My Flight Pack

Udviklet til professionelle cykelryttere: Men ny pulverdrik kan måske også kurere dit jetlag

My Flight Pack består af tre små pulverposer, der blandes med vand og drikkes før, under og efter flyrejsen for at modvirke træthed og jetlag.

Det kan godt være, at det ikke er voldsomt populært at flyve kloden rundt i 2019, men når det nu skal være, kan man jo lige så godt prøve at få det bedste ud af det.

Det har en forsker og en kok nu i sinde at hjælpe os med. Sammen med ernæringsforskeren Stacy Sims har topkokken Hannah Grant, som tidligere har arbejdet som kok på cykelholdet Tinkoff-Saxo, nemlig udviklet produktet My Flight Pack, der hævder at kunne kurere jetlag.

“En fysiologisk tre-trins hydratiseringsløsning, der bekæmper virkningerne af rejsetræthed, jetlag og dehydrering”, har Hannah Grant kaldt det til Wired.

Helt konkret består produktet af tre små pulverposer, Prep, Rest og Wake, som hver især skal blandes op med en halv liter vand og drikkes før, under og efter din flyvetur.

Hannah Grant
Den danske kok Hannah Grant har tidligere arbejdet for cykelholdet Tinkoff-Saxo og restauranter som Noma og The Fat Duck. Foto: Fredrik Clement.

Mange forbinder jetlag med den træthed og udmattelse, som opstår, når man rejser fra en tidszone til en anden. Men ny forskning peger på, at jetlag i høj grad også skyldes dehydrering af kroppen. En gennemsnitlig mand på 75-80 kilo mister cirka to liter væske på 10 timer i en flyver, fordi klimaet er ekstremt tørt.

Faktisk er der tre gange så tørt i en flykabine som i Sahara, og trykket svarer somme tider til at stå på toppen af Alpe d’Huez. Ikke just wellness for typer som Jakob Fuglsang og Peter Sagan – eller nogen som helst andre for den sags skyld.

Testet på atleter

My Flight Pack er udviklet af firmaet ERW på baggrund af ny forskning, hvor man blandt andet har studeret professionelle cykelrytteres ydeevne, mens de har haft jetlag. Hvilket, ifølge Grant, er et enormt problem for sportsfolk i den liga.

For at teste produktet lukkede ERW 20 mandlige løbere ind i en simuleret flykabine i syv timer. Nogle af testpersonerne fik placebo-præparater, mens andre fik det nyudviklede produkt, hvorefter de blandt andet skulle læse, sove og se film.

Ifølge firmaet oplevede ingen af de testpersoner, som havde benyttet sig af My Flight Pack, jetlag-symptomer såsom hovedpine og træthed. Derudover havde de også en bedre blodcirkulation, og deres reaktionsevne faldt ikke sammenlignet med de andre testdeltagere.

Vand dur ikke

Men hvorfor skal man overhovedet vælge et kommercielt og forarbejdet produkt for at holde sig hydreret. Man kunne vel også bare drikke noget normalt vand, skulle man tro. Men det dur ikke, forklarer Hannah Grant.

“Hvis du bare drikker vand, eller cola, kan kroppen ikke absorbere væsken optimalt, når du sidder i en flyver – men også generelt. Der skal være en bestemt saltbalance, som ikke findes i helt rent vand, men som vi kan hjælpe med”, siger hun.

“Vores produkt giver det vand, du drikker, den optimale saltbalance for væskeabsorbering, og gør det så effektivt som muligt for dig. For du skal ikke tisse det ud, hvis du skal få nytte af det. Når du tisser – og det vil du komme til med normalt vand – trækker du salte og mineraler ud af kroppen, og det fortynder dit niveau af salte, som får dit nervesystem og din hjerne til at fungere optimalt”, siger hun.

Hannah Grant understreger, at My Flight Pack ikke er et energiprodukt med en masse uhensigtmæssige fyldstoffer og kulhydrater på ingredienslisten.

“My Flight Pack er ikke en energidrik. Med vores produkt har du den samme følelse i kroppen, når du går ud af flyveren, som når du går ind. Du er ikke en superhelt, men du holder en stabil balance. Men når man er dehydreret, er man automatisk træt og har følelse af tømmermænd”, siger Hannah Grant.

De to sidste dele af My Flight Pack, Rest og Wake, består af såkaldte adaptogener, som er en betegnelse for aktive stoffer, som findes i visse planter og urter. Ginseng f.eks. Den første pulverdrik, Prep, indeholder imidlertid vitaminer og mineraler, der skal hjælpe kroppen med at forblive hydreret.

Så nu kan du måske flyve gennem alverdens tidszoner og ankomme til din destination uden så mange gener som hidtil. Det er selvfølgelig ikke særligt klimakærligt, men det er som bekendt en anden historie.

My Flight Pack
Sov godt. ‘Rest’-drikken beroliger nervesystemet og hjælper dig med at falde i søvn på din flyvetur. Foto: ERW.
Find mere om
Footer graphics