grædende leonardo dicaprio

Månedens heartbreaks: Big Litt Energy, penisring til lillefar og pivgrimt pølleliv i Provinsen

Hver måned gør livsekspert Ditte Giese op med tidsånden, det dumme svin. Så her kommer listen over alle dem, der knuser redaktionens hjerter pt.

https://www.instagram.com/p/B4-lC0Vloqm/?utm_source=ig_embed

1. Dan & Diez’ Big Litt Energy

Regeringens frækkeste singleminister er blevet snuppet! Søndag kom det frem, at Instagram-stjerne og meget aktiv boglæser Kathrine Diez (b.dk) og klimaminister Dan Jørgensen (S) er blevet kærester ude på Kastellet. “Jeg har mødt mit livs kærlighed. Og jeg har eksisteret kun i dén. I ham (…) Det er sådan her, Zeus må have haft det, første gang han løftede tordenkilen”, skriver Diez henført på sin Instagram-profil. Vi kan altså godt lægge to og to sammen, kære Kathrine – du praler jo af din nye mands big dick energy! Her på redaktionen forventer vi en hel serie humblebrag-klummer om kærlighed og verdenslitteratur a la: “Forleden befandt Dan og jeg os i et privat selskab med en række toneangivende meningsdannere og kulturdebattører fra ind- og udland. Over flere flasker mirakuløs Sancerre diskuterede vi, hvordan l’art kan hjælpe os med at forstå verden og kærligheden som et samlet hele”.

Kender du typen?
Afsnittet hvor Anne Glad dissekerer Dan Jørgensens bogreol.
Fred til lands
Selv Lene Maria Christensen er grim i provinsen! Foto: DR

2. Pølleliv i Provinsen

Som københavner går man nogle gange rundt med romantiske forestillinger om et mere roligt og autentisk liv på landet. Der skulle være så pænt, og før eller siden skal man jo prøve at bade i det der Vesterhav. For de fleste af os forbliver landliggerdrømmen dog ved et dele-sommerhus og en Patagonia-fleece. Og godt det samme! Man bliver ikke ligefrem henført af provinsens skønhed i de aktuelle DR-tv-serier, ‘Fred til lands’ og ‘Doggystyle’, der begge følger pøllelivet i provinsen. Hvorfor er der så grimt? Har de virkelig så grimt hår og så grimme gardiner ude på landet? Er livet så normcore med Føtex-tøj, kolbekaffe og trætte +20-års-parforhold? Det er hjerteskærende! Pludselig forstår jeg bedre strømmen af jyder mod Sjælland og hovedstaden, der søger asyl – på flugt fra vigende hårgrænser og grimme havemøbler i non-wood i parcelhuset.

Amorelie julekalender
Fordi intet siger jul som en penisring…

3. Julekalendre til voksne

Som en del af den tiltagende infantilisering af voksne er det nu ikke længere forbeholdt børn at vågne spændte op i decembermørket for at se, hvad ‘nissen’ har lagt i sokken eller åbne en julekalender. For hvert år kommer der flere og flere voksen-julekalendre med f.eks. te, chokolade, lakrids og øl, og det lader til, at det går helt amok i år. Således har redaktionen spottet en julekalender med godbidder til hunde i Netto. I Aldi kan man for 300 kr. købe en vin-kalender. Fra noget der hedder Amorelie, kan par, der keder sig i sengen, købe en sexlegetøjskalender i diskret indpakning til 1.100 kr – fordi intet jo siger jul bedre end en penisring… I Inco kan man købe sig en ostejulekalender, og kaffe, neglelak, værktøj, ansigtscremer, whisky og andre kønsnormative voksenkalendre er også i udbud. Men nu stopper det altså! Julen tilbage til børnene! Og voksne tilbage til selv at købe det, de har brug for, når de har brug for det.

4. Dansk rockmusik for tiden

… suk altså.

OK boomer
Slogan-t-shirt fra teechip.com til 22,95 $

5. Slogan t-shirts

Er vi ikke alle manisk optagede af “OK boomer”-generationsoprøret? Jeg husker ikke at have været så optaget af et internet-fænomen siden big dick energy-debatten sidste år. En enkelt ting, der dog bliver påfaldende for os fra Generation X, er, hvor ofte “de unge”, altså millenials og generation Z, udtrykker deres politiske holdninger med statement t-shirt og anden apparel. Hvis man vil ændre verden, hjælper det altså hverken at købe en ‘There Is No Planet B’ eller en ‘Don’t ask me why I’m vegan, ask yourself why you aren’t’ t-shirt. Det gælder i øvrigt også dig, Uffe Elbæk! 68’erne ændrede sgu ikke historien med t-shirt eller caps. De gik på gaden.

Footer graphics