Foto: PR

Festivalsæsonen kommer snigende: Syd For Solen klar med det fulde program

Den københavnske festival tilføjer blandt andre hollandske Benny Sings og australske Confidence Man til line-up’et, og fuldender dermed årets musikprogrammet.

Så kan man godt begynde at glæde sig. Syd For Solen, der løb af stablen for første gang sidste år, har nemlig netop løftet sløret for den musik, det hele drejer sig om, når festivalen finder sted 8.-10. juni i Søndermarken.

Programmet er delt op i tre afdelinger, sådan at man torsdag kan nyde stemningsfuld indie til Bon Iver, fredag feste til elektroniske sværvægtere som Aphex Twin og spirende hiphoptalenter, og lørdag finde den helt store luftguitar frem, når The War on Drugs og Iggy Pop går på scenen.

Dagens offentliggørelser ligger allesammen i fredagens program.

Når hollandske Benny Sings kommer forbi, står den på et blød soft rock og lummer r’n’b af den type, der bedst nydes under en stråhat og med en kølig drink. At han har samarbejdet med verdens største slacker, Mac DeMarco, er meget sigende, for selvom Benny Sings skriver rigtig gode popsange, har hans musik aldrig travlt med noget som helst.

Danske August Høyen, som også er blandt dagens tilføjelser, befinder sig i de samme blide luftlag med sin naive dansk-sprogede r’n’b, og således skulle soundtracket til den perfekte sommerfest gerne være på plads, lyder det fra arrangørerne.

“Fredag har vi virkelig gjort os umage med, at folk skal have intet mindre end den perfekte sommerfest. Sådan en dag, der starter hyggeligt ud og ender i et stort festligt klimaks på dansegulvet, eller nærmere, græsset,” fortæller Xenia Grigat, der er programansvarlig på SYD FOR SOLEN og senior promoter i musikagenturet smash!bang!pow!, der arrangerer festivalen.

Confindence Man blev dannet i 2016 og udgav sidste år deres andet album ‘Tilt’, der i tråd med The Avalanches, Hot Chip og LCD Soundsystem kombinerer dance, house og disco i en yderst dansevenlig genrevariant. Foto: PR

Uro i bentøjet

Inden Aphex Twin og koreanske Peggy Gou headliner fredag aften, kan man støt og sikkert bygge feststemningen op til australske Confidence Man, der nyfortolker 90’erne og 00’ernes elektroniske house- og dancemusik på den særlige måde, hvor det er svært at holde bentøjet i ro.

Bandet har ligget nummer 1 på den britiske dance-hitliste og blev sågar udråbt til at være Australiens bedst klædte band af The Guardian. Det kan festivalgæsterne jo selv afgøre 9. juni, hvis da bare man får tid til den slags, bandets koncerter har nemlig ry for at være temmelig energiske.

Foruden de internationale tilføjelser er der tre lovende danske artister blandt dagens nye navne, nemlig den på én gang aggressive og følsomme rapfyr Ussel, hiphop-artisten Sulka og Julie Pavon, der med bare et par singler bag sig har markeret sig som en uomgængelig stemme indenfor nutidens housepop.

Således er der lagt i ovnen til et brag af en festival, der igen i år afholder koncerter på skift mellem de to scener, Højen og Under Kronen, så man ikke går glip af noget.

Vil man på Syd For Solen, må man købe enkeltdags billetter til de dage, man foretrækker. Prisen ligger på 740 kr. per dag, og der er stadig ledige billetter til alle dage.

Program

Torsdag 8. juni

Bon Iver (US)

Unknowvn Mortal Orchestra (NZ)

Bonny Light Horseman (US)

Arooj Aftab (PK)

Bremer/McCoy (DK)

Lowly (DK)

Melody’s Echo Chamber (FR)

Fredag 9. juni

Aphex Twin (UK)

+ Peggy Gou (KR)

Benny Sings (NL)

Confidence Man (AU)

August Høyen (DK)

Julie Pavon (DK)

SULKA (DK)

Ussel (DK)

Lørdag 10. juni

The War On Drugs (US) + Iggy Pop (US)

The Walkmen (US

Warpaint (US)

Katinka Band (DK)

Gretel Hänlyn (UK)

Brimheim (DK)

Find mere om
Footer graphics