Illustration: Colorbox

Le Gammeltoft: Sådan underholder du dine børn – nu hvor coronakrisen holder jer hjemme

Den Blå Planet, biografen og svømmehallen er udelukket. Derfor kræver det en vis portion kreativitet at finde på aktiviteter til dig og dine børn. Her er mine bud.

1. Brætspil

Det kommer selvfølgelig an på ungernes alder, men hjemme hos os, er der en stak favoritter, der bliver ved med at gå igen: ‘Afrikas Stjerne’ kan jeg huske fra min egen barndom. Vi spillede det på fritten, og der er en god portion nostalgi ved at tage det frem med ungerne nu. To nye favoritter for den 7-årige og mig selv er ‘Ticket To Ride’ og ‘Sequence’. Det handler i disse dage om at finde spil både barn og voksen kan finde glæde ved, og de her foreslår jeg altid selv mine børn, når vi skal spille. Ellers er det måske i disse dage, at jeg skal prøve at finde et nyt spil, vi kan sætte os ind i.

2. Havespil

Stigegolf. Det er altså verdens bedste havespil, for det er både for børn og voksne. Så arter vejret sig godt nok til, at I kan være en halv til en hel time i haven eller gården, så er det her et hit. Ellers kan i kaste jer over Kubb, petanque, kroket, fodbold, havegolf og mange andre udendørsspil

3. Makeup, læge, frisør

Min favoritleg. Læg dig på sofaen, sengen eller gulvet og giv ungerne lov til at slå sig løs. Jeg nyder for tiden at få lagt lækker make-up af min ældste på 7, og det betyder en lille halv time, hvor jeg kan ligge med lukkede øjne og blive nusset. Resultatet skal man til gengæld ikke fokusere på.

4. Madlavning 

Jeg bliver nødt til at dele verdens bedste æblekage-opskrift igen. Den sjæleplejende æblekage fra Lone Landmand. Du kan sagtens inddrage ungerne i processen, da det er en nem kage at bage. Ud over bagning er der i disse dage faktisk den tid og måske det overskud, der skal til for at lade de små gå i gang med knive og råvarer. Jeg synes, det i hverdagen tager for lang tid at have en 7-årig med i køkkenet, men nu kan der planlægges opskrifter, hvor det giver mening at inddrage hende. Måske de næste uger kan gå med at aflive hendes kræsenhed? 

5. Krea-leg

Find limpistolen frem og læg perler, tændstikker, papir, stofrester, toiletruller og hvad du ellers kan finde ud på bordet og gå i gang. En sjov ting for både små og store er at lave de kendte minirulninger fra Ramasjang . Ellers er det en tur ud i naturen og finde sten, som børnene kan male på. Det er faktisk en fin lille ting at have liggende i haven eller i huset.

6. Oprydning og tøjsortering

Særligt til pigerne. Jeg vil gennemgå mine børns tøj med dem og sortere det fra, som de ikke længere kan passe, og det de ikke gider gå med længere. Derudover er der jo tid til at smække al legetøjet ud på gulvet og få smidt ud eller lagt til genbrug. Alt, der er gået i stykker: Ud. Alt, ungerne ikke ved, hvad hører til: Ud. Ellers få sorteret i kasser og fordelt. Og forvent at alt er i uorden igen efter to dage… 

7. Gense dine favoritfilm og genlæs klassikerne

Er det nu, du skal se alle ‘Harry Potter’-filmene med dine børn, eller skal ‘Mio Min Mio’ og ‘Brødrene Løvehjerte’ læses højt for de små? Tid hjemme kalder på hygge, så tag tæppe over fødderne og kravl sammen op i sofaen med snoller, the og hygge, mens der læses højt eller fede film genses. Her er en liste over klassikere I kan kaste jer over.

Footer graphics