom, som skyldes en scabiesmide (fnatmide), der graver gange i huden og lægger æg. Typisk for fnat er, at du pludselig får en generende stærk kløe, som er mest intens om natten. Kløen er stærkest på de steder, hvor miden er, men kløen rammer efterhånden hele kroppen. De fleste får kløende små hævelser, af og til små blærer, og efterhånden kradsemærker fordi de har kløet sig,som Patienthåndbogen så prosaisk skriver. Så tager vi hellere en corona, tak!

4. Marie Krarups svedige håndtryk

Marie Krarup

“Det minder mig meget om nazisme, hvor man for at komme i brød og arbejde skulle hellige sig en bestemt politisk ideologi mod ens overbevisning. Jeg synes, det her er at øve overmagt over for andre mennesker, og det minder mig for meget om, at man tidligere har øvet overmagt mod andre mennesker, der skulle strække højre arm,” siger Aabenrås borgmester Thomas Andresen om det ritual, Inger Støjberg indførte, hvor nye statsborgere skal give hånd til en borgmester. Det synes Thomas Andresen er noget fis. Ikke håndtrykket i sig selv, men det at man skal indberette, hvis den pågældende nyborger nægter at give hånd. Det har så fået DF’s Marie Krarup til at kalde Andresen for alt muligt grimt, som vi ikke skal nævne her, men herfra kaster vi en fistbomb afsted mod Aabenrå. Godt brølt, brormand!

5. Flot, boomer!

I disse dage, hvor man diskuterer, hvordan en ny lovtekst om voldtægt skal lyde, synes ‘Søndagsfrokosten’ på P1, at den skulle spise og hygge sig igennem lidt snak om frivillig sex vs. tvungen, hvilket fik panelet, der også talte jordemoder og retrofeminist Karen West (nej, ikke Kanye West, red.) til at sludre lidt om Liva Agger ‘s voldtægtshistorie som underholdning. “Hvorfor løb hun ikke bare? Det ville jeg da have gjort”, sagde Karen West, hvilket måske var det mest boomer-agtige, nogen kunne have sagt. Men skaden var sket, og Liva Agger kunne høre, hvordan det lyder, når tre ældre mennesker smasker sig igennem ens voldtægtshistorie på direkte radio.

Karen West

6. Åh ja, Aage

Man behøver ikke altid rive op i gamle sår, men nu gør vi det så lige alligevel og minder om, hvor ufatteligt klodset Peter Møller og Co. fra DBU bar sig ad, da de fyrede Aage Hareide for åben skærm – og samtidig bad ham om at blive et år ekstra. Nu er han så blevet valgt til årets træner for andet år i træk, men hvad gør det, når Aage efter EM ikke længere er i blandt os.

7. Hanbold igen igen

Er der nogen, der har fortalt Mikkel Hansen, at der er en reklame for afløbsrens på hans buksebag? Foto: Shutterstock

Og så lige hvor alting gik så godt, og det næsten tegnede til at blive sådan en nogenlunde ok weekend, indløber nyheden om, at Danmark kraftedeme skal være vært ved håndbold-VM i 2025. Lyden af gummisåler på et halgulv er omtrent lige så ophidsende som negle på en tavle, og hvis denne Heartbreaks-redaktørs børn nogensinde kommer hjem og så meget som overvejer at blive han- eller hunboldspillere… tja, så bliver de gjort arveløse. Længere er den ikke. Hvor søger man om at blive udlandsdansker?

Footer graphics